Bagietki 143Chyba każdy z nas lubi bagietki, z tego przypisu zrobicie pyszne bagietki z chrupiącą skórką i bardzo miękkim wnętrzu. Bagietki to klasyka kuchni francuskiej, są podawane praktycznie do każdego dania. Wykorzystamy je nie tylko do sosów, oliwy, ale dzięki nim możemy przygotować pyszne hotdogi! Szybki przepis na hotdogi: Domowa wersja hot doga Składniki na 6 bagietek 8 szklanek mąki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka grecka (keto, low carb) 125Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Artykuł Sałatka grecka (keto, low carb) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepis
Zupa Azteca 133Zupa Azteca to pyszna, tradycyjna meksykańska zupa z Tortillą, awokado i serem. Oczywiście dobrze by było mieć ser meksykański 😉 Tortilla w Meksyku to tak jak bagietka francuska. Szybko traci swoją świeżość i aby jak najmniej zmarnować jedzenia, we Francji powstała zupa Cebulowa, na którą przepis znajdziesz tutaj , a w Meksyku powstała Sopa Azteca. Dokładnie nie wiadomo kiedy i gdzie powstała
RafalCook
Mizeria – tradycyjny przepis (keto) 310Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Artykuł Mizeria – tradycyjny przepis (keto) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepis
Crème brûlée 148Zapraszam po mój ulubiony przepis na pyszny, francuski deser Creme brulee . Zrobisz go dosłownie z czterech popularnych i łatwo dostępnych składników. Warto spróbować. - tylko 4 składniki - deser na wyjątkowe okazje - dokładny opis wykonania i zdjęcia kroków
AniaGotuje.pl
Chrust lany bez jajek 125osób na Karnawał lub Tłusty Czwartek! A jak ktoś ma ochotę zjeść tradycyjne chrusty vel faworki to przepis znajdziecie tutaj. Na blogu znajdziecie też przepis na faworki z ciasta francuskiego: Puchate faworki z piekarnika i chrupiące faworki light . Gotowe ciasto wyciska się spiralnie na głęboki tłuszcz z woreczka strunowego. Im otwór będzie większy, tym chrust będzie grubszy i pulchniejszy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię