Przepis na : obiad
O mielonych można by dużo pisać. Ile kuchni, narodów tyle pomysłów i przepisów. Różne gatunki mięs, różne dodatki i w efekcie – różne smaki. Mięso z kurczaka zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, więcej niż wieprzowina i wołowina. Jest lekkostrawne i dostarcza mało tłuszczu, dlatego powszechnie poleca się je w żywieniu, szczególnie osób z delikatnym przewodem pokarmowym, np. dzieci i osób starszych. Mięso z kurczaka jest zalecane dla osób kontrolujących cholesterol, mających problemy z układem kr... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...