bardzo pyszne potrawy. Dziś podzielę się przepisem na placek drobiowy z mozarellą, który idealnie nadaję się na obiad, kolacje a nawet śniadanie Spróbujcie Składniki: – 300g ugotowanych filetów z piersi kurczaka – 150ml mleka – 2 jajka – 100g twardej mozarelli ( może być każdy inny twardy ser wg uznania) – 50g mąki pełnoziarnistej – garść posiekanej zieleniny ( u mnie koperek
Smaki ArmineLubię kurczaka za ilość sposobów w jaki można go przygotować. Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2
Smaki Na Talerzukażdy mógł się cieszyć lekką egzotyką z łatwo dostępnych produktów. Mimo uproszczenia, nie brakuje mu aromatu, słodko-pikantnych smaków i bogactwa składników. Składniki (na 3-4 porcje): 500g filetów z udek kurczaka lub piersi duża czerwona papryka duża żółta papryka 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 1 średnia cukinia 2 cienkie marchewki około 12 suszonych moreli 2 łyżeczki mielonej kolendry
Smaczna StronaSKŁADNIKI: - makaron pełnoziarnisty - (50g) - filet z piersi kurczaka - (100g) - brokuł - (100g) - cebula czerwona - (30g) 1/2 szt. - czosnek (3g) - 1 ząbek - olej kokosowy/ masło klarowane - (3g) WYKONANIE: Ugotować makaron al'dente. Brokuła podzielić na części, ugotować. Kurczaka pokroić w kosteczkę i przyprawić wedle uznania (u mnie sól himalajska, pieprz czarny, imbir). Cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć na oleju kokosowym
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (na 2 porcje) - kasza gryczana – ½ woreczka (50 g) -filet z piersi kurczaka – (130 g) - oliwki czarne – 15 szt. (45 g) - ser bałkański 18% (30 g) Wykonanie: Kurczaka poddusić na wodzie, dodać ugotowaną kaszę gryczaną i pokrojone oliwki. Podduszać chwilę, na koniec dodać pokrojony w kosteczkę ser. Przyprawić wedle uznania. Mieszać aż ser się zetnie. 443 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - ryż basmati – (40 g) - filet z piersi kurczaka (140 g) - pietruszka (10 g) - pomidorki koktajlowe – 3 szt. (50 g) -przyprawy: curry, pieprz cytrynowy, sól himalajska. Wykonanie: Mięso pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem, do gotowego mięsa dodać ryż sypki. Zalać wodą (1/2 szklanki) Całość wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. W razie
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (na 3 porcje) - kasza gryczana – 2 woreczki (200 g) -filet z piersi kurczaka – (400 g) - oliwki zielone – (60 g) - papryka czerwona (135 g) Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, wyłożyć do głębokiej patelni. Do kurczaka dodać sypką kaszę gryczaną. Zalać 1 szklanką wody. Dusić pod przykryciem ok 13 min, na koniec dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (na 4 porcje) - kasza gryczana – 1 woreczek (100 g) - płatki gryczane (50 g) - jaja – 2 szt. - filet z piersi kurczaka (120 g) - pieczarki (100 g) - cebula czerwona (50 g) - ser żółty - (100 g) - masło klarowane (5 g) - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Wykonanie: Kaszę gryczaną ugotować. Farsz: Cebulę, pieczarki i mięso drobno pokroić. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - makaron pełnoziarnisty – (60 g) - filet z piersi kurczaka (130 g) - serek wiejski (50 g) (śmietanka odlana) - szpinak mrożony (50 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Z serka wiejskiego odlać śmietanką. Mięso pokroić w kosteczkę, poddusić w głębokiej patelni razem ze szpinakiem(bez dodatku olejo). Do mięsa i szpinaku dodać ugotowany makaron, wymieszać. Przyprawić wedle uznania (sól himalajska, pieprz
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (na 8 porcji) - filet z piersi kurczaka (400 g) - papryka czerwona (125 g) - szpinak, liście (100 g) - ser mozzarella lekki- (125 g) - mąka pszenna razowa (5 g) - otręby żytnie- (50 g) - jaja – 2 szt. - woda – 100 ml Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić, poddusić na patelni teflonowej. Szpinak oczyścić, poddusić. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Ser mozzarella zetrzeć
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspodwyższony poziom cukru we krwi, polecany dla osób zmagających się z cukrzycą. A o to mója jedna z wielu propozycjii przyrządzenia: Składniki: - makaron pełnoziarnisty – (50 g) - filet z piersi kurczaka (100 g) - pieczarki (75 g) - papryka czerwona (50 g) - ser feta (25 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Pieczarki pokroić w plasterki a paprykę w kosteczkę. Mięso pokroić
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasDo przygotowania sałatek wykorzystuje się przeróżne makarony. Osobiście najczęściej wybieram trójkolorowe świderki, fajnie sprawdza się również makaron orzo, czy inne o niewielkich rozmiarach, ale spaghetti szczerze
Smaki Na Talerzugrillowane polędwiczki, kukurydza, pieczone ziemniaki, pomidory, sosy….I jeszcze chlebek naan! Było przepysznie! Jutro będzie powtórka, oczywiście jak dopisze pogoda! Uwielbiam grillować! Grillowane polędwiczki podobnie jak filety z piersi kurczaka potrzebują dosłownie kilkunastu minut. Mięso jest soczyste, w środku lekko różowe. Grillowane mięso świetnie smakuje ze świeżą czerwoną cebulą i miętą. Moja mięta wreszcie poszła w górę. Grillowane
codojedzeniazamrażalniku przez okres do 3 miesięcy. Ja nie obieram pieczarek. Jedynie dokładnie myję je pod bieżącą wodą i osuszam, a następnie kroję w plastry. Wołowinę można zastąpić filetem z piesi kurczaka czy wieprzowiną (łopatką, szynką lub karkówką wieprzową), ale zmieni to smak dania. Do gulaszu można dodać jeszcze marchewkę (pokrojoną w kostkę), ewentualnie groszek czy kukurydzę konserwową. 1 łyżka
Gospodyni Miejskazrobienia sałatki były Święta Wielkanocne. ugotowany filet z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 5 łodyg selera naciowego kawałek pora (10 cm) 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Ugotowane mięso
Kolorowa kuchnia Elki