faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:36/146)

Jajka faszerowane wędzoną makrelą 167

Kolejna wersja jajek faszerowanych rybką. Tym razem użyłam wędzonej makreli. Nadziane jajeczka udekorowałam czerwoną cebulką i natką pietruszki. składniki: 5 jajek 1 mała makrela wędzona (ok 100 g po odrzuceniu skóry i ości) pieprz 2-3 łyżki majonezu do dekoracji czerwona cebulka natka pietruszki Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka

Monia miesza i gotuje
Jajka faszerowane musem z pieczarek z dodatkiem granatu 141

łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, przesmaż na połowie łyżki masła gdy zmiękną zmiksuj w blenderze na gładką masę. Dodaj majonez, przypraw do smaku, wymieszaj dokładnie, faszeruj jajka. Posyp pestkami granatu. Możesz udekorować dodatkowo szczypiorkiem, koperkiem, pietruszką lub czymś innym zdrowym, świeżym i zielonym;D Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 122

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały jest mocno doprawiony, wręcz pikantny. Tuż przed podaniem jajka są zapiekane z żółtym serem, dobrze smakują z kleksikiem keczupu ;) Są na prawdę pyszne, gorąco polecam:)  Składniki : 6 jajek ugotowanych na twardo 200g pieczarek

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane - najprostsze 157

spokojniej, jest czas na oddech. I na zastanowienie się nad pewnymi sprawami. Bardzo powoli rozwijam skrzydła w nadziei, że nikt mi już ich nie podetnie...   Sposobów na jajka faszerowane znam całe mnóstwo. I pomimo, że do świąt Wielkiej Nocy jeszcze jest trochę czasu, to takie jajka często goszczą na moim stole. A ponieważ mamy karnawał, doskonale się nadają

My simple kitchen
Wiosenne jajka 99

Jajka są dobre pod każdą postacią, w szczególności te pochodzące od szczęśliwych kur ;D Poświateczna inspiracja na faszerowane jajka ;)Wiosenne jajkaSkładniki:jajkaszynka drobiowamajonezszczypiorek sól pieprzrzodkiewkakiełki rzodkiewki Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ;)Przeciąć na pół i żółtka bardzo drobno pokroić i przełożyć do osobnej miseczki.Do żółtek dodać majonez (ilość zależy od ilości jajek ;), drobno posiekaną szynkę

Lawendowe Niebo
Jajka faszerowane łososiem + film 215

Jajka faszerowane łososiem czyli pyszna przystawka dla miłośników wędzonych ryb a także prawdziwych smakoszy. Jest to efektowne, łatwe do zrobienia danie idealne na wielkanocne śniadanie a także inne okazje.  składniki na 3 porcje 6 jajek 100 g wędzonego łososia w plastrach 4  łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka kilka gałązek koperku do dekoracji  przepis Jajka(...)twardo, po ugotowaniu obieramy ze skorupek. Plastry wędzonego łososia drobno siekamy. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy z nich żółtka i wrzucamy do miski a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy posiekanego łososia, majonez oraz tarty chrzan, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Połówki białek faszerujemy przygotowaną masą najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego i dekorujemy gałązkami koperku

Smakowite Dania
Jajka wielkanocne z łososiem wędzonym 62

mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba nawet się to udaje. Pierwsza z odmian to jajka faszerowane łososiem wędzonym. Patrząc na koszty tego dania, to nie jest aż tak drogie jakby można myśleć. Nie trzeba przecież uruchamiać produkcji masowej, a zrobić tyle by wszystkiego troszkę posmakować(...)ostrożnie. Jak już dobrze wyrobiłam masę, zabrałam się za faszerowanie połówek. Na wierzchu układałam po małym plasterku łososia, przyozdobiłam odrobiną majonezu ze szprycy i w każdą połóweczkę wciskałam plasterek rzodkiewki, Wszystko posypałam kiełkami. Do farszu można dodać odrobinę musztardy. Ja dodałam tylko pół łyżeczki dla wyostrzenia smaku. Smacznego! Lidka Artykuł Jajka wielkanocne z łososiem wędzonym pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Jajka faszerowane bazylią 156

Bardzo nietypowe, zaskakujące w smaku jajka faszerowane bazylią. Ilość bazylii warto dodać wedle własnego uznania. U mnie mają dość wyrazisty i intensywny smak. 5 jajek 2 łyżki majonezu ok. 20-30 średnich listków bazylii sól, pieprz (opcjonalnie) kilka kropel soku z cytryny Jajka ugotować na twardo. Schłodzone przekroić na połówki, wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać

Mojewlasne.pl
Jajka faszerowane pieczarkami 156

Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny.Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 500 gram pieczarek majonez sól,pieprz przyprawa maggi olej do smażenia oliwki do dekoracji Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić

Bajeczna Kuchnia
Jajka grzybki z niespodzianką 191

Urocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie efektowne :) Tak podanymi jajkami wzbudzicie na pewno zachwyt gości :) SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo mocny wywar z herbaty (ja użyłam 3 saszetki na 1 szkl wrzątku) 2 rzodkiewki 2 plasterki szynki majonez

Kto ugości moich gości?
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 158

mają symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane  na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis

Kuchnia Beaty
Kurczaczki - jajka faszerowane z curry 714

tygodnie do Wielkanocy a więc najwyższy czas na świąteczne propozycje. Faszerowane jajka są hitem przystawek chyba w większości polskich domów. Czym je wypełnimy pozostaje tylko sprawą naszej wyobraźni i gustu. Proponuję dla urozmaicenia farsz curry i wesołą formę kaczuszek.   Składniki 4 jajka 150g serka śmietankowego kanapkowego sól, biały pieprz, curry do dekoracji: ziarna pieprzu, marchew, koperek Sposób przygotowania Jajka

Pyry na Gaz
Wielkanocne jajka faszerowane 50

Jajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki

Szybko Tanio Smacznie
Jajka faszerowane łososiem 120

Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. Składniki: 6 jajek 100 g łososia szczypiorek dwie łyżki majonezu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka chrzanu sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem

e-PrzepisyKulinarne
Różowe jajka faszerowane 113

Właśnie spojrzałam w kalendarz i zauważyłam, że z tydzień święta. Mam nadzieję, że uda mi się opublikować wszystkie zaplanowane dla Was przepisy. (Nie) zwykłe jajka faszerowane. Będą piękną ozdobą świątecznego stołu. A wszystko dzięki jednemu, magicznemu składnikowi - sokowi z buraka. To on sprawił, że białe jajka nabrały tak pięknego, różowego koloru. A reszta to już nic trudnego a składniki

My simple kitchen
Jajka z sałatką serową 362

Jajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę

Czerwień i błękit
Jajka faszerowane pastą warzywną 200

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik , jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam. Składniki: 6 jajek 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem 147

zwykłej patelni, również zawinięte w papier do pieczenia. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy je z posiekaną piersią z kurczaka i jogurtem. Doprawiamy do smaku i faszerujemy jajka. Posypujemy szczypiorkiem, układamy na sałacie. Gotowe! :)  Przepis pochodzi z książki Konrada Gacy

Czerwona Porzeczka