Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco
Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco
Przepis na : obiad
   Polecam soczyste filety drobiowe, duszone w białym winie na patelni tylko w 20 minut. To wykwintne i smaczne danie, bedzie się ładnie prezentować  nie tylko podczas wykwintnej kolacji ale również bedzie smakowitym daniem na codzienny obiad.SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 szklanka białego wytrawnego wina3 listki szałwiikilka igiełek rozmarynu2 ząbki czosnkumąkasóloliwa z oliwekSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPokroić pierś drobiową w plastry ok 1cm i obtoczyć w mące.Rozgrzać patelnie i dodać 5 łyżek&nbs... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu zielonacukinka
        
                       Autor
 Maria Alice
Maria Alice
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
duszone, drobiowe, pierś, rozmaryn, piersi, obiad, czosnek, kolacja, włoska, kurczak, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso na obiad, kurczak po włosku, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, mięso duszone, soczysta pierś z kurczaka, filet z kurczaka, dania na gorąco, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z zielonacukinka
Dodaj komentarz