Przepis z książki siostry Anastazji. Wyglądem trochę się różni od pierwowzoru, ale próbę odtworzenia dania mogę uznać za udaną – bardzo smakowite mięsko (choć kaloryczne). Ze
Smaki Na Talerzurazem jest tylko mięso z kurczaka w aromatycznym sosie pomidorowym z dużą ilością różnych przypraw charakterystycznych dla kuchni indyjskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi z kurczaka (około 400 g) 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 190 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru kawałek suszonej papryczki chili po 1/2 łyżeczki
Danka PichciEleganckie, owinięte szynką dojrzewającą, roladki z kurczaka, skrywające w swoim wnętrzu czosnkowo-pietruszkowe masełko, pieczoną paprykę oraz mozzarellę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g
Smaki Na TalerzuSezon grillowy w pełni, dlatego przychodzę do Was z przepisem na mięsno-owocowe szaszłyki. Na patyczki nadziewamy wyłącznie mięso kurczaka i kawałki brzoskwiń, ale zapewniam, że
Smaki Na TalerzuTo danie – takie proste, a jakże smaczne – wszyscy polubiliśmy od pierwszego kęsa. Poważnie. Doskonałe w smaku i w swej prostocie. Proste i szybkie w
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 tortilla Fanex o średnicy 30 cm ok. 150 g fileta z indyka 2 łyżki żurawiny Proeco 100 g sera żółtego ketchup sól, pieprz
czarrna od kuchniserem, brokuł, podwójna pierś z kurczaka, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, przyprawa gros, olej. Wykonanie: Brokuł dokładnie myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Filet z piersi z kurczaka myjemy, osuszamy za pomocą papierowych ręczniczków, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy do miękkości. Makaron tortellini gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Różyczki brokuła i tortellini odcedzamy
paapilotkaaSkładniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 0,5 szkl wytrawnego białego wina kilka truskawek-ok. 6-8 sztuk łyżka brązowego cukru sól
Luźna Kuchniazapiekany z oscypkiem i pieczarkami (5 porcji): pierś z kurczaka około 500 g mąka jajko (jedno lub dwa) bułka tarta sól oscypek (po 3 plasterki na filet) pieczarki 500 g Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski(...)podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam kurczaka z frytkami (których dawno nie jadłam) i sałatką z kapusty kiszonej oraz domowej produkcji buraczkami
Karola gotujeKlasyka na polskim stole – mięso z pieczarkami i serem. 2 pojedyncze piersi kurczaka około 250 g pieczarek 2 małe cebule około 100-150 g tartej
Smaki Na TalerzuMoja ulubiona kombinacja – makaron, mięso i warzywa. Czyli smacznie, treściwie i kolorowo. Za sprawą sosu sojowego, ostrygowego i chilli przenosimy się w zupełnie inne rejony
Smaki Na TalerzuGdy nie mam czasu na dłuższe gotowanie wybieram taki właśnie sposób na kurczaka. Te niewielkie porcje mięsa, doprawione solą i pieprzem, otoczone jedynie w mące krupczatce
Smaki Na TalerzuMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem. W misce mieszam
JejKuchniaPRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem. W misce mieszam
JejKuchniaSKŁADNIKI: - 1 kg kurczaka (mój miał 1,3) - 0,4 kg piersi z indyka - 3 płaskie łyżeczki peklosoli - 1 plaska łyżeczka cukru pudru - 1 płaska łyżeczka białego pieprzu - mały ząbek czosnku - 3 płaskie łyżeczki żelatyny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 150 g lodu - 50 ml wody SPOSÓB WYKONANIA - filet z indyka myjemy(...)paski o długości ok 5 cm. Kurczaka obieramy ze skóry, trybujemy i mielimy przez sitko o oczku 5mm, następnie mięso z kurczaka wraz z lodem mielimy w malakserze. ( kości z wytrybowanego kurczaka świetnie się nadają na wywar do zupy) - cukier puder, mąkę, przyprawy i żelatynę mieszamy z wodą - pokrojony filet z indyka, zmielone mięso z kurczaka i wodę
Basia w kuchni