Przepis na : sałatka
Powroty z wyjazdów bywają ciężkie. Dobrze, że mam przygotowanych jeszcze kilka przepisów, które mogę Wam wrzucić, zanim na dobre wejdę w gotowanie (niebawem szykuje mi się kolejny wyjazd (oby pogoda nie pokrzyżowała nam planów), więc pewnie w najbliższe dwa dni nie powstanie nic nowego, tylko pójdę w sprawdzone i szybkie posiłki ;)). Makaronowych sałatek nigdy dosyć, prawda? No to zobaczcie, jaką sałatkę kiedyś robiłam – makaron, jajka, sałata, rzodkiewki, pomidorki i kurczak (jeśli masz pieczonego, wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...