Pierś kurczaka to mięso lekkie i delikatne dlatego warto włączyć je do swojego jadłospisu, zwłaszcza jeżeli macie dostęp do mięsa z ekologicznej produkcji lub od znajomego rolnika. Żeby nie było nudno smażone filety warto wzbogacać dodatkami, które przy okazji podkręcą wartość odżywczą posiłku. Takim dodatkiem może być chociażby sezam, który sprawia, że danie zyskuje nieco azjatyckiego klimatu. Do tego
Milion Smakówgorącą kolację. Zapewniam, że goście będą bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 40 dag. filetu z kurczaka 1 udko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera i pora 125ml śmietany słodkiej 18% 1 żółtko 1-2 łyżek mąki vegeta, sól, pieprz koperek lub pietruszka jak kto woli WYKONANIE: filet kroimy na kawałki i razem z udkiem, warzywami, vegetą gotujemy, studzimy i miksujemy
Kuchnia Beatyostrej papryki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku bulion Wykonanie: Filet kroimy w dużą kostkę, obsypujemy obiema paprykami, solą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, kiedy się zezłoci dorzucamy czosnek oraz pierś z kurczaka. Obsmażamy całość na dość dużym ogniu ciągle mieszając ok 10 minut. Następnie dodajemy
Walijskie Pichcenierównie wyjątkowej oprawy. Wtedy zawsze sprawdzi się dobra kolacja (lub obiad). Zwykle jadamy kurczaka, ewentualnie jakieś mielone mięso, rzadko ryby. Dlatego padło właśnie na nie. Na szczęście niedawno otworzyli w naszej okolicy sklepik, gdzie można dostać świeże ryby. Gdy tam poszłam i zobaczyłam piękne filety z łososia, w jednej chwili wiedziałam, co zrobię. Tym razem postanowiłam przyrządzić danie bardzo
Ratunku obiadjajkami, zapiekane w kokilkach Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami Szparagi zapiekane w sosie serowym Post Szparagi przepisy
Kulinarne PrzebojeDzisiaj turbo szybki pomysł na obiad, zdrowy, smaczny i warty chwili uwagi. Filety z indyka z pysznym nazwijmy to kaszotto z dynią. A tak na
SMYKWKUCHNInajchudszym mięsem, a przy tym smaczna, sycąca, zdrowa i niskokaloryczna. Ja zrobiłam filety z piersi w sosie pomidorowym z dodatkiem pieczarek. Danie te często gości u mnie na stole w połączeniu z ryżem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2kg filetu z indyka lub kurczaka 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 cebula 100g pieczarek mała puszka (ok. 200g) pomidorów
Danka Pichcizapomnienia 😃 tylko tamte były w cieście kokosowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka nie pełna szklanka mleka 1/2 szklanki mąki sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku opcjonalnie 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 3 szklanki zmiksowanych płatków kukurydzianych 4 łyżki oleju Przygotowanie: Filety kroimy na paski o grubości ok 2 cm, doprawiamy solą, pieprzem. Płatki kukurydziane miksujemy
Życie zaczyna się w kuchnipuszka fasoli (dałam mix fasoli z cieciorką) 1 czerwona cebula przyprawa do kurczaka (lub gyros) sól pieprz 3 łyżki octu jabłkowego olej do smażenia sos: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka francuskiej musztardy 1 łyżeczka miodu sól pieprz opcjonalnie: tarty chrzan, czosnek Filet pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą, odstawić na kilkanaście minut, następnie obsmażyć na niewielkiej
Obiad gotowytradycyjnej polskiej zupy z kaszą :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego pół pora dwie garście świeżych listków szpinaku baby 1 i 1/2 litra wody 1 łyżka oliwy z oliwek liść laurowy ziele angielskie pieprz sól Wykonanie: Filet myjemy, kroimy w kostkę wkładamy do garnka z zimną wodą i wstawiamy
Quinoa Raz!odrobina oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki majonezu 1/2 łyżeczki sosu BBQ Sposób przygotowania: Filet kroimy an cienkie plastry i marynujemy w przyprawach i odrobinie oliwy przez min.30 minut.Następnie smażymy z obu stron przez 3 minuty.Tortillę smarujemy majonezem i sosem BBQ, następnie nakładamy sałaty,kurczaka,ser pokrojony w plastry i zwijamy. Taka tortilla doskonale sprawdzi się również
Wielki apetytfiletowania udka. Ściągam skórę, odcinam podudzie (pałkę) i możliwie dokładnie wycinam kość. Gotowy filet z udka kładę na desce i najlepiej wałkiem lekko ubijam (nie tłuczkiem bo nie chodzi o rozbicie tylko o rozpłaszczenie mięsa na jedną grubość). Posypuję z obu stron własną przyprawą do kurczaka i odstawiam na min pół godziny. Na patelni grillowej rozgrzewam łyżkę masła klarowanego
Mechanik w kuchniKurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy delikatność mięsa z wyrazistym smakiem kremowego farszu. To doskonały sposób na urozmaicenie codziennego obiadu i zaskoczenie bliskich niecodziennym połączeniem smaków. Upieczone filety są soczyste i aromatyczne, a nadzienie z brokułów i serów dodaje im wyjątkowej kremowości. Serwowane z ziemniakami i świeżą surówką tworzą kompletny, sycący posiłek. Zapraszam
Kulinarna Chwilasię wraca- Zapraszam! Zapiekanka z kurczaka i ryżu Składniki: podwójna pierś z kurczaka 4 średnie marchewki 1,5 woreczka ryżu 1 opakowanie mozzarelli natka pietruszki gałka muszkatołowa słodka papryka majeranek (kilka plasterków) masło oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Fileta pokroić w małą kostkę, przyprawić gałką muszkatołową, papryką, majerankiem,solą i pieprzem. Podsmażyć
Tagebuch po polsku