filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:538/660)

Sałatka z sosem Maille 168

pieprzem.  Odstawiamy na co najmniej godzinę, potem smażymy na rozgrzanej oliwie. Usmażony filet kroimy na mniejsze kawałki. Sałatę opłukujemy i osuszamy. Melona i arbuza obieramy i kroimy w kostkę ( z arbuza trzeba usunąć pestki). Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Sałatę, kurczaka i owoce łączymy bardzo ostrożnie w misce, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy

Bon appetit mon amie
Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco 258

    Polecam soczyste filety drobiowe, duszone w białym winie na patelni tylko w 20 minut. To wykwintne i smaczne danie, bedzie się ładnie prezentować

zielonacukinka
Kotlet de volaille z piersi przepiórki 104

przydać . Warto tez wiedzieć , że można je wykorzystywać jak każdego kurczaka do różnych dań . Zwłaszcza rasy mięsne . Osobiście do celów kulinarnych hoduję „Jumbo White” i są genialne , a ich waga dochodzi do 0,5 kg czyli jest co zjeść Składniki dla 3 osób: 3 podwójne filety z piersi przepiórek , rasy mięsnej 3 plastry sera topionego cheddar ( Hochland(...)smaku, ale z rozwagą, żeby nie zabić naturalnego smaku mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy na środku, złożony w kostkę, plaster sera i zwijamy, tak jak de volaille z kurczaka. Kotlet wychodzi mniejszy ale dużo smaczniejszy. Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, lekko dociskając, żeby kotlet nie rozpadł się przy smażeniu. Odstawiamy żeby związały do lodówki na godzinkę. Smażymy

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 188

starszych. Mięso z kurczaka jest zalecane dla osób kontrolujących cholesterol, mających problemy z układem krążenia czy odchudzających się. Dostarcza witamin z grupy B, szczególnie B3 (niacyny) i B6 (pirydoksyny), a także składników mineralnych takich jak cynk, selen, magnez i fosfor. Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą. Składniki: - ok. 1,2 kg filetów drobiowych - 1 czerstwa bułka(...)sól ziołowa - pieprz czarny grubo mielony - 2 łyżeczki kurkumy - suszony czosnek niedźwiedzi - 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny Dodatkowo: - bułka tarta - olej lub oliwa do smażenia Opłukane i osuszone filety mielimy w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą bułką, 1 cebulą i czosnkiem. Dodajemy startą na drobnej tarce skórkę z wyparzonej cytryny, pieprz, sól ziołową, sól morską, czosnek niedźwiedzi

mojewypiekiinietylko
Sałatka ziemniaczana z wędzonym kurczakiem 109

Składniki:     300 g ziemniaków 200 g wędzonego filetu z kurczaka 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki sosu chrzanowego (Roleski)       Przygotowanie:     Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy.   Filety kroimy w dużą kostkę.   Cebulę siekamy.   Ogórki kroimy w talarki.   Wszystkie składniki

R'n'G Kitchen
Filet z indyka w sosie. 138

jest również dla alergików. Indyk jest bardzo wdzięcznym mięsem, ponieważ przygotowuje się go szybko. Podobnie jak kurczaka. Indyk w sosie, który dziś Wam proponuję, dusi się 25 minut. Tak więc same plusy :) Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 500-600 g. fileta z indyka 1,5 szklanki bulionu 1 cebula sól, pieprz, czosnek granulowany 1-2 łyżki mąki

Agusiowe smakołyki
Risotto grzybowe na białym winie 128

śmietanki 30% 200g sera cheddar  1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz masło  1. Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu

Szefowa kuchni
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 450

palnika, przez około 5 minut, aż będzie chrupiący. Łopatką przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.  Kurczaka oczyszczamy z marynaty (pozostałą marynatę zachowujemy), skrapiamy oliwą i smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy śmietankę. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do małego i gotujemy pod przykryciem przez

cool and minty
Wędlinka drobiowa z szynkowara 144

drobiu i innych mięs. Przepis zaczerpnięty z internetu. Składniki: podudzia drobiowe -  5 szt piersi z kurczaka -760 g sól peklowana - 20 g żelatyna - 3 łyżeczki woda - 100 ml papryka słodka - 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Podudzia oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki

Kuchnia Danusi
KURCZAK KUNG-PAO 210

Składniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 222

dyni).  Tym razem świetny makaron razowy w towarzystwie dyni, papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka możemy zastąpić indykiem - wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka 100 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g białej cebuli 1/3 czerwonej

