Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste. Składniki: 9 jajek 1/4 makreli 50g sera lazur 200ml śmietany kremówki sól, czarny pieprz do dekoracji koperek lub rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Żółtka dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do jednej dodajemy makre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...