Klasyka na polskim stole – mięso z pieczarkami i serem. 2 pojedyncze piersi kurczaka około 250 g pieczarek 2 małe cebule około 100-150 g tartej
Smaki Na TalerzuMoja ulubiona kombinacja – makaron, mięso i warzywa. Czyli smacznie, treściwie i kolorowo. Za sprawą sosu sojowego, ostrygowego i chilli przenosimy się w zupełnie inne rejony
Smaki Na TalerzuGdy nie mam czasu na dłuższe gotowanie wybieram taki właśnie sposób na kurczaka. Te niewielkie porcje mięsa, doprawione solą i pieprzem, otoczone jedynie w mące krupczatce
Smaki Na TalerzuMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem. W misce mieszam
JejKuchniaPRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrabniam blenderem. W misce mieszam
JejKuchniaSKŁADNIKI: - 1 kg kurczaka (mój miał 1,3) - 0,4 kg piersi z indyka - 3 płaskie łyżeczki peklosoli - 1 plaska łyżeczka cukru pudru - 1 płaska łyżeczka białego pieprzu - mały ząbek czosnku - 3 płaskie łyżeczki żelatyny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 150 g lodu - 50 ml wody SPOSÓB WYKONANIA - filet z indyka myjemy(...)paski o długości ok 5 cm. Kurczaka obieramy ze skóry, trybujemy i mielimy przez sitko o oczku 5mm, następnie mięso z kurczaka wraz z lodem mielimy w malakserze. ( kości z wytrybowanego kurczaka świetnie się nadają na wywar do zupy) - cukier puder, mąkę, przyprawy i żelatynę mieszamy z wodą - pokrojony filet z indyka, zmielone mięso z kurczaka i wodę
Basia w kuchniPrzepis na takie drożdżowe koszyczki wypełnione pysznymi dodatkami wypatrzyłam kiedyś na stronie przyślij przepis. Od razu pomyślałam, żeby je wypróbować! Początkowo chciałam się mocno zainspirować i
Smaki Na TalerzuTortilla z kurczakiem to jedno z naszych ulubionych dań jeśli chodzi o domowe fast foody. Taka tortilla z kurczakiem i warzywami to super pomysł zarówno na
Kulinarne PrzebojeRoladki z kurczaka ze szpinakiem w sosie serowym to pomysł na pyszny obiad, w którym główną rolę odgrywa delikatnie mięso z kurczaka, które wręcz rozpływa się
Kulinarne PrzebojeKotleciki Gyros z piekarnika – to propozycja na pyszny obiad, który pokochają nie tylko dzieciaczki, ale także dorośli. Pomysł na te smaczne siekane kotleciki z warzywami
Kulinarne PrzebojeJedno z lepszych dań z makaronem jakie ostatnio robiłam. Bardzo mi smakowało! Możecie wymieszać sobie makaron z sosem na patelni, albo tak jak ja, dopiero na
Smaki Na TalerzuGulasz z kurczaka z pieczarkami – czyli pyszny gulasz drobiowy z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek w aromatycznym, ciemnym sosie. Polecam również przepis na: gulasz drobiowy
Kulinarne PrzebojeChrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – bez smażenia! Pyszne kawałki pieczonego kurczaka w panierce panko z dodatkiem sosu miodowo-czosnkowego to coś, co uwielbiam :) Świetnie sprawdzą się
Kulinarne PrzebojeGulasz z kurczaka z pieczarkami – czyli pyszny gulasz drobiowy z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek w aromatycznym, ciemnym sosie. Polecam również przepis na: gulasz drobiowy
Kulinarne Przebojedzisiaj zatem lekkiego kurczaka w przepysznym słodkawym sosie o smakach typowych dla kuchni marokańskiej, podanego z kaszą kuskus i pieczonym bakłażanem. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram filetów z piersi z kurczaka, 1 szklanki kaszy kuskus, 50 gram płatków migdałowych, 200 gram suszonych daktyli, 1 puszki pomidorów, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 50 gram zielonych oliwek, 1 bakłażana, 1 czerwonej
Wyprawy kulinarne