śniadania - 47413 przepisów (strona:492/3161)

BULLETPROOF COFFEE CZYLI KULOODPORNA KAWA 102

przyspiesza redukcję tkanki tłuszczowej, pobudza mózg oraz zmniejsza łaknienie.  Propagatorem kawy jest David Asprey , który prowadzi bloga o zdrowym odżywianiu. Sugeruje On, że ta kawa powinna zastąpić nasze śniadanie. On pierwszy raz spotkał się z tą kawą podczas wycieczki do Tybetu . Mieszkańcy przyrządzają taką kawę z mleka jaków. On zmodyfikował przepis na swoje potrzeby dzięki czemu kawa(...)szczypta cynamonu Kawę zaparzamy. Mleko podgrzewamy. Miksujemy razem wszystkie składniki ok 20 sek.  Nie mieszamy składników łyżką ponieważ masło nie rozpuści się dobrze. Gotowe! Nie radzę zastępować codziennie śniadania szklanką kawy ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na odstępstwa od reguły. Kawa w smaku zaskakuje pozytywnie

Kuchnia w oparach
Szakszuka z awokado 129

Składniki/1 porcja: – 1 duży pomidor lub 1/2 pomidorów z puszki – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – tarty parmezan (opcjonalnie) – papryczka

I LOVE LIFE
Chrupiące kokosowe gofry - bezglutenowe 145

Dieta, dietą ale coś słodkiego się należy. Dziś w postaci kokosowych gofrów na mące ryżowej, z dodatkiem świeżej pomarańczy. Tak na prawdę  to nic więcej

Niezły Młynek
Cynamonowy pudding chia z jabłkami 171

kluchów i chleba, mniej cukru. Ale zdrowe słodycze zawsze przecież zjeść, i bez wyrzutów sumienia. Dziś proponuję kakaowo-cynamonowy pudding chia słodzony daktylami z prażonymi jabłkami i gruszkami. Deser, śniadanie albo przekąska w pracy/szkole. Jak lubicie(...)połączenie jabłek i cynamonu to coś dla Was. Cynamonowy pudding chia z jabłkami   Drukuj Prep time 20 min Cook time Total time 20 min   Zdrowy deser lub śniadanie - kakaowo- cynamonowy pudding chia z prażonymi jabłkami Serves: 4 Ingredients 350 ml mleka ( ja użyłam migdałowego) 6 daktyli ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kakao szczypta imbiru 40 g nasion

Cooking for Emily
Szakszuka z awokado 183

Składniki/1 porcja: – 1 duży pomidor lub 1/2 pomidorów z puszki – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – tarty parmezan (opcjonalnie) – papryczka

I LOVE LIFE
Pyszny deser Tiramisu 475

oknem upał, a w mieszkaniu nie da się wytrzymać bez klimatyzacji, Włosi prezentują swój niezawodny sposób na orzeźwienie. Poznaj tajemnicę ciasta, które dla ochłody spożywane jest na drugie śniadanie!   Jedno z najwspanialszych i najpyszniejszych ciast, które podbiło kubki smakowe Włochów, a od wielu(...)również pozostałych mieszkańców świata, nie tylko Europy. Tiramisu, to rodzaj deseru, jednak wbrew pozorom nie jest spożywany po kolacji, czy obiedzie. W upalne dni, Włosi serwują je na drugie śniadanie! Tiramisu powinno się podawać mocno schłodzone. To właśnie w temperaturze tkwi sekret tego niezwykłego deseru. Istnieje wiele przepisów na tiramisu. Wykonanie i smak uzależnione są od regionu Włoch

Gotuję Testuję
Kakaowy deser - pudding z chia, ciasteczkami, pomarańczami i granatem 160

było na blogu. Warto po nie sięgać zwłaszcza wiosną, kiedy jesteśmy wymęczeni brakiem słońca, świeżych warzyw i owoców. Właściwie to nie wiem czy to jest deser, czy może śniadanie na słodko. Dla takich łasuchów jak ja, może to być i jedno, i drugie. Chia to bogactwo wartościowych składników odżywczych. Sprawdzają się do wielu dań, ale ja najchętniej sięgam(...)przygotowując desery. Tęskniąc za słońcem i za intensywnymi barwami, wymyśliłam sobie taki oto pudding: kakaowy, z pomarańczą i granatem. Nasionka w mleku namoczyłam na noc, więc rano, zamiast tradycyjnego śniadania, mogłam rozpieścić się czymś słodkim, a jednocześnie zdrowym. Warto o tej porze roku rozpoczynać dzień od czegoś miłego 😊 Składniki na 3-4 porcje: 500 ml mleka 5 łyżek chia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik z malinami 190

Dzisiaj sernik z malinami, który upiekłam na Wielkanoc. Przepis chciałam zamieścić przed świętami, niestety… nie zdążyłam. Ale… sernik można upiec nie tylko od święta

Oryginalny smak
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 129

Wyczekana wiosna dała mi w końcu trochę energii, a skoro już ją mam to odwiedziłam ostatnio restaurację Polot . Stara myjnia samochodowa przerobiona na restaurację - duże WOW

Niezły Młynek
Wielkanocne ciasteczka budyniowe (ręcznie malowane) 139

Kruche ciasteczka z dodatkiem budyniu waniliowego, dzięki któremu cudownie pachną i są wyborne. Zachowują kształt, dlatego też idealnie sprawdzą się do różnego rodzaju zdobień. Wycięłam je

Oryginalny smak
Shake kawowo-bananowy 169

Kolega rowerzysta przyszedł kiedy do pracy i zaczął opowiadać mi i wspaniałym koktajlu, idealnym na śniadanie, który znalazł w "Bike&Cook". Książkę mam, więc i ja postanowiłam go wypróbować. Bardzo(...)prosty w przygotowaniu, pachnący i smakowity. Nawet Córcia chciała go spróbować bo jej "pachniał" ale w smaku banan był zdecydowanie wyczuwalny i napoju nie wypiła. Po świątecznych obżarstwach takie śniadanie jest idealną propozycją. Shake kawowo-bananowy na 1 dużą porcję: 1/2 szkl. kawy (z ekspresu, nie rozpuszczalnej) 1/2 szkl. mleka (roślinnego, u mnie krowie bez laktozy) po 1 łyżce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie 132

dania, które powstają w kuchni Agaty i które naprawdę warto zrobić u siebie. Także wtedy, gdy kompletnie nie mamy czasu. Jak dzisiaj. Szybkie i eleganckie danie na wielkanocne śniadanie Przepisy Agaty sprawdzają się w nowoczesnej kuchni, czyli takiej, w której nie spędza się wielu godzin, żeby przyrządzić coś pysznego. To ważne, zwłaszcza dzisiaj. Czytajcie więc i korzystajcie inspiracji, które(...)Gotowe jaja przyprószamy z wierzchu czerwoną papryką. Przepis na Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Mini quiche - jajeczne babeczki z warzywami 117

Prosty przepis, który doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe, ale także w roli śniadania.  Mini quiche czyli babeczki jajeczne, o których mowa robi się ekspresowo, możecie wykorzystać w nich Wasze ulubione warzywa i dodatki. Babeczki smakują dobrze zarówno na ciepło jak i zimno. Można więc spokojnie przygotować je wcześniej i zapakować do pracy. Jest to też świetny przepis

HealthyCreations
Pasta z tuńczyka i oliwek 124

zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem. Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki: 2 x puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo

Zasmakuj Kuchni
Omlet z szynką parmeńską i rukolą + pikantna salsa pomidorowa 217

Szynka parmeńska i rukola to jakieś magiczne połączenie. Gdyby posypać mi tym kawałek styropianu to prawodpodobnie zjadłabym i poprosiła o dokładkę ;) Ja na śniadanie jednak zdecydowałam się na puszysty omlet i przyjemnie pikantną i rozgrzewającą salsę pomidorową z dodatkiem rzeżuchy. Składniki: Omlet: - 4 jajka - 1/4 szklanki mleka, ewentualnie wody - mała cebula - ząbek czosnku - 2 duże pieczarki - sól, pieprz

Cook&Love