filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:534/660)

Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? 96

wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepyszny kurczak w marynacie musztardowo keczupowej- test patelni 127

keczup 3 łyżki mieszamy ze sobą i obtaczamy kurczaka. Zostawiamy przykrytego folia spożywczą na dwie godzinki ( do lodówki). Obsmażamy kurczaka na patelni i dusimy. Na końcu dosmażamy. Podajemy na wiosennej sałatce z sosem winegret.   Pyszne filety z ryby smażone na oleju z odrobiną soku z cytryny i soli. Zachęcam do zakupu, patelnie se sprawdziły, większa do mięsa mniejsza

Różowa kuchnia
Nuggetsy z panierką panko. 174

Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Obtaczamy w mące, jajku i panierce panko. Smażymy na średnim ogniu aż panierka się zarumieni. Smacznego

Magia jedzenia.
Kurczak cytrynowy 161

Kurczak cytrynowy  Składniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku  i bazylii sok z cytryny sól i pieprz oliwa - 3 łyżki Przygotowanie : Filety rozciąć , oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą

Kuchnia Danusi
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 132

solą i wszystko przesmażyć jeszcze parę minut, odstawić. Ja czasem dodaję troszkę pokruszonej fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami, żeby filety się nie rozleciały w trakcie smażenia. Smażymy na maśle lub smalcu tylko

Calzonella.com
Kurczak w sosie musztardowym z ogórkami kwaszonymi 182

dodatkiem kwaszonych ogórków. Bez tłuszczu, bez oleju i bez masła! Oto składniki, których potrzebujemy: 500 g piersi z kurczaka, jogurt naturalny (180 g), 1 cebula, 3 duże ogórki kwaszone, 2 łyżki musztardy, maggi, sól, pieprz, czosnek, majeranek Filety kroję w mniejsze kotleciki. Rozbijam je i oprószam solą oraz pieprzem. Ogórki kroję w kostkę a cebule w piórka. W oddzielnej(...)Celsjusza ok. 30 minut. Po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze ok. 15 minut. Mięsko jest już gotowe. Smaki świetnie się przenikają! Jest lekko, smacznie i zdrowo. Smacznego :) Kurczak w sosie musztardowym z ogórkami kwaszonymi

Przepis na Dzień Dobry
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 133

Kaczka l’Orange, steki poivre, kurczak Marengo, Provensal ratatuille tian, zupa ziemniaczana Vichyssoise – oto menu na ten tydzień. Brzmi tak, że język można sobie połamać, ale w rzeczywistości jest proste i szybkie do zrobienia! Menu na ten tydzień to, można pomyśleć, klasyczne „jem bułkę przez bibułkę”:) No ale z kuchnią francuską inaczej nie można. Nazwy może brzmią dziwnie, ale dotyczą(...)Orange, czyli filety z kaczki w zawiesistym sosie pomarańczowym z kaszą gryczaną Wtorek: Stek poivre panierowany w pieprzu w sosie pieprznym z koniakiem i musztardą Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona z krewetkami w sosie pomidorowym Czwartek: Provencale tian, czyli ratatouille z Prowansji Piątek: Zupa ziemniaczana Vischyssoise Przepisy na kolejne dni będziemy wrzucać już tradycyjnie codziennie rano. Ile czasu

Niedzielny kucharz
Panierowane roladki rybne z ryżem 161

który praktycznie odsmam i łączę z warzywnym woke. Panierowane roladki rybne przyrządziłam z gładzicy. Jest to płaska ryba. Filety z gładzicy są cienkie i dosyć spore. Odkryłam, że swobodnie mogę je zwinąć jak roladki z wieprzowiny czy roladki z kurczaka . Przyprawiłam je na ostro i idealnie pasują do delikatnego w smaku ryżu. Ryby na obiad mogę jeść codziennie. Wiadomo(...)ryba z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Często przyrządzam risotto do ryby . To również fajna opcja, która zastąpi ziemniaki. Panierowane roladki rybne Składniki: na 4 porcje 600 g filetów z gładzicy lub innej płaskiej ryby 1 czerwone chili sok z cytryny sól i pieprz do smaku 1 jajko tarta bułka lub zmielone migdały do panierki 4 łyżki ziemniaczanej mąki

