Jajka z guacamole

Jajka z guacamole

Jajka z guacamole

Przepis szybki i prosty, ale naprawdę warty przygotowania. Może mało tradycyjny, jeśli chodzi o faszerowane jajka na wielkanocnym stole, ale każda okazja będzie dobra by podać taką przekąskę :) 5 jajek avocado hass pomidor malinowy szalotka poł pęczka cienkiego szczypiorku sok z polowy limonki sól opcjonalnie nachosy natka pietruszki Jajka gotujemy i obieramy. Przekrawamy na pół, a żółtka drobno ścieramy. Avocado, pomidora i szalotkę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, sokiem z limonki i s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.