Polędwiczki z indyka z sosem Worcestershire 137około 2 – 3 minuty, żeby mięso odpoczęło. Smacznego To też może Cię zainteresować: Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem Pieczony filet z indyka z chorizo Stripsy z kurczaka Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami Skrzydełka miodowo-musztardowe Artykuł Polędwiczki z indyka z sosem Worcestershire pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smak
Indyk w sosie koperkowym 113Indyk w sosie koperkowym to proste do przygotowania danie, które posmakuje każdemu. W ten sposób możecie zrobić kurczaka i również będzie smacznie i szybko. Filet z indyka w sosie koperkowym zazwyczaj podaję z ryżem lub z gnocchi . Składniki: 600 g fileta z indyka 350 ml śmietanki 30% pęczek koperku 1 łyżeczka
magiczna kuchnia Kasi
Kaczka po chińsku 164danie wyszło bardzo dobre, mięso soczyste, kruche z dodatkiem warzyw i makaronu. Polecam. Składniki: · 2 filety z kaczki · 2 łyżki przyprawy do kurczaka · Sól · 1 cebula czerwona · 2 marchewki
Kulinarna Chwila
SZYNKA DROBIOWA Z SZYNKOWARA 181kurczaka * 2 ząbki czosnku * 2 łyżeczki soli peklowej * 110 ml wody * 1 łyżeczka żelatyny * odrobina pieprzu czarnego mielonego do smaku Wykonanie: 1 podwójną pierś z kurczaka pokroić w bardzo małą kostkę, pozostałe filety zmielić na mięso mielone, wszystko przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól peklową, pieprz, żelatynę i wlać wodę. Mięso bardzo dobrze mieszać dłonią około
Zrób to smacznie
Zapiekanka z tortilli 271Składniki: ok. 30 dkg fileta z indyka, może być też z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 cukinii 1 cebula 20 dkg sera żółtego 4 tortille sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z tortilli
czarrna od kuchni
Smażony pstrąg łososiowy z sosem miodowo-musztardowym 172miodowo-musztardowego. Sos jest bardzo prosty, a jego przygotowanie zajmuje całe 3 minuty. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do pieczonych ziemniaków , czy nuggetsów z kurczaka . Do przygotowania ryby będziemy potrzebować: - 2 filety z pstrąga łososiowego (ok. 400 g) - 2 łyżki oleju - sok z 1/3 cytryny - sól i pieprz Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 1 łyżkę masła - 1 łyżkę miodu
Bez Cebuli
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z warzywami i ziemniakami (Involtini di pollo con verdure e patate al forno) 263peperoni gialli 2 peperoni rossi 2 scalogni 2 zucchine 2 carote 2 spicchi di aglio origano rosmarino salvia olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Piersi kurczaka przekrawamy w poprzek, aby powstały 4 filety, lekko rozbijamy. Na tarce ścieramy marchewki, pół czerwonej i pół żółtej papryki kroimy w podłużne paski. Na każdy filet kładziemy startą marchew
La grande e la piccola cuoca
Makaron chow mein z krewetkami na ostro 286smaków i aromatów. Jej różnorodność gwarantuje nam, że od tego stołu, nikt głodny nie odejdzie. Kto nie przepada za krewetkami może je śmiało zastąpić tofu lub filetem drobiowym. Komu nie odpowiada tofu, czy kurczak, może go zastąpić rybą… Smacznego. Wydrukuj przepis The post Makaron chow mein z krewetkami na ostro appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko
Grillowany kurczak słodko-kwaśny 379Słodko-kwaśny grillowany kurczak z wyczuwalnym aromatem cebuli i sosu sojowego smakuje bardzo oryginalnie. Jego ciekawy smak przełamie nudę zwykłego fileta. Przepis Andrzeja Grummicha po moich zmianach. Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2-3 cytryny 2 białe cebule 3 ząbki czosnku 400ml piwa 150ml ciemnego sosu sojowego 2-3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy
Pyry na Gaz
Mielone , serowe kotlety z piersi kurczaka 326Mielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróży
Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi 179Dziś mam dla Was najprostszy przepis na bardzo smaczną zapiekankę drobiowo- serową. Swoją zapiekankę zrobiłam z filetów z piersi indyka, ale równie dobrze można ją zrobić z kurczaka, albo wymieszać kurczaka z indykiem i zapewniam, że smak będzie tak samo rewelacyjny. Spróbujcie koniecznie Składniki (forma silikonowa 18cm): – 450g mięsa z filetów indyka – 100g twardego sera żółtego (u mnie
Smaki Armine
Paprykarz z kurczaka. 283smaku uzyskać przy użyciu minimum tłuszczu. Z pewnością warto to zrobić, bo węgierski obiad na polskim stole może być strzałem w dziesiątkę! Składniki: 500 g kurczaka (ulubione części - piersi, udka, z kostkami lub filety) 1 duża cebula 1 pomidor 1/2 łyżki smalcu lub oleju 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 czerwona papryka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżki(...)dodatkiem szczypty soli. Zdjąć z ognia, dodać paprykę w proszku i dobrze wymieszać. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora oraz 70 ml wody. Włożyć kawałki kurczaka, posolić i dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut. Zdjąć pokrywkę, dodać paprykę pokrojoną w cienkie plasterki i dusić kolejne 10 minut. Dolać nieco wody jeśli sos jest zbyt gęsty
zadanie-gotowanie
Przepis dnia: Kurczak adobo 133kurczaka i ryżu. Można też do niego zrobić prostą surówkę z czerwonej kapusty, coleslaw, albo po prostu dodać garść sałaty z dresingiem. Kurczaka adobo najlepiej zrobić z mięsa z kością: podudzi lub udek, bardziej soczstego. Filety niespecjalnie się nadają, bo mięso staje się suche podczas duszenia w sosie. Równie dobrze jak kurczak adobo smakuje wegetariańska wersja potrawy – kalafior adobo
Niedzielny kucharz
Łódeczki z piersi kurczaka – z kozim serem, kiełkami rzodkiewki i czosnkiem 261trzeba. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, około 100 g koziego sera, 50 g kiełek, 2 – 3 ząbki czosnku, przyprawa do kurczaka (użyłam pikantnej), sól, olej lub oliwa Sposób przygotowania: Pierś podzielić na dwa filety, opłukać i osuszyć. Każdą naciąć wzdłuż, do głębokości polędwiczek (powstaną kieszonki). Piersi natrzeć przyprawą do kurczaka i oprószyć solą z zewnątrz
Nie tylko w kuchni
Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty 172upiec filety z kaczki Kaczka to chyba najwdzięczniejszy kulinarnie drób. Mięso jest zwarte, soczyste o wiele bardziej aromatyczne niż kurczak i łatwe w obróbce. Trzeba tylko wiedzieć jak je przygotować. Z filetami sprawa jest taka, że można je „przeciągnąć” i wtedy będą twarde jak podeszwa traperów, albo nie dopiec, co jest równie ciężkim grzechem, jak wysuszenie mięsa. Polecamy
Niedzielny kucharz