francuskie - 7160 przepisów (strona:261/478)

Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 101

Facebook „Facet w kuchni-gotowanie pod wpływem”, którą założyłem specjalnie dla Ciebie. Link do grupy znajdziesz poniżej. https://www.facebook.com/groups/752650905180228/?ref=share Pod llinkiem poniżej, znajdziesz inne dania kuchni Francuskiej. https://rafalcook.com/category/francja-france/ Artykuł Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko

RafalCook
"Zimowa Magia" nowość od Wydawnictwa Wilga 116

historie zabiorą nas w przeszłość, możemy odwiedzić krainę elfów, a w świecie współczesnym czekają na nas baśnie, gdzie spotkamy magiczne ptaki czy wiedźmę. Poznamy też współczesną Królową Śniegu, odwiedzimy francuskie góry, żeby na końcu wzruszające opowiadanie ze smokiem w roli głównej.  Wszystkie opowiadania z morałem. Jest tutaj o sile przyjaźni, miłości, poświeceniu i życzliwości. Dowiemy się co może się

kruche babeczki
Zupa buraczkowa z ziemniakami – przepis na prostą zupę z burakami 119

burakami   Zobacz przepisy na inne rozgrzewające zupy: Tradycyjna zupa fasolowa – sprawdzony przepis Grochówka wojskowa na żeberkach Soczewica po bretońsku Zupa porowa z czosnkowymi grzankami Zupa cebulowa pod ciastem francuskim Zupa z czerwoną soczewicą Artykuł Zupa buraczkowa z ziemniakami – przepis na prostą zupę z burakami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kuchnia na trudne czasy 155

kalafiorowa z liści i głąba 6. Nie marnujemy też pieczywa! Mrozimy je albo robimy z pieczywa grzanki do zupy i sałatek. – Można wykorzystać chleb do zrobienia np. tostów francuskich, czyli nasz polski chleb w jajku smażony na maśle czy oleju. – grzanki do zupy , przygotowuję zawsze więcej grzanek i przechowuję je w zamkniętym słoiku aby nie zwilgotniały, The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 548

święta . Spróbujcie a nie pożałujecie.  Składniki: 1/2 kg pieczarek, najlepiej tych mniejszych 4 jajka 4 kiszone ogórki 2 ugotowane ziemniaki cebula 3 -4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej pieprz, sól do smaku Pieczarki oczyścić i wrzucić na gotującą się wodę. Gotować około 10 min na średnim ogniu. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Gdy ostygną pokroić w mniejsze kawałki

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym 122

dodatek do pieczywa. Uwielbiam kanapki z pastą jajeczną i dodatkowo z plastrem świeżego pomidora. Jej zaletą jest też prostota i szybkość wykonania. A może masz ochotę na r urki francuskie z pastą jajeczną ? Składniki: 5 jajek 3 ogórki kiszone 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo przez

Kuchnia MagdaLeny
GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE 78

śmietany. Całości dopełniają kruszone, zdrowe orzechy włoskie i ten kęs białej czekolady. INNE PRZEPISY NA DESERY:   KREM CYTRYNOWY LEMON CURD     CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU     TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM     TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE

globuskulinarny
Sałatka z sera z ogórkami konserwowymi 100

problemu. 250 g sera żółtego (mazdamer, ementaler, radamer...), puszka 400 g groszku, 5 jajek ugotowanych na twardo, 400 g ogórków konserwowych, 3 – 4 łyżki majonezu, łyżka musztardy (u mnie francuska), sól, pieprz świeżo zmielony, Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych otworach. Jajka posiekać. Groszek odsączyć. Połączyć groszek z serem, ogórkami i jajkami

królestwo garów
Pasztet z pieczarek i tofu 85

dajce znać w komentarzach jak smakował Fanom pasztetów polecam również taki z orzechów włoskich , pasztet z soczewicy zielonej . Fanom pieczarek polecam taką roladę fasolową nadziewaną pieczarkami , krokiety z pieczarkami , francuskie paszteciki z pieczarkami . Składniki: 600 g białych pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżeczka (5 ml) suszonej bazylii 1 łyżeczka (5 ml) suszonego majeranku 1/4 łyżeczki (1 ml) kurkumy w proszku

Lamarida.pl
Tarta ze śliwkami i posypką migdałową 130

Tarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu otrzymamy pyszne, kremowe nadzienie śliwkowe z chrupiącą kruszonką migdałową. Spód wykonany jest z ciasta półkruchego z dodatkiem zimnej wody, bez dodatku jajek. Takie ciasto jest bardzo kruche i delikatniejsze w smaku niż to tradycyjne

Kuchnia MagdaLeny
Tarta ze śliwkami i posypką migdałową 130

Tarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu otrzymamy pyszne, kremowe nadzienie śliwkowe z chrupiącą kruszonką migdałową. Spód wykonany jest z ciasta półkruchego z dodatkiem zimnej wody, bez dodatku jajek. Takie ciasto jest bardzo kruche i delikatniejsze w smaku niż to tradycyjne

Kuchnia MagdaLeny
Zupa cebulowa z klopsikami 118

Już jakiś czas miałam ochotę zrobić zupę cebulową, ale taką nie do końca tradycyjną francuską, ale troszkę inną. Taka zupka jest bardzo rozgrzewająca, idealna na chłodniejsze wieczory. Zupa cebulowa z klopsikami składniki Artykuł Zupa cebulowa z klopsikami pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
O jedzeniu: "The Hundred-Foot Journey ", czyli "Podróż na sto stóp" 105

wiosce Saint-Antonin-Noble-Val, gdzie planują otworzyć restaurację: Maison Mumbai. Kompletnie przeciwna nowym przybyszom jest Madame Mallory, właścicielka pobliskiej La Saule Pleureur, resteuracji z gwiazdką Michelin, serwujacej klasyczne francuskie dania. Z czasem konflikt się wzmaga, aż wreszcie strony dochadzą do porozumienia, dzięki Marguerite, sous chef Madame, i Hassanowi.      ( źródło

Lejdi of the house
Sałatka Cobb Faceta w Kuchni 109

przegryźć. Otwierając ogromną lodówkę, wyjął to i owo, główkę sałaty, awokado, trochę rzymskiej sałaty, pomidory, trochę zimnej piersi z kurczaka, jajko na twardo, szczypiorek, ser i trochę staroświeckiego sosu francuskiego. Zaczął wszystko kroić i siekać. Dorzucił chrupiący bekon. I tak narodziła się sałatka Cobb. Była tak dobra, że ​​Sid Grauman (Grauman’s Chinese Theatre), który był z Cobbem

RafalCook
Sałatka z makaronem, szpinakiem i tuńczykiem 182

puszka tuńczyka w sosie własnym garść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek 100 g sera kaszubskiego (u mnie z czarnuszką) 4-5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżka soku z limonki / cytryny 1 płaska łyżeczka ulubionej przyprawy do sałatek Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować u osolonym wrzątku, przelać zimną wodą. Tuńczyka odsączyć

Kuchnia domowa Ani