Klasyka gatunku. Pierwsza rzecz, jaką robię, kiedy pojawia się w sklepach prężac się swoimi różowymi łodygami. Wrzucam do koszyka, zagniatam ciepłe ciasto drożdżowe, napełniam je delikatnym
FlymetothespoonNajprościej, najszybciej, najlepiej. Wiosna obfituje w tyle pysznych nowalijek, że czasami nie ma co kombinować. Młode ziemniaki z gzikiem z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami to kwintesencja
FlymetothespoonKwaskowaty rabarbar idealnie współgra z intensywnym smakiem kardamonu i łagodnością migdałów. Podkręcają go płatki róży, z którymi najbardziej lubi tańczyć wśród maślanych kruchości. Rabarbarowe crumble bezglutenowe
FlymetothespoonUwielbiam rabarbar za jego kwaskowatość, która każde ciasto uczyni ciekawym i nienudnym. Nawet przy najbardziej mdłym kremie, Pan Rabarbar czyni cuda, wybija się i równoważy niczym
FlymetothespoonJeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je
FlymetothespoonMakaron w stylu bolońskim to nasza wariacja na temat tego dania. Danie przygotowane jest na bazie mięsa z indyka, dzięki czemu jest znacznie zdrowsze i o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować
FlymetothespoonWczoraj moja córka dostała fajną pracę domową- zrobić zdrowe śniadanie. Dla mnie pomysł rewelacyjny, bo skoro siedzimy w domu z powodu pandemii, to dlaczego nie zmotywować
Wielki apetytwarzyw, danie przygotowuje się błyskawicznie. Równie szybko znika z talerza. Do jego przygotowania wykorzystałam nowość od SONKO mieszankę kasz. Do wyboru dostępne są 3 warianty, ja zdecydowałam się na Fit Lunch niebieski, w skład którego wchodzi kasza jęczmienna, orkiszowa, bulgur oraz zielona soczewica i zielona papryka. To doskonale dobrana mieszanka składników, które gotowe są raptem po 5 minutach(...)spokojnie można pominąć Z poniższego przepisu otrzymacie 4 porcje kaszy z zielonymi warzywami oraz łososiem. 200 g Mieszanki Kasz: jęczmienna, orkiszowa, bulgur, zielona soczewica i zielona papryka – SONKO Fit Lunch niebieski 1 zielona papryka 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 mała cukinia 1 średniej wielkości cebula 500 ml bulionu 1 łyżka oleju Dodatkowo: 2 filety z łososia 1/2 cytryny
Smaki Na TalerzuTęskno mi strasznie za Tajlandią. Za jej chaosem i spokojem, słońcem, uśmiechniętymi ludźmi i przede wszystkiem za jej smakiem. Pad thai to chyba najsłynniejsze tajskie danie
FlymetothespoonKremowy, delikatny, idealnie balansujący pomiędzy słodyczą a kwasowością kokosowy tofurnik z rabarbarem. Żeby nie ryzykować zbyt małą ilością kokosa – trafił również na spód, podtrzymując delikatną
Flymetothespoonktórzy są już ze mną dobrze wiedzą, że jakiś czas temu wprowadziłam na bloga zdrowszą, FIT, dietetyczną serię ( k tórą tak bardzo polubiliście! ). Z przyjemnością testuję nowe produkty, wyszukuję nowości w BIO sklepach czy też odkrywam nieznane dotąd składniki niestosowane wcześniej w mojej kuchni. Jakiś czas temu poznałam markę KOMBINAT KONOPNY i część jej wyrobów, o których dziś
Ostra na SłodkoMaj to szparagi. I rabarbar. Ubóstwiam oba, więc czemu by ich nie połączyć? Wytrawne galette ze szparagami i rabarbarem z farszem serowo – migdałowym to danie
FlymetothespoonPyszny, słodki, ale przy okazji pożywny i pełen "dobrych" kalorii torcik Snicker. Przepis znalazłam na Istagramie, ale nieco go przerobiłam. Oryginalny przepis możecie znaleźć tutaj: Fit Tort Snickers . Tort najlepiej robić w małej foremce, jednym niewielkim kawałkiem można się naprawdę najeść. Białą masę zrobiłam ze śmietanki z mleka kokosowego light (można go znaleźć w Lidlu) oraz serka mascarponem
Healthy food explorerKrewetki to super sposób na szybka i pyszną kolacją. A gdyby tak zrobic je sezonowo, wiosennie majowo i przygotować szybkie krewetki ze szparagami i pompołączyć je
Flymetothespoon