Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny.Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 500 gram pieczarek majonez sól,pieprz przyprawa maggi olej do smażenia oliwki do dekoracji Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić
Bajeczna KuchniaUrocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie efektowne :) Tak podanymi jajkami wzbudzicie na pewno zachwyt gości :) SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo mocny wywar z herbaty (ja użyłam 3 saszetki na 1 szkl wrzątku) 2 rzodkiewki 2 plasterki szynki majonez
Kto ugości moich gości?mają symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis
Kuchnia Beatytygodnie do Wielkanocy a więc najwyższy czas na świąteczne propozycje. Faszerowane jajka są hitem przystawek chyba w większości polskich domów. Czym je wypełnimy pozostaje tylko sprawą naszej wyobraźni i gustu. Proponuję dla urozmaicenia farsz curry i wesołą formę kaczuszek. Składniki 4 jajka 150g serka śmietankowego kanapkowego sól, biały pieprz, curry do dekoracji: ziarna pieprzu, marchew, koperek Sposób przygotowania Jajka
Pyry na GazJajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki
Szybko Tanio SmacznieWielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. Składniki: 6 jajek 100 g łososia szczypiorek dwie łyżki majonezu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka chrzanu sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem
e-PrzepisyKulinarneWłaśnie spojrzałam w kalendarz i zauważyłam, że z tydzień święta. Mam nadzieję, że uda mi się opublikować wszystkie zaplanowane dla Was przepisy. (Nie) zwykłe jajka faszerowane. Będą piękną ozdobą świątecznego stołu. A wszystko dzięki jednemu, magicznemu składnikowi - sokowi z buraka. To on sprawił, że białe jajka nabrały tak pięknego, różowego koloru. A reszta to już nic trudnego a składniki
My simple kitchenJajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę
Czerwień i błękitJajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik , jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam. Składniki: 6 jajek 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka przekładamy
Bajeczna Kuchniazwykłej patelni, również zawinięte w papier do pieczenia. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy je z posiekaną piersią z kurczaka i jogurtem. Doprawiamy do smaku i faszerujemy jajka. Posypujemy szczypiorkiem, układamy na sałacie. Gotowe! :) Przepis pochodzi z książki Konrada Gacy
Czerwona PorzeczkaJajka faszerowane to świetna przekąska. Sprawdzają się na przyjęciach, świętach i w codziennym jadłospisie. Są smaczne i chętnie zjadane. Dzisiaj przepis na jajka z trzema farszami. Polecam. SKŁADNIKI : 10-15 jajek 100 g szynki wędzonej lub konserwowej 200 g pieczarek 100 g łososia wędzonego lub z puszki 3 ogórki konserwowe 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolinaszego królika robiąc mu oczy i nosek z ziarenek pieprzu, wąsy ze szczypiorku i usta z kawałka pomidora. Talerz możemy dodatkowo ozdobić sałatą i szczypiorkiem. Na Wielkanoc polecam też: Jajka faszerowane pieczarkami Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy zakwas na żurek Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka
Dieta bez mlekaJajka faszerowane choć kojarzone są głównie z Wielkanocą, są doskonałą przystawką imprezową lub po prostu daniem na śniadanie czy kolację. W tych jajkach farsz jest kremowy, lekko ostry dzięki dodatkowi chrzanu. Jajka i chrzan to jedno z moich ulubionych połączeń. Składniki: 6 jajek kilka plasterków szynki 2 łyżki żółtego sera startego drobno łyżeczka ostrego chrzanu duża łyżka majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatwardo i obrać z łupinek ściąć czubki jajek i wyjąć żółtka do miseczki i je widelcem rozgnieść rzeżuchę 3/4 szklanki posiekać i wymieszać majonezem jogurtem,solą, pieprzem, żółtkami faszerować jajka nadzieniem i posypać resztą całej rzeżuchy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmajonezu sól pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem → Pasta z twarogu, mięty i bazylii → Hummus → Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami → Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce
Oryginalny smak