Moja dzisiejsza propozycja to przepis na bardzo pyszne jajka faszerowane duszonymi pieczarkami. Bardzo szybkie w przygotowaniu i do tego efektownie wyglądają na świątecznym stole. Ale również świetnie sprawdzają się jako przekąska podczas imprezy czy podczas codziennego śniadania. Znikają ze stołu w mgnieniu oka ;-) Zapraszam!!! Składniki: 10 jajek, ok. 250-300 g pieczarek, 1-1,5 łyżeczki majonezu, sól, pieprz, garść
Passion of CookingWielkanoc na talerzach u Nas zawsze pojawiają się klasyczne jajka na twardo z majonezem i jajka faszerowane na różne sposoby. Jajeczne nadzienie to często szynka , żółty ser , wędzony łosoś bądź pieczarki – wszystko bardzo smacznie i efektowne. Tym razem poniosła mnie jednak fantazja, na świąteczne śniadanie postanowiłam przygotować koreczki, trochę niezwykłe: Wielkanocne koreczki z jajek przepiórczych i białej kiełbasy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzczypiorek drobno siekam, z odłożonym gałązek robię kokardki do dekoracji. Mascarpone ucieram z sokiem z cytryny, następnie mieszam z roztartym żółtkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotowym nadzieniem faszeruję jajka
JejKuchniamożna z nich bez trudu przygotować coś smacznego i pożywnego - coś, co sprawdzi się w każdych okolicznościach, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ziemniaki faszerowane jajkiem wyśmienicie smakują z dodatkiem kefiru lub maślanki. Można oblać je roztopionym masłem lub sosem pomidorowym, posypać świeżymi ziołami. Z wydrążonego miąższu ziemniaka możesz przygotować smakowite chipsy(...)dodasz ok. 1 łyżeczkę oleju, wymieszasz i nastawisz na smażenie Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Ziemniaki faszerowane Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 18 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 4 lub wedle uznania JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 2 łyżki sosu pomidorowego
Szybko Szybkowarśniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję: - farsz z tuńczykiem - ze szczypiorkiem - z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem
Kuchnia Beatyprzekładamy do miseczki razem z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek, zieloną cebulkę, jogurt naturalny, dobrze przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy aż do momentu gdy uzyskamy jednolitą masę. Faszerujemy jajka i dekorujemy łososiem. Smacznego
noteskulinarnyfigamusztardą, majonezem i serem żółtym. Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji). Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku. Gotową pastą faszeruję jajka. Całość posypuję rzeżuchą
JejKuchniaciasteczka z pewnością zaskoczą Waszych gości. Z daleka wyglądają jak jajka faszerowane, a to kruche ciasteczka jajeczka. Nie ukrywam – jest przy nich trochę pracy, ale zapewniam, że dla takiego efektu warto! U mnie trafiły też do świątecznego koszyczka. Składniki: 125 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru pudru
Pasja SmakuKolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego. Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :) SKŁADNIKI: 4 jajka na twardo 1 łodyga selera
Gotowanie PatkiCoś na nudne, tradycyjne śniadanie. Tak właśnie, jajka faszerowane nie muszą być spożywane tylko na wielkanocnym stole. Taka propozycja śniadania jest nie tylko pożywna i syta, ale i wygląda odświętnie i elegancko. W sam raz coś dla gości lub po prostu odmiana dla tradycyjnych kanapek z szynką i serem żółtym. SKŁADNIKI: 4 jajka 4 średniej wielkości pieczarki pół pęczka
Calzonella.comJajka faszerowane ziołami 🌿🐣 Nie dość, że wyglądają mega wiosennie to dzięki różnym ziołom mają niepowtarzalny smak. Jest to bardzo prosty i przyjemny przepis na odczarowanie klasycznych jaj z majonezem. Są lekkie, zdrowe i baaardzo przyjemne w smaku. Koniecznie dodajcie mięte - nadaje orzeźwiający smak. Składniki: 6 jajek 3 łyżki jogurtu naturalnego Dużo świeżych ziół: szczypiorek, oregano, mięta
Czarnawisienkaprzepis wielkanocny, więc oczywiście musi być z jajkami w roli głównej, ale tym razem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa
Kulinarne przygody GatityBardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePolecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem. Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy
zdrowo i aktywniePolecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem. Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy
Zdrowie i pysznie na talerzuNadchodzi Wielka Niedziela , rezurekcja i świąteczne śniadanie. Tego uroczystego poranka najpierw spożywa się pokarmy, które zostały poświęcone poprzedniego dnia. Na stole nie może zabraknąć tradycyjnego żuru, mięs, wędlin, pasztetów, faszerowanych jajek, a na deser drożdżowej babki i mazurków. Jaja królujące na wielkanocnym stole są symbolem życia i odrodzenia. Pięknie zdobione, od wieków dekorują polskie stoły podczas świąt wielkanocnych. Wprawdzie przez
Kuchnia Beaty