JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Składniki: jajka ugotowane na twardo pieczarki szczypiorek sol pieprz Przygotowanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka.   Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie nam przeszkadzało.  2. Żółtka rozdrabniamy widelcem 3. Pieczarki ścieramy na tarce lub rozdrabniamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.