Jajka faszerowane zawsze cieszą się zainteresowaniem, więc teraz propozycja podania takich jajek, ale na gorąco. Super smaczna przystawka na świąteczny stół. A odpowiedź na pytanie dlaczego na 4 ręce znajdziecie na filmie. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieJajka faszerowane pieczarkami Jakie są Wasze obowiązkowe dania wielkanocne? U mnie to jaja faszerowane, między innymi właśnie z nadzieniem pieczarkowym. Polecam :) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki , plus kilka listków do dekoracji 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka kremowego serka 1-2 łyżki majonezu (lub więcej do smaku) sól
Pełny talerzProsta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu. Składniki: 4 jajka dojrzałe awokado łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku łyżka majonezu lub jogurtu greckiego łyżeczka soku z cytryny 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka
wyzwania kuchennedrobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę, jajka, musztardę. Wymieszać. Gotowe.Pyszny dodatek do kanapek i do faszerowania jajek
Praktyczna plrazem postanowiłam wypróbować przepis na faszerowane jajka, które zapieka się na maśle. Tak przyrządzone jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne. Jest to bardzo fajna alternatywa na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 70 g szynki 150 g pieczarek 4 łyżki masła szczypiorek łyżka bułki tartej sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Za pomocą
Mama Gotujehansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki Składniki: Jajka – 20 sztuk Składniki – farsz pieczarkowy: Pieczarki – 7 sztuk Cebula – 20g Czosnek – 1 ząbek Masło klarowane – 1 łyżeczka Sól, pieprz
Kuchnia Bon AppetitJajka dają nam wiele możliwości w przygotowaniu bardzo smacznych rzeczy. Dzisiaj odmieniona propozycja śniadaniowa, jajka faszerowane ale troszkę inne niż zwykle, bo z kindziukiem. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 ogórki korniszony ( małe ) Kawałek papryki konserwowej ( 1/3 ) Kika gałązek natki pietruszki 8 plasterków kindziuka Majonez Papryka ostra Sól Wykonanie: Ugotowane jajka na twardo, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka
Smaki EwyWielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da. Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne(...)twardo. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę razem z cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy np. łyżeczki. Podajemy z zieloną częścią cebulki
CzarnawisienkaWiosenne, zielone jajka faszerowane zielonym groszkiem z nutką mięty. Smaczna przekąska, podana na kolorowych liściach sałaty stanowi niezaprzeczalną ozdobę stołu. Ich dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. Kochani, dzieląc się z Wami faszerowanym jajeczkiem, życzę Wam spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag mrożonego zielonego groszku duża szczypta suszonej mięty sól pieprz cayenne majonez
Kuchenne zapiski EdytyPrzeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane ze śledziem , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście, kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej. Wszystkie przedmioty
królestwo garówwyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników, wypieków, i są również samodzielnymi daniami typu jajecznica, omlety, sadzone, faszerowane, itd. Mnie zawsze smakowały w każdej postaci i mogłabym je jeść codziennie, bo w sumie runął mit, że podwyższają(...)faszeruję się lekami. Podobno każda nietolerancja pokarmowa mija przy całkowitym odstawieniu, więc cierpliwie czekam i tęsknię za jajecznicą. Tymczasem podaję Wam przepis na proste, faszerowane jajka z szynką i obiecuję, że to nie ostatnie jajka na tym blogu. Składniki na 6 porcji: • 6 jajek • 12 plastrów szynki parmeńskiej
To co kochamJeśli o mnie chodzi to jedna z moich ulubionych wersji faszerowanych jajek. Ważne żeby mieć dobrej jakości składniki, zwłaszcza jajka i śledzie. Takie jajka nie tylko ładnie wyglądają ale są również pyszne. ilość poszczególnych składników zależy od własnych preferencji. Ja staram się aby ilość żółtek, śledzi i buraka była podobna. Składniki: jajka śledzie w zalewie octowej ugotowany burak majonez sól(...)pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Śledzie pokroić w kostkę, buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać buraki, śledzie i majonez, doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Białka faszerować otrzymaną pastą
Mama Gotujetwarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu, zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek faszerowanych lub krojąc w wieksze cząstki, podać w formie sałatki :) Składniki : - 3 ugotowane jajka, - 4 różyczki ugotowanego brokuła, - szczypiorek, - plaster fety, - sól, pieprz, - 2 łyżki majonezu. Wykonanie : Jajka posiekać, zetrzeć
Przepisy Mikołajapierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku natka pietruszki lub koperek Przygotowanie: jajka ugotuj na twardo, przestudź, następnie obierz je ze skorupki i przekrój na pół wyjmij z nich żółtka małą łyżeczką i przełóż do miseczki rybę obierz ze skóry i z ości
Oka w rosole czyli KaFka gotujePrzeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych, innych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane musztardą z kaparami , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej
królestwo garów