Moje Kuchenne Rewelacje
Drobiowa mielonka z indyka na kanapki - szynkowar 168

Była, na kanapki,  potrawka z kurczaka i mięsa mielonego wieprzowo-wołowego . A tym razem mielonka drobiowa z indyka. Bardzo podobna do potrawki. Jest w niej trochę mięsa drobiowego mielonego, trochę filetów z piersi indyka w kawałkach... Majeranek, papryka słodka, mielona. Mało soli, mało pieprzu. A po co dużo? :) Szynka delikatna, lekka, a jednocześnie dobrze zwarta i wygodna do krojenia(...)krajalnicy. Składniki na ok. 680 gramów gotowej mielonki: 500 gramów mielonego z indyka 400 gramów filetów z piersi indyka 1 płaska łyżka słodkiej, mielonej, czerwonej papryki 2 płaskie łyżki majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Mięso mielone przekładamy do salaterki Filety myjemy, oczyszczamy z ewentualnych błonek i ubijamy przez folię spożywczą (niezbyt mocno) Ubite filety

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki z kurczaka w prosciutto z sosem z sera pleśniowego i szpinakiem 386

porcje): Roladki z kurczaka: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 8 plasterków szynki prosciutto 1 łyżka oliwy z oliwek sol pieprz Sos: 400 g śmietany kremówki 30 % 120 g sera pleśniowego Lazur duża garść świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól (opcjonalnie) Przygotowanie: Roladki z kurczaka: Piersi z kurczaka oczyścić z błonek(...)kostek. Każdą przekroić w poprzek na dwa płaty i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić pieprzem i bardzo delikatnie z jednej strony solą. Na dwa plasterki prosciutto położyć po jednym filecie, zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posmarować oliwą z oliwek i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut (małe roladki piec 25 minut

Oryginalny smak
Sałatka z kurczakiem 72

drugie śniadanie lub kolację. Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka oblane domowym sosem winegret miodowo-musztardowym. Sałatkę możesz traktować jako przekąskę w ciągu dnia, a nawet pełnowartościowe danie obiadowe. Poniżej przepis oraz kilka porad dotyczących podania i dodatków. Polecam sprawdzony przepis na pyszną sałatkę z kurczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 150 g mixu sałat 1 zielony ogórek(...)łyżeczka musztardy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie sałatki zaczynam od umycia i oczyszczenia mięsa. Filetów nie kroję na kawałki. Marynuję je w 2 łyżkach oleju wymieszanymi z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę oraz mieszance przypraw: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, majeranek. Tak przygotowane filety odstawiam pod przykryciem na 2-3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Następnie

Zasmakuj Kuchni
Kotlet de volaille (dewolaj) z pieczarkami 53

woli: roladki z piersi kurczaka z pieczarkami, to jedno z ulubionych dań obiadowych w mojej rodzinie. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 25 dag pieczarek 5 plastrów żółtego sera 0,5 litra oleju do smażenia roladek 2 łyżki masła 1 jajko mąka do panierowania tarta bułka sól,pieprz,słodka czerwona papryka Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić,pokroić(...)plastrów. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą,pieprzem i papryką. Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Na rozłożone filety nałożyć farsz oraz plaster sera. Zwijamy. Tak przygotowane rolady obtaczamy delikatnie najpierw w mące,potem w jajku,a na koniec w tartej bułce. Rozgrzewamy olej ,do rozgrzanego wkładamy roladki i smażymy na złoty kolor. Smacznego. Artykuł

Olcia gotuje!
Kotlety siekane ze szpinakiem 197

Możemy podać je na obiad czy też kolację. ok. 260 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki   garść liści szpinaku 50 g startego żółtego sera 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz  olej do smażenia Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Liście szpinaku posiekać

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z carry z makaronem i kurczakiem 206

czasu, w towarzystwie kurczaka i ananasa pochłaniam w dużych ilościach :) Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1/2 pęczku szczypiorku 200 g suchego makaronu kokardki 8 plastrów ananasa 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżeczki carry sól pieprz Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju

Delicious Titbits
Słodko pikantny pieczony kurczak w sezamie 207

Wszystko pokryte jest delikatną panierką z sezamu. Szybko i sprawnie. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki pieprzu cayenne 6 łyżeczek ziaren sezamu sól Sposób przygotowania: Piersi umyć, osuszyć. Filet przekroić na pół, tworząc 2 mniejsze fileciki. Mięso posolić. Połączyć musztardę, ocet, cukier, pieprz i sezam

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania