Dziś zapraszam was na wariację na temat sałatki gyros. Ponieważ nie miałam mięsa z piersi z kurczaka, ale za to miałam wędzone filety, to ich użyłam do sałatki. Wyszło naprawdę pysznie😉 Składniki: 300 g wędzonej piersi z kurczaka 1 mała czerwona cebula kilka ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 świeża papryka 1/2 kapusty pekińskiej
Kuchnia domowa Animiodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula
Ostra na Słodkomiodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula
Ostra na SłodkoCałkiem zgrabne roladki można zawinąć wykorzystując do tego cienkie plastry szynki (szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej). Piersi kurczaka to popularne i lubiane mięsko, chętnie przeze mnie wykorzystywane w różnych potrawach. W szynce szwarcwaldzkiej zawinąłem podłużne, dosyć chaotycznie wycięte, grube plastry takiego fileta (bez rozbijania – czyli cicho, czysto, szybko i przyjemnie). Oczywiście, aby było ciekawiej w środku muszą znaleźć się również(...)dodatki – jakie to już kwestia gustu (lub zawartości lodówki). Jedna taka roladka – w tym wydaniu – to całkiem spory kawałek piersi z kurczaka, troszkę żółtego sera, cebuli, kawałka papryki konserwowej, zawinięte w 2 plasterki szynki, ułożone obok siebie (z lekką zakładką). Mięso w środku posolone bardzo delikatnie – szynka ma bardzo intensywny i słony smak. Roladki zapiekałem w naczyniu
Ugotuj to sam ...pałki z kurczaka z warzywami to danie jednogarnkowe, które możemy przygotować na niedzielny obiad. Do przygotowania tego dania wykorzystałam warzywa, które zalegały mi w lodówce, ale możecie je zmieniać według własnych upodobań. Podobnie jest z mięsem i możemy użyć innych części kurczaka, ale najlepiej sprawdzają się kawałki z kością i skórą, ponieważ mają więcej tłuszczu niż chude filety z piersi. Zapiekane pałki z kurczaka z warzywami możemy przed podaniem posypać posiekaną natki pietruszki i podać z ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na zapiekane pałki z kurczaka z warzywami: 1 kg podudzi z kurczaka około 1 i 1/2 kg ziemniaków 2 nieduże marchewki 2 czerwone cebule 1 por 1/2 świeżego brokuła lub kilka różyczek mrożonego zioła prowansalskie
Danka PichciKotleciki Szu Szu – to pyszne kotleciki o tajemniczej nazwie, które smakują każdemu. Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale także dorośli. Jeśli szukacie inspiracji na pyszny
Kulinarne Przebojemięsa nie będziemy już dodatkowo przyprawiać. Konsystencja ciasta powinna być bardzo gęsta, a kolor intensywnie brązowy. 3. MARYNOWANIE MIĘSA (3 +15 min) Dużą, pojedynczą pierś z kurczaka dzielimy na dwa średniej grubości filety i ewentualnie oczyszczamy błonek. Następnie dokładnie obtaczamy filety w cieście i odstawiamy na co najmniej 15 minut do lodówki. 4. PANIEROWANIE + SMAŻENIE(...)Zamarynowane filety dokładnie obtaczamy w panierce. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy kurczaka ok. 4 minut z obu stron aż do uzyskania złocistej panierki. 5. MONTOWANIE BURGERA (3 min) Bułkę kroimy na pół i tostujemy od wewnątrz na suchej patelni (lub serwujemy świeżo upieczone buły wprost z piekarnika). Na dolną połówkę nakładamy ketchup, następnie
Nerds Kitchenrównież świetny sposób na zagospodarowanie smażonych ryb, które nam zostały po świętach. Zalewa już jest znana na blogu, robię identycznie dodając odrobinę koncentratu pomidorowego kurczaka , małe tuszki ryb i filety. Nada się również do małych pulpecików rybnych lub mięsnych. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg świeżych płatów śledziowych (ze skórą) sól i pieprz mąka olej do smażenia
Kocham..lubię..gotuję..złoty- niy ma co przepłacać) doł wszyskymu słodkojści i wejźnie Wołs w dalekoł rajza 1 … chyba aż do samyj Tajlandii. Co potrza? 1 kg kurczaka (mogōm być piersi abo filety ze podudziōw) 1 cebula 1-2 zōmbki czosku puszka mlyka kokosowego czerwōnoł papryka 0,5- 1 szklōnki zielōnego mrożōnego groszku 2 łodygi trołwy citrōłnowyj trocha chili, pieprzu(...)soli kapka oliwy troszka masła klarowanego połra listk ōw kolyndry Kurczaka sie podpiyczcie na patelni- ale niy dołwejcie za kans 2 tego masła, żeby Wōm niy pryskało. We jakim wiynkszym gorku na kapce oliwy sie zeszklijcie cebula i czosnek. Wciepcie tam podpieczōnego kurczaka, pokrōnoł papryka i trołwa citrōłnowo. Za jake pó 3 minuty wciepcie groszek, wlyjcie mlyko, dejcie prziprawy
Chop w kuchniSkładniki na około 4-6 kotlecików: 250 g pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1/3 główki cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 jajko kl L lub XL 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki startego żółtego sera ulubiona wasza przyprawa do kurczaka sól, pieprz do smaku 1. Fileta myjemy osuszamy i kroimy w kostkę, następnie przekładamy(...)miski solimy i pieprzymy i doprawiam przyprawą do kurczaka i odstawiam na czas smażenia pieczarek jakieś 10-15 minut. 2. Następnie obieram i kroje pieczarki. Przesmażam oleju z cebulkę, dodaje czosnek czosnkiem, a kiedy lekko się podsmażą dodaje pieczarki doprawiając lekko solą i pieprzem. Przesmażone przekładam do miseczki wyłożonej papierem aby odsączyć nadmiar tłuszczu. 3. Do zamarynowanego kurczaka
Gotowanie...to proste !propozycji na lekki i niezbyt skomplikowany obiad to doskonale trafiliście. Potrawka z udek kurczaka jest świetnie doprawiona, a mięso miękkie i soczyste - bardziej od piersi, czy filetów. Spróbujecie? Polecam! 500g mięsa z udek kurczaka Przyprawy: 5 łyżek sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 1 łyżka mąki
Di gotujesosów 350-400 ml przecieru pomidorowego w kartonie szczypta posiekanej natki pietruszki szczypta parmezanu Kurczaka polewamy oliwą i nacieramy zmiażdżonym ząbkiem czosnku, papryką słodką i ostrą, solą oraz pieprzem - pozostawiamy na 1-2 godziny w lodówce. Na rozpuszczonym tłuszczu smażymy filety po 3-4 min z każdej strony, następnie zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez około
Kolejny blog o gotowaniuprostych składników takich jak kurczak, warzywa, bulion i koperek. Pachnący i soczysty kurczak dla całej rodziny, który możesz według uznania podać z makaronem, ryżem lub ziemniakami oraz ulubioną surówką bez dodatku zbędnego tłuszczu! Przepis na pałki z kurczaka w sosie koperkowym warto zapisać, nawet jeśli nie jesteś fanem lub fanką pałek z kurczaka. Jeśli wolisz pierś nie ma problemu ponieważ(...)obieraczka do warzyw i podstawowe akcesoria kuchenne. Chociaż użyłem podudzi, to możesz wykorzystać dowolne mięso z kurczaka, jakie akurat masz pod ręką. Jeśli jednak zdecyduje się na pierś z kurczaka, polecam użyć ugotowanego wcześniej bulionu, najpierw przygotować sos i dopiero wówczas dodać pokrojony filet. Do tego dania możesz użyć dowolnych warzyw jakie lubisz, dzięki czemu przepis będzie świetnym sposobem
Kuchnia Na Wypasiemięsa z kośćmi, bo wtedy znajdują się w nim również minerały jak wapń, sód i potas, które potrzebują dzieci ale i starsi aby wzmocnić szkielet. Popularność filetów z piersi lub udek kurczaka jest niezmierna również wśród moich domowników. Kiedy gotuję zupy nie ma żadnych kompromisów. Zawsze używam domowy wywar z całego kurczaka lub kury. Wy też tak robicie? Tajska zupa
codojedzenia