filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:527/660)

Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym 113

Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: • 4 piersi z kurczaka • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Panierka • 2 łyżki mąki • 2 jajka • 2 łyżki majonezu Zalewa paprykow-cebulowa • 1 cebula • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta(...)łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Filety pokroić na małe kawałki, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki kurczaka wrzucić do mokrej panierki i smażyć na oleju na rumiano. • Cebulę i paprykę pokroić

To co kocham
Przepis dnia: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 115

niewiarygodnie proste do przygotowania. Czas : 40 minut Liczba porcji : 2 Kurczaka po toskańsku można zrobić na dwa sposoby: szybszy i wolniejszy. W pierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające(...)więcej smaku, a wytopiony podczas długiego smażenia tłuszcz stanowi wspaniałą bazę sosu śmietanowego. Jeśli macie mało czasu, sięgnijcie po filety. Gdy sprawa jedzenia nie jest aż tak pilna zabierzcie się za udka. W obydwu wersjach danie smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej

Niedzielny kucharz
Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 353

niewiarygodnie proste do przygotowania. Czas : 40 minut Liczba porcji : 2 Kurczaka po toskańsku można zrobić na dwa sposoby: szybszy i wolniejszy. W pierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające(...)więcej smaku, a wytopiony podczas długiego smażenia tłuszcz stanowi wspaniałą bazę sosu śmietanowego. Jeśli macie mało czasu, sięgnijcie po filety. Gdy sprawa jedzenia nie jest aż tak pilna zabierzcie się za udka. W obydwu wersjach danie smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej

Niedzielny kucharz
Kurczak w cieście francuskim 142

wszystkim. SKŁADNIKI: - opakowanie ciasta francuskiego - 100 g sera żółtego (w plasterkach) - 70 g suszonych pomidorów - 400 g filetu z kurczaka - ketchup   - saszetka ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać kilka przypraw np.: zioła prowansalskie, bazylię, majeranek) Filet myjemy i kroimy na cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej patelni, pod koniec dodając przyprawy. Odkładamy na talerz do wystudzenia(...)cieście francuskim układamy ser i smarujemy ketchupem. Suszone pomidory kroimy na drobno i posypujemy nimi ciasto francuskie na całej jego powierzchni. Kurczaka układamy w jednej linii, wzdłuż dłuższego boku ciasta francuskiego. Całość zawijamy w rulon, następne kroimy na ok. 6 cm. kawałki. Układamy je w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok. 20 min (do momentu, gdy ciasto

Związek na patelni
Spiralki z kurczaka wg Aleex 76

kurczaka. Robi się je błyskawicznie, opieka na ruszcie zaledwie po kilka minut z każdej strony, a efekt jest naprawdę znakomity. Spiralki fajnie wyglądają i bardzo dobrze smakują. Kurczak jest alternatywą dla tłustej kiełbasy, więc na pewno chętnie sięgną po niego wszyscy, którzy liczą kalorie. Ja polecam, warto je przygotować.  Składniki:   • dowolna ilość piersi z kurczaka bez skóry(...)inne, które lubicie  • olej  • patyczki do grilla  Sposób przygotowania:   1. Filety z piersi pokroić na paski o szerokości ok 2 cm.  2. Włożyć mięso do miseczki.  3. Dodać 2-3 łyżki oliwy i obtoczyć nią paski kurczaka.  4. Dodać przyprawy, wymieszać, aby mięso było nimi obklejone. 5. Przykryć folią i wstawić

W mojej kuchni
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 339

spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół.  Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek na około 2 cm plastry (wyszło mi 8 szt). Do miseczki wlewamy(...)olej, dodajemy sól, pieprz i przeciśnięty czosnek - mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy kąski kurczaka i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie na plastrze szynki szwarcwaldzkiej układamy kąsek kurczaka i otulamy go dokładnie szynką - spinamy wykałaczkami.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka - kilkanaście minut z dwóch stron.  Kąski mają być rumiane, można przykryć na kilka minut folią aluminiową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Filet z indyka w sosie z papryką. 76

dziś na obiad? Może filet z indyka w sosie z papryką? Szybkie i smaczne danie.  U nas w domu, często pojawia się mięso drobiowe. Najczęściej kurczak i indyk.  Indyk to jedno ze zdrowszych mięs, więc warto uwzględnić go w swojej diecie.  Jest lekkostrawne i polecane przy alergiach.  Najczęściej robię indyka w sosie, bo takiego lubimy

Agusiowe smakołyki
Pierś z kurczaka w musztardowo miodowej glazurze z grilla z cukinią. 92

Dziś propozycja  grillowa. Pyszny, aromatyczny kurczak w złocistej glazurze.. Zapraszam!   Składniki; 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki musztardy  50 ml oleju rzepakowego 2 łyżki miodu sól, pieprz do smaku   przyprawa grillowa 1 młoda cukinia   Przygotowanie; Filety myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód i musztardę. Dokładnie mieszamy do połączenia. Filety(...)całość. Przykrywamy, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie filety wyjmujemy i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Cukinię kroimy w około centymetrowe plastry. Polewamy po wierzchu oliwą i posypujemy przyprawą grillową. Układamy na grillu. Grillujemy zaledwie 5 -6 minut. Podajemy z kurczakiem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Ryba w złocistej panierce 68

szafkach nadmiar kukurydzianych płatków i teraz… Wracam do tej panierki bardzo często. Taka panierka sprawdzi się też świetnie do innych mięs, np. kurczaka. Spróbujcie Składniki: (ilości przykładowe, zależą od ilości ryby) ulubiona ryba, u mnie filety z miruny 3 jajka M przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb (u mnie 1 płaska łyżka do jajek (lubimy mocno doprawione ryby

Słodkie okruszki
Ryba po japońsku 77

gości i bardzo szybko znika ze stołu. Smakuje na ciepło i na zimno. Jest prosta i wykonasz ją w pół godziny. Jeśli lubisz kurczaka w sosie słodko kwaśnym, to ryba po japońsku będzie doskonałym wyborem. Panierowane filety ryby przełożone są warzywami i zalane słodko kwaśnym sosem. Potrawa idealnie nadaje się na świąteczny stół, sylwestrową imprezę lub niedzielny obiad. Jest

Ania gotuje
RYBA W PANIERCE PIECZONA W PIEKARNIKU 132

kurczaka Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;) Składniki: * 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj) * 2 jajka * panierka razowa  * sól do smaku * szczypta ostrej papryki mielonej * szczypta słodkiej papryki mielonej  * przyprawa do ryby do smaku Wykonanie: W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety

Zrób to smacznie
FILECIKI Z KURCZAKA SMAŻONE W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 360

dolewamy pozostałe mleko. PŁATKI KUKURYDZIANE rozdrabniamy w malakserze lub przesypujemy do woreczka strunowego i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Wykładamy na głęboki talerz. KURCZAKA myjemy, dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Odcinamy białe błonki i ewentualne kostki. Każdy filet kroimy w poprzek na pół , a następnie grubszą część dodatkowo wzdłuż na 2 cieńsze filety.  Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem

cool and minty
Sałatka makaronowa z kurczakiem 81

Szybka, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka makaronowa z kurczakiem, która idealnie sprawdzi się na imprezowym stole. Składniki: 1 opakowanie makaronu świderki 1 pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 4 łyżki majonezu sól pieprz 2 łyżki przyprawy gyros Sposób przygotowania: Makaron gotujemy, filet kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę, odstawiamy. W międzyczasie kroimy ananas w kostkę(...)kukurydzę odsączamy na sitku. Smażymy mięso. Wszystko przekładamy do miski, mieszamy. Na koniec dodajemy 4 łyżki majonezu. Autor przepisu: Nora Rostkowska Artykuł Sałatka makaronowa z kurczakiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Niedziela: Kurczak milanese z dymną nutą 127

Kurczak milanese czyli po mediolańsku Kurczak milanese to nic innego, jak panierowane kotlety z kurczaka. Możliwe wiec, że od dawna robicie kurczaka po mediolańsku nawet o tym nie wiedząc Nasza propozycja to lekko przekręcony przepis na panierowane filety. Do panierki dodaliśmy wędzonej papryki, która nadała mięsu wspaniały, dymny aromat. Niestety nie jest to przyprawa wszędzie dostępna (choć(...)się znaleźć wędzonej papryki po prostu użyjcie papryki słodkiej. Usmażone polędwiczki podaliśmy z pyszną warzywną salsą, która nadaje daniu niecodzienny wygląd i smak. Składniki: 0,5 kg polędwiczek z kurczaka 1 szklanka maślanki 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki mąki 2 łyżki papryki słodkiej, najlepiej wędzonej Sól i pieprz Dresing 1/2 szklanki drobno pokrojonej papryki Starta skórka

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie czosnkowo-ziołowym na kaszy gryczanej 161

Pyszny przepis na soczystego kurczaka w sosie czosnkowo-ziołowym na kaszy gryczanej z pestkami dyni. Smacznie i zdrowo :)  Składniki na 2 porcje: 2 filety drobiowe 1/2 słoika sosu jasnego Łowicz 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżeczka oleju rzepakowego 100 g kaszy gryczanej Garść pestek(...)dyni Świeża mięta Przygotowanie: Kurczaka chwilę smażymy na oleju rzepakowym. Kaszę gotujemy zgodnie z tym co jest napisane na opakowaniu. Do kurczaka dodajemy sos jasny Łowicz oraz przyprawy. Wyciskamy czosnek i dodajemy również do sosu. Podajemy kurczaka na kaszy gryczanej i posypujemy pestkami dyni oraz dekorujemy miętą

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania