czego bardzo się cieszę, już coraz bliżej wiosna i Wielkanoc. Święta wielkanocne uwielbiam, jest tak radośnie, wiosennie i jemy jajka, dużo jajek ;) Tradycją u nas w domu są faszerowane jajka, są pyszne i właściwie tylko raz w roku je przygotowujemy...nie wiem w sumie dlaczego? One są pyszne <3 Dzisiaj podzielę się z Wami takim właśnie przepisem :) Składniki
Różne smaki w kuchniczego bardzo się cieszę, już coraz bliżej wiosna i Wielkanoc. Święta wielkanocne uwielbiam, jest tak radośnie, wiosennie i jemy jajka, dużo jajek ;) Tradycją u nas w domu są faszerowane jajka, są pyszne i właściwie tylko raz w roku je przygotowujemy...nie wiem w sumie dlaczego? One są pyszne <3 Dzisiaj podzielę się z Wami takim właśnie przepisem :) Składniki
Różne smaki w kuchnijajek nie yobrażam sobie Wielkanocnego śniadania 😀 Dlatego jajka faszerowane awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem - nie tylko fantastycznie smakują, ale też pięknie i wiosennie prezentują się na talerzu... Podczas przygotowania farszu, które zajmuje naprawdę chwilę, najważniejsze jest dokładnie skropienie sokiem z cytryny (lub limonki) pokrojonego w kostkę awokado. Jest to niezbędne, aby awokado nie ściemniało przed
Słodko-Słony Świat Ilonyawokado zapraszam na przepyszne jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem. Taka wersja tradycyjnych jajek b ę dzie mi łą odmiana nie tylko ś niadania ale równie ż wielkanocnego sto ł u. Sk ł adniki: 4 jajka 1/2 z ą bka czosnku 1 ma ł a cebulka szalotka 1 dojrza ł e awokado 1 ł y ż ka soku z cytryny
Pyry na GazIdealne zastąpienie zwykłego i monotonnego podawania jajek. Zachęcam do wypróbowania :) Jajka faszerowane pastą z tuńczyka Składniki: 6 ugotowanych jajek 1/2 puszki tunczyka w sosie własnym 1 łyżka kaparów 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól,pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka przekrawamy na pól, wydrążamy żółtka i wrzucamy do dużej miski. Do żółtek dodajemy tuńczyka, kapary, majonez, musztardę oraz sól
Smaki NataliiWielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja - jajka faszerowane musem z wędzonego łososia. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego 150 g gęstego kremowego twarożku 2 łyżki gęstej śmietany ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta
Czerwień i błękitŚwięta Wielkanocne coraz bliżej, a ja mam dla Was kolejny świąteczny przepis. W Wielkanoc na każdym stole królują jajka w różnej postaci, Ja przygotowuję proste jajka faszerowane z wiosennymi dodatkami. Polecam!!! SKŁADNIKI: 5 jajek, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 cebuli czerwonej, 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki startego chrzanu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka
Tradycyjna kuchnia KasiDziś zapraszam na pyszne faszerowane jajka. Pyszna propozycja nie tylko od Święta. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI: 6 dużych jajek 5 pieczarek 1/2 pora biała część 1/2 pęczka szczypiorku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka suszonego
Gotowanie Patkifaszerowane jajka na polskim stole znaleźć się muszą. Obowiązkowo! :-) Bez względu na to, czy to Boże Narodzenie, Wielkanoc, imieniny czy zwykła domówka. Kiedyś na stołach królowały jajka w majonezie, mnie fantazja ponosi trochę bardziej i za każdym razem staram się serwować coś nowego. Byle prosto i smacznie. :-) 6 jajek 1 cebula 100g pieczarek 3 łyżki majonezu sól, pieprz natka pietruszki
Szefowa kuchnijajka wyglądają bardzo odświętnie. Ot zwykły przepis. Szczypiorek można zastąpić bazylią, zamiast listków tymianku położyć rzeżuchę , a zamiast marynowanych kaparów dodać marynowany pieprz, czy oliwki. Jeśli szukasz przepisów na jajka faszerowane na Wielkanoc, to tutaj znajdziesz 20 przepisów. Jajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku Składniki: 5 jajek 3-4 łyżki majonezu mały pęczek szczypiorku kapary do dekoracji świeży tymianek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięząbki czosnku, wymieszać. Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki. - pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie lub kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKilka dni temu podzieliłam się z Wami przepisem na jajka faszerowane chrzanem i porem . Dziś przedstawiam przepis na jajka ale tym razem z serem i dodatkiem ostrej musztardy. Przepis ten powstał z pomysłu na krakersy z masą serowo – jajeczną . Postanowiłam przygotować masę z żółtek, żółtego sera oraz dodatku ostrej musztardy. Wyszło pysznie! Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo kawałek
Życie ze smakiemmój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :) Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku przygotowywałam schab według jej przepisu
Na moim talerzuPyszne jajka faszerowane awokado - doskonałe na świąteczny stół. Składniki: 4 jajka 1 awokado 2 łyżeczki soku z cytryny szczypiorek sól,pieprz 1 łyżka majonezu Jajka ugotować na twardo,wyjąć,włożyć do zimnej wody i odstawić do wystygnięcia.Obrać,przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Awokado umyć,osuszyć i usunąć pestkę.Miąższ wydrążyć,pokroić w kostkę
Niespełnione zdolności kulinarnedojrzałe i miękkie, by łatwo rozgniatało się widelcem. Koperek i szczypiorek wzbogacają smak farszu i sprawiają, iż nasza przystawka robi się bardziej wiosenna. Przepis ze strony straga.pl . Polecam! Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo, wystudzonych i obranych pół awokado łyżka soku z cytryny 2 plasterki szynki wieprzowej łyżka majonezu przyprawy: sól
Smak mojej kuchni