Pysznie smakuje również z pajdą świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Składniki: główka młodej kapusty (jeśli jest mała to dwie) pęczek koperku 3 łyżki śmietany (30%) 3 łyżki masła 2 łyżki mąki łyżka octu winnego sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy ją szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę, ocet, sól(...)Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie, aż mąka lekko zbrązowieje. Zasmażkę wlewamy do kapusty. Dodajemy również posiekany koperek. Ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Całość dusimy jeszcze kilka minut, aż kapusta zgęstnieje. Artykuł Młoda kapusta na gęsto pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneogień. Przesmaż mięso ze wszystkich stron i wytop jak najwięcej tłuszczu. Zlej nadmiar tłuszczu, podlej winem. Gdy alkohol odparuje oprósz mięso solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj mięso kapustą kiszoną i duś mięso na niewielkim ogniu do miękkości podlewają wodą jeśli trzeba. Wyjmij nogi z kapusty. Na patelni na łyżce wytopionego tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz ją maką, dodaj
Gotuj Sam!ok.15-20 minut). Kapustę drobno pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę. Grzyby osączyć (wywar zachować) i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju (lub masła), zeszklić cebulę, dodać kapustę i grzyby. Dusić razem do miękkości, podlewając wywarem z grzybów (jeżeli zabraknie, można dolać wody). Gdy kapusta będzie już miękka, a płyn odparuje, doprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem, gałką muszkatołową. Odstawić
Pełny talerzsojowy o smaku grzybowym - olej - łyżka mąki kukurydzianej A może tak uczta chińska??? ;-) Grzyby mun ugotować w osolonej wodzie. W woku rozgrzać olej, podusić cebulkę, czosnek, imbir, dodać kapustę, przykryć i dusić około 7 minut. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy grzyby i pozostałe składniki. Smażymy do miękkości kapusty. Zagęszczamy mąką kukurydzianą! Rewelacja! Polecam
SMYKWKUCHNIpotrzebna). Mieszamy kapustę z resztą składników. Dodajemy 2 łyżeczki miękkiego masła, doprawiamy słodką czerwoną papryką i mieszając podsmażamy z 5 minut. Następnie przykrywamy garnek/patelnię pokrywką i dusimy całość aż kapusta zmięknie i przejmie cały smak przypraw (powinniśmy uzyskać miękko kapustkę pełną smaku i małą ilość a la sosu, w którym można maczać chleb ) Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy pieprzem i/lub solą
Słodkie okruszkiPrzygotowanie: Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry. Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około(...)minut. Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając. Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut. Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut. Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem
JejKuchniasię rozgrzać lub jesteśmy po prostu zbyt zmęczeni, żeby coś konkretnego gotować. Są dwie szkoły robienia kapusty z grochem. W jednej mamy samą kapustę z grochem, w drugim wariancie dodajemy do dania ziemniaki i całość dusimy. Możecie spróbować obie wersje i wybrać tą dla Was smaczniejszą. Ja zawsze dodaję majeranek, chociaż mało osób to robi Drukuj Kapusta z grochem window.ajaxurl(...)laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulkę i szklimy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do stworzenia zasmażki. Dodajemy olej i wrzucamy kapustę i groch. Dodajemy przyprawy. Dusimy razem kilka minut. Najlepsza na kolejny dzień. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kapusta-z-grochem/ BosowKuchni Artykuł Kapusta z grochem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnkukapustą i pieczarkami to danie, które może posłużyć jako smaczna przystawka, pożywny codzienny obiad czy nawet potrawa na Wigilijnym stole. Bardzo smaczne, delikatne ciasto na krokiety razem z przepysznym farszem tworzą idealne połączenie smaków któremu naprawdę nie sposób się oprzeć. Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Składniki: (ok. 12 dużych lub 20 małych krokietów) farsz: nieduża główka kapusty(...)szczypta soli Krokiety ze Słodką Kapustą i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Farsz: Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą, dodajemy płaską łyżkę soli i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 2 h). Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażymy na maśle. Kapustę dobrze odcedzamy a następnie dodajemy do niej połowę podsmażonej cebuli. Dusimy ok. 40 minut często mieszając
Słodka Stronapaski. Czosnek, imbir i chilli drobno posiekać i przesmażyć na oleju. Dodać plastry i dusić 3-4 minuty, podlać dwiema łyżkami wody, Następnie dodać resztę kapusty i smażyć ,aż zmięknie. W czasie duszenia dodać sos słodko pikantny, mieszać, delikatnie przewracając kapustę. Przełożyć na talerze. Na tej samej patelni smażyć przez kilka sekund paski łososia. Posypać nim kapustę i polać pozostałością