codojedzenia
Kurczę pieczone na piwie 325

upieczenia kurczaka, w całości, w dodatku na piwie dotychczas nigdy nie miałam ochoty. Zawsze wolałam obrabiać pojedyncze części drobiu takie jak filet, skrzydełka, itd. i nadal tak jest. Niemniej postanowiłam spróbować swoich sił z całym ptakiem, a skłonił mnie do tego kanał "Food Emperor" na Youtube, gdzie swoje filmiki dokumentujące przyrządzane potrawy zamieszcza anonimowy mieszkaniec Szwecji i w bardzo(...)używa, obfitujące w kwieciste wulgaryzmy.  Podsumowując, miło jest sięgnąć do tego kanału jak do klasycznego "odmóżdżacza" i "rozweselacza", przy okazji inspirując się do kuchennej aktywności :) Składniki: 1 cały kurczak doniczka świeżego tymianku kostka masła puszka piwa cytryna 2 ząbki czosnku pomidory suszone pieprz, sól śmietana czerwone wino Wykonanie: Dzień przed podaniem kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Do małej miseczki

Taste Of My Day
Makaronowy omlet z kurczakiem i warzywami 195

apetyczne warzywa zatopione w jajecznej masie. Palce lizać! 300 g filetu z kurczaka 3 łyżki oleju z cytryną i bazylią 1 łyżeczka curry 1 cebula 10 pieczarek 1/2 pora (biała część) 40 g makaronu kolanka Sól Pieprz 3 jajka + 0,5 łyżeczki soli Filet kroimy w kosteczkę, marynujemy ok .20 minut w oleju z cytryną i bazylią oraz curry(...)Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki oraz pora w plasterki. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.  Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, szklimy. Następnie dokładamy pokrojone warzywa, wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dokładamy makaron. Jajka roztrzepujemy, solimy. Zalewamy nimi kurczaka z warzywami, lekko odgarniamy boki, żeby jajka się ścięły. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi

VioletoweKucharzenie
Fast food Nocą Historia i Pochodzenie  34

różnorodność dodatków czynią ją idealnym wyborem na szybki posiłek. 3. Kurczak i Ryby: Sieci takie jak KFC czy Popeyes zbudowały swoje imperia na smażonym kurczaku, który stał się synonimem szybkiego jedzenia. Oprócz kurczaka, w fast foodach często oferowane są również dania z ryb, takie jak fish and chips czy filet-o-fish. 4. Tacos i Burritos : Fast foody inspirowane(...)Dairy Queen czy Baskin-Robbins specjalizują się właśnie w tego rodzaju słodkościach. Moja nocna zachcianka, czyli Fast food Nocą Składniki   – Lawasz przepis TUTAJ   – Uda z kurczaka bez skóry  – Jerk przyprawa  – Olej roślinny  – Miks sałat  – Ogórek zielony  – Pomidor  – Czerwona cebula  Sos   – Jogurt

RafalCook
Musztardowe kąski/nuggetsy z kurczaka 193

również wyjdą smaczne.) Mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i podawać z ulubionymi dodatkami. (*) Można użyć filetów z udek lub skrzydełek (wtedy przekroić je na 3 części i odrzucić te najmniejsze). Ciasta (z proporcji powyżej) starczy na około 300g kurczaka

Di gotuje
Sałatka z brokułem 370

Wykonanie  Ugotować  makaron al dente w osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka myjemy.Nacieramy oliwa i ulubionymi przyprawami -u mnie przyprawa gyros. Tak przygotowane mięso wsadzić w zamykany pojemnik i do lodowki na okolo  20 minut. Po tym czasie ,filety pokroić w kostke i upiec na patelni grillowej .Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej(...)wodzie.Brokuł al dante. Papryki pokroić w kosteczke -posolic i popieprzyć. W misce położyc makaron,na to ugotowany brokuł w cząstkach .Następnie dołozyc piers z kurczaka i to wszystko posypać pokrojona papryka i szarlotka.Doprawić sola i pieprzem w razie potrzeby. Lekko zamieszać .Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno posiekana miętą , doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym

w mojej kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM BALSAMICO, BROKUŁAMI i JAJKIEM 201

Zalewamy octem balsamicznym i jeśli możemy odstawiamy do zamarynowania.  Rozgrzewamy patelnię grillową lub zwykłą, wyjmujemy filety z marynaty (marynatę zachowujemy), smarujemy pozostałą łyżką oliwy i smażymy/grillujemy po około 3 minuty z każdej strony. W połowie smażenia na patelni obok kurczaka układamy połówki pomidorków (przekrojoną stroną do góry), lekko solimy. Kurczaka wykładamy na mały półmisek, zostawiamy

cool and minty
Sałatka z kozim serem i brzoskwiniami 68

wytrawną sałatkę. Na blogu Niedzielny Kucharz znajdziesz np. sałatkę grecką z arbuzem , arbuza z fety i prosciutto , albo sałatkę z truskawkami, kurczakiem z pesto z bobu. W podobnym stylu utrzymana jest sałatka z kozim serem i brzoskwiniami, kurczakiem, papryczkami i rukolą. Danie tyleż proste co pyszne, wytrawne i słodkie zarazem, chrupkie chrupkością rukoli i papryczek, miękkie za sprawą brzoskwiń(...)Krok 1 Osusz kurczaka. Pokrój w cienkie paski. Przypraw przyprawą włoską, posól i popieprz. Wymieszaj. Krok 2 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Wyłóż na gorący tłuszcz kurczaka. Smaż na dość ostrym ogniu 4-5 minut, aż mięso ładnie się zrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 3 Umyj brzoskwinie, pokrój w ćwiartki. Rozgrzej patelnię, na której smażył się filet. Kiedy będzie

Niedzielny kucharz
Sałatka z brzoskwiniami i kozim serem 63

Krok 1 Osusz kurczaka. Pokrój w cienkie paski. Przypraw przyprawą włoską, posól i popieprz. Wymieszaj. Krok 2 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Wyłóż na gorący tłuszcz kurczaka. Smaż na dość ostrym ogniu 4-5 minut, aż mięso ładnie się zrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 3 Umyj brzoskwinie, pokrój w ćwiartki. Rozgrzej patelnię, na której smażył się filet. Kiedy będzie(...)krótko, do momentu aż owoce zaczną się karmelizować. Zdejmij z patelni. Krok 4 Umyj papryczki i rukolę. Pokrój papryczki w krążki. Przełóż do misy. Dodaj do nich rukolę, usmażonego kurczaka i brzoskwinie. Wyłóż na wierzch pokruszony ser i. cebulę pokrojoną w piórka. Krok 5 Przygotuj dresing: wlej składniki do słoiczka, zakręć i energicznie potrząśnij. Polej sosem sałatkę. Wymieszaj. Podawaj. Smacznego

Niedzielny kucharz
Nuggetsy z mięsa mielonego 292

fileta z piersi dodaj jajka, bułkę tartą, mąkę, pieprz i sól – do smaku. Panierka do nuggetsów Teraz przygotuj panierkę do nuggetsów. Wszystkie składniki w konkretnych ilościach znajdziesz na dole w przepisie. Weź niewielką miskę i przełóż do niej: mąkę kukurydzianą, musztardę (ja użyłem delikatesowej) , czosnek granulowany, pieprz i sól. Dodaj także mąkę tortową, przegotowaną wodę, przyprawę do kurczaka(...) z piersi 1 pierś (2 filety) 2 jajka 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu Składniki panierka 1 szklanka mąki kukurydzianej 3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki soli 2 łyżki mąki tortowej 1 szklanka przegotowanej wody 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 szklanka oleju

ugotuj-przepis.pl
Placuszki z indyka z warzywami 165

zdecydowanie zmniejsza ich kaloryczność, ale smażone na patelni wyjdą równie smaczne. Można również zamienić mięso z indyka na pierś z kurczaka. Do przygotowania tych placuszków świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka 150 gram  świeżej papryki (użyłam czerwonej i żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej

Andzia Pichci
Botwinka z pulpecikami drobiowymi i makaronem. 126

łyżka mąki pszennej gorąca woda sok z cytryny sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na pulpeciki: 30 dag fileta drobiowego 1 bułka namoczona i odciśnięta w wodzie 1 jajko pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku ewentualnie sól do smaku olej do smażenia bułka tarta do panierowania Na makaron: 25 dag makaronu mini rurki

Izabelawkuchni
Wyniki konkursu na smakołyki Asi 117

cytrusów  Ania przysłała najwięcej bo aż 5 zgłoszeń. Najbardziej spodobały mi się jej pierniczki :) 2 miejsce: Marta Matusiewicz za "Filety pod warzywną pierzynką" otrzymuje książkę "Polska Kuchnia Regionalna" 3 miejsce: Katarzyna Madej za "Sałatkę warstwową z kurczakiem" otrzymuje "Desery domowe" Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Nagrody prześlę już w przyszłym tygodniu

Smakołyki Asi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję