Klasyka nad klasykami! Pyszne, proste i na każdą okazję. W oryginalnej wersji dodaje się filety anchois, ja je pomięłam. Dodałam za to inne pyszności. Sałatkę wymyślił w 1924 roku kucharz włoskiego pochodzenia Caesar Cardini bo po prostu zabrakło mu składników. Nie chcąc rozczarować swoich klientów przygotował mix z sałaty rzymskiej, sera parmezan i grzanek. Całość dopełniał sos na bazie majonezu i parmezanu. Genialne, co? Do przygotowania sałatki potrzebujemy (2 spore porcje): 2 piersi kurczaka 3-4 skib... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...