Kulinarny karnet Christopheraprzyprawami do 3/4 miękkości, usmażony boczek przekładamy do garnka, w którym będziemy przygotowywać kapustę, a na maśle pozostałym z pieczenia smażymy pokrojone w kostkę pomidory, mięso, pomidory, kapustę łączymy , mieszamy, ewentualnie doprawiamy, dusimy do miękkości mięsa i kapusty
Kuchnia Beaty63zł Łączny koszt oparty o ceny marketowe wyniesie 10,10zł. Posiekaną cebule szklimy na maśle (z w/w ilości zostawiamy trochę do posmarowania naczynia), solimy i pieprzymy, dodajemy posiekaną kapustę włoską i dusimy ją około 8 minut pod przykryciem. Ziemniaki gotujemy do miękkości, łączymy z cebulą i kapustą włoską na gładkie puree. Mięso mielone solimy, pieprzymy, dodajemy oregano i paprykę. Wyrabiamy
BaRepasseler pokrój w 1 cm kawałki. W dużym garnku (5 litrowym) rozgrzej olej i wrzuć 1/3 kapusty i selera, i co 5 minut kolejne partie. Kolejno dodaj poszatkowaną kapustę pekińską i duś wszystko razem 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone na 4 morele, jabłka pokrojone w 1 cm kostkę i żurawinę. Wymieszaj. Duś kolejne 5 minut. Dopraw solą, kuminem(...)kolendrą, i duś kolejne 5 minut. Według mnie bigos już jest idealny! Smacznego! Artykuł Lekki bigos z młodej kapusty, jabłkiem i żurawiną pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfLubię wszelkiego rodzaju wędzone mięsa duszone w kiszonej kapuście .To taki specyficzny niby bigos .Coś jest w tym , że wędzonki i kiszona kapusta po prostu się kochają . Doceniają to szczególnie tzw. ,, obgryzywacze" ( tak nazywam członków rodziny którzy namiętnie podbierają mi z zup wszystkie kości by je ze smakiem obgryzać ). A już Mama jest pierwsza w kolejce do tych
Buniabaje w kuchniświątecznym stole zawsze pojawiają się paszteciki! Jedne z kapustą i pieczarkami i drugie z pieczarkami i serem. Idealnie smakują z czerwonym barszczem. To jest nierozłączny element tego dania podczas świąt. Paszteciki znikają jako pierwsze. Nie są duże, ale są puszyste, mięciutkie i każdy je uwielbia. Limitowana edycja pasztecików w kształcie gwiazdek. Złociste, elegancko prezentują się na stole. Przepis(...)łyżki masło 1 łyżka woda 1/2 szkl. Kapustę drobno siekamy. Pieczarki i cebulę obieramy. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Dodajemy startą na tarce o grubych oczkach cebulę (lu drobno posiekaną ) i szklimy. Następnie dodajemy starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Chwilę smażymy. Dodajemy kapustę i wodę i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Doprawiamy
Kuchnia Paulettesfarszem. Składniki 1 kg ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 300 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 250 g mielonej szynki wieprzowej kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Następnie dodajemy szatkowaną kapustę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Następnie nadmiar płynu odparowujemy, kapustę doprawiamy solą, pieprzem
R'n'G Kitchentego okazją jest nasze dzisiejsze wyzwanie kulinarne - zupa z kapusty. Zajrzyjcie do dziewczyn i zobaczcie ich pomysły na zupę z kapusty - Malwina, Mopsik i Mikimama. Zupa z białej kapusty jest niezwykle prosta do przygotowania, choć nieco czasu zajmuje jej gotowanie kapusty, aby była miękka. Krem z białej kapusty jest nadzwyczaj smaczny, lekko słodki, nieco kwaskowy - jednym słowem niezwykle(...)kapusty ~500ml bulionu warzywnego ~100ml śmietany sól, pieprz oliwa i masło do smażenia Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na nim pora pokrojonego w cienkie plasterki, drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodać poszatkowaną kapustę, chwilę smażyć po czym zalać bulionem, tak aby zakrył kapustę. Zagotować, a następnie dusić
Codzienne Gotowaniegłąb. Kapustę pokroiłem w cienki paski. Obrałem cebulę i pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem smalec, dodałem liść laurowy, goździk, kapustę i cebulę. Doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem pod przykryciem, aż kapusta zmiękła, od czasu do czasu mieszałem. Wysmarowałem tłuszczem odpowiednio dużą żaroodporną formę i wyłożyłem ją 4 dużymi liśćmi kapusty. Kapustę z patelni starannie wymieszałem z mięsem mielonym, przyprawiłem
R'n'G KitchenDrobno kroimy kapustę kiszoną i szatkujemy czerwoną kapustę. Obie kapusty dodajemy do cebuli i smażymy wszystko razem kilka minut. Do kapusty dodajemy żurawinę i podlewamy szklanką wody. Dusimy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku i odstawiamy na 10 minut. W misce mieszamy mąkę z solą i wlewamy drożdże
Smakowity Blog Kulinarnycebulę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut dodać pomidory z puszki zmiksowane lub pogniecione widelcem i zamieszać - doprawić kucharkiem i magą kucharka dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wszystko dusić z 15 minut na koniec do kapusty wsypać ugotowany makaron łazanki i dobrze wszystko wymieszać smaczne, syte jedzenie ..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię