faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:26/146)

Jaja nadziewane serem 150

spotkałam i oczywiście musiałam od razu wypróbować przepis, gdyż brzmiał smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne.  Warto je przygotować i urozmaicić nimi standardowy zestaw jajek faszerowanych. 8 jajek, 40 g parmezanu, 40 g sera żółtego, 2 łyżki kremowej śmietanki, 1 surowe żółtko, szczypta papryki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, sól, masło do wysmarowania formy, Sery

królestwo garów
Jajka inaczej 222

się w dużych ilościach i pod różną postacią, żeby nie było nudno. Jajka lubię faszerować. Nadziewam je różnymi farszami ale dziś pokażę chyba znany i prosty. Na dodatek, moje faszerowane jajka będą jeszcze podsmażane :) Składniki: 5 jajek + 2 jajka do panierowania 1/2 cebuli 15 dag pieczarek bułka tarta sól pieprz Sos: 1 mała Activia 1 łyżka posiekanego koperku

Olikowa kuchnia
Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą 135

roku Wielkanoc jest bardzo wcześnie więc najwyższa pora na propozycje wielkanocnego menu. Jajka faszerowane cebula mają smaczny słodkawy posmak. W formie sowy będą miłym towarzyszem nie tylko wielkanocnego śniadania. Składniki: 6 jajek średnia cebula łyżeczka masła 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz do dekoracji: marchew, oliwki (najlepiej faszerowane) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli

Pyry na Gaz
JAJKA FASZEROWANE SAŁATKĄ 152

każdym domu królują jajka - symbol odradzającego się życia. Żeby nie było nudy jajka podajemy na różne sposoby,ale chyba najpopularniejsze są właśnie faszerowane.    Dziś propozycja na jajka faszerowane sałatką z wędzonym kurczakiem. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 6 jajek ok 170 g wędzonego kurczaka ( u mnie 1 nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki

Niespełnione zdolności kulinarne
Jajka faszerowane łososiem, pieczarkami i tuńczykiem 169

Cześć! Trzy rodzaje jajek faszerowanych, które są z pewnością zagoszczą na wielkanocnym stole w moim domu. Prócz tradycyjnych jajek w majonezie i ze szczypiorkiem robię właśnie te. Proporcje podam na dwa jajka, czyli cztery połówki. Można oczywiście składniki zwiększać, zmniejszać i doprawiać po swojemu. Z łososiem: Składniki: * 2 jajka ugotowane na twardo * ok. 5 dkg łososia wędzonego(...)Kiedy już się zeszkliła dodałam pieczarki i przesmażyłam aż puszczą sok. Przełożyłam do miseczki do wystygnięcia. Następnie dodałam roztarte żółtka i majonez. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Faszerowałam wydrążone połówki jajek i ozdabiałam szczypiorkiem i kiełkami. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Jajka faszerowane szynką 110

zabraknąć na żadnym stole świątecznym. Jedni lubią je na miękko, inni na twardo, jedni z majonezem, inni z ćwikłą. Tak więc sposobów na podanie jajek jest wiele. Jajka można też faszerować różnymi pastami. U mnie jest to pasta z szynką. Przygotowanie ich zajmie wam dosłownie kilka minut, a zostaną zjedzone z apetytem. Pomimo iż jajka zajadamy przez cały(...)żółtkami. Dodać majonez, musztardę, natkę pietruszki, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszać. W połówki jajek włożyć przygotowany farsz i udekorować plasterkami rzodkiewki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jajka faszerowane szynką pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
jaja faszerowane serem i żurawiną 162

mielona słodka papryka sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko rozcinamy na połowę, wyciągamy żółtka tak aby nie uszkodzić białek. Ser, żurawinę i chrzan (opcjonalnie żółtka) razem miksujemy, doprawiamy mieloną papryką, solą oraz pieprzem i faszerujemy połówki białek

Domowy Smak Jedzenia
Przekąski na imprezę. 305

majonezu oraz czosnku. Ilość wg. uznania. Ser żółty ścieram na tarce, dodaję ząbek czosnku oraz majonez. Całość mieszam. Tak przygotowany ser zawijam w szynkę. Jaja faszerowane.  Przepisów na jajka faszerowane jest chyba tyle, ile mamy kucharek. Wystarczy obrać jajeczko, wybrać z niego żółtko do którego dodajemy jakiś ulubiony składnik, majonez, chrzan, ketchup w zależności od gustu i wypełniamy przygotowanym(...)łyżka jogurtu, łyżeczka musztardy, łyżeczka soku z cytryny, sól oraz pieprz. Łosoś kroję bardzo drobno, dodaje żółtka oraz resztę składników, mieszam. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz do wcześniej przygotowanych jajek. - 200 g. pasztetu, 2 łyżki jogurtu, pomidor, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Pasztet mieszam z drobno pokrojonym pomidorem i resztą składników.  - 5 pieczarek, 2 łyżki majonezu, szczypiorek

Pani domowa
jajka faszerowane awokado 375

*składniki: 4 jajka 1 dojrzałe awokado 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
jajka faszerowane sardynkami 172

składniki: 5 jajek 1 mała puszka sardynek w oleju 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka startego sera żółtego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane w całości 148

Jajka faszerowane w całości - jajka w chrupiącej skorupce, w środku z pysznym nadzieniem ze szczypiorkiem i koperkiem. Przepis z książki Haliny Kulzowej i Marii Gałeckiej Kuchnia Polska z 1939 roku. Przepis lekko zmodyfikowałam, dodałam masło do nadzienia i parmezan (wzorem Marii Monatowej) do panierki. 6 jajek ugotowanych na twardo , kopiasta łyżka posiekanego szczypiorku, kopiasta łyżka posiekanego koperku, 3 łyżki roztopionego

królestwo garów
Sałatka z awokado, jajkami i kaparami! Idealna na śniadanie, do pracy czy lunch! 187

lubisz takie szybkie dania polecam Ci również przepis na; - Jajka po turecku - Tosty z awokado i jajkiem w koszulce , dowiesz się tutaj również jak zrobić idealne jajko w koszulce - Faszerowane jajka z pstrągiem i chrzanem wasabi Sałatka z awokado, jajkami i kaparami: - 1 dojrzałe awokado - 4 jajka - 4 łyżki kaparów - świeża kolendra - 1/2 ząbku czosnku - 1-2 łyżki oliwy

SMYKWKUCHNI
Jak gotować jajka by nie pękały 159

gotować jajka by nie pękały? Zależy nam na tym szczególnie jeśli mamy w planie robienie pisanek czy dekorowanie jajek albo jeśli faszerujemy jajka w skorupkach. Warto znać kilka prostych zasad, które pozwolą nam uniknąć tego problemu. JAK GOTOWAĆ JAJKA BY NIE PĘKAŁY Do gotowania używamy jajek w temperaturze pokojowej. Jeśli jajka trzymamy w lodówce warto wyjąć je pół godziny wcześniej

Dorota Smakuje
Jajka faszerowane kawiorem 139

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. Wersja z czarnym kawiorem jest bardzo smaczna i elegancka. Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole.   Składniki: 6 jajek 2 łyżki czarnego kawioru 2 łyżki majonezu łyżka musztardy sarepskiej lub francuskiej sól, czarny pieprze kiełki pora lub inne dowolne lub rzeżucha Sposób przygotowania : Jajka

Pyry na Gaz
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 170

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Składniki: jajka ugotowane na twardo pieczarki szczypiorek sol pieprz Przygotowanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka.   Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie

Kulinarnie z Polką na Kresach