Postanowiłam zjeść ją w towarzystwie cukinii i pieczarek, a całość podać jako gryczotto. Chociaż taki obiad wymaga trochę stania w kuchni, mieszania i przygotowania go na świeżo to warto dać jemu szansę i spróbować. Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 1 filiżankę kaszy – 1 cebulę – ok 500-700 ml bulionu warzywnego – 2 małe cukinie – garść pieczarek(...)Powoli wlewamy bulion (po jednej chochli) i mieszamy, aż kasza wchłonie cały płyn (i tak postępujemy dopóki kasza się nie ugotuje, ok 30 minut na bardzo małym ogniu). Na drugiej patelni podsmażamy cukinię i pieczarki pokrojone w ćwiartki przez ok 15 minut (aż będą miękkie lub co najmniej al dente). Po tym czasie dodajemy do gryczotto. Mieszamy, przyprawiamy
Szybko Tanio SmaczniePodzieliłam się już z Wami moim ulubionym przepisem na kurczaka w sosie pomidorowym, to teraz pora na drugi sprawdzony przepis na kurczaka! Kurczak... The post Kurczak
Eksperymentalnie.comTen dzień, tak, to właśnie tego dnia dwa lata temu założyłem ,,Kuchnię Łukasza"! Drugie urodziny bloga!!! Nawet nie wyobrażacie jaki szczęśliwy jestem!
Kuchnia ŁukaszaTatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego
W kuchennym oknie EwyNie spodziewałam się, aż takich efektów, po tak niepozornym składzie. Tak zasmakowały, że robiłam je już dwa razy w tym tygodniu. Za drugim razem
Corner With RecipesKolorowa i bardzo smaczna sałatka z paluszkami surimi z dodatkiem jajek, kukurydzy, ogórków konserwowych, szczypiorku i majonezu to oryginalna przekąska w sam raz na śniadanie lub
Smakowite Daniatłuszczu i białego cukru w słodkich wypiekach i daniach i pokazuje, w jakich proporcjach je zastępować (świetne propozycje!). A potem - tak, jak w tytule - znajdziemy przepisy na każdą porę dnia - mamy więc słodkie: - śniadania (np.waniliowy serek homogenizowany z brzoskwiniami, owsianka zapiekana w jabłkach) - drugie śniadania (smoothie jagodowo-miętowe, chlebek bananowy) - obiady (placuszki serowo-dyniowe(...)spróbować tych pyszności! I teraz najlepsze - wydawnictwo Samo Sedno podarowało mi egzemplarz specjalnie dla Was! Na adres meg.chyla@gmail.com prześlijcie odpowiedź na pytanie: bez jakiego słodkiego wypieku lub dania (na słodko) nie wyobrażacie sobie świąt Bożego Narodzenia i dlaczego? Nie musicie tym razem podawać przepisów - jedynie uzasadnienie :) Wszystkie propozycje ukażą się w komentarzach pod tym postem. Wybór
Moje Kuchenne Rewelacjewycisnąć na pełny krążek bezowy. Rozłożyć połowę ziarenek z granatu i przykryć drugą bezą. W środek wsypać pozostałe owocowe ziarenka. Torcik bezowy podawać schłodzony. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Kuchnie świata , Na specjalne okazje , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , granat , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamWymyśliłam inną formę drugiego śniadania, pysznej przekąski. Głównie dla Zuzi, ale i dla siebie. Zuzia tym razem nie była za bardzo zainteresowana, bo była zbyt zajęta zabawą, by coś zjeść. Mi smakowało bardzo, chociaż po zjedzeniu prawie dwóch szklanek miałam dość. Bardzo syte, dostatecznie słodkie dzięki bananowi i rodzynkom, a do tego zdrowe. Zamiast kefiru można dać mleko, kefir będzie
Anioszek w kuchnidrugie śniadanie. Koktajl świetny również na deser dla nas, jak i dla naszych dzieci. Koktajl jest bez dodatku białego cukru, ale jest słodki od miodu. Ilość miodu dobierzcie wg. własnych upodobań oraz do stopnia dojrzałości banana. Bardzo dojrzały banan może wymagać odrobiny miodu lub możecie w ogóle z niego zrezygnować. W przypadku banana lekko dojrzałego (ale żółtego) dajmy
Moja Delicjadorzucamy do twarogu. Siekamy koperek i połowę dodajemy do sera (drugą połowę pozostawiamy do posypania ziemniaków). Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy ziemniaki są już gotowe, rozwijamy je, nacinamy i lekko wydrążamy środek. Tam wkładamy kawałeczek masła i przykrywamy gzikiem. Można je podawać jako oddzielne danie lub jako dodatek do dania głównego. Smacznego Artykuł Pyry
PatiGotujechowam go do szafki. Stoi na kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko(...)się, to jest i wadą, i zaletą. Z jednej strony ciężki garnek jest nieporęczny, ale z drugiej podczas mieszania (np. duszonej kapusty) nie trzeba go trzymać drugą ręką, żeby nie przesuwał się po kuchence. Garnek został doceniony już na świecie. Otrzymał ważną branżową nagrodę za innowacje na targach w Chicago
Codzienna kuchnia niecodziennamojprzepisna.pl | Chleb wiejski Prosty i pyszny chlebek zrobiony z pełnoziarnistych mąk: orkiszowej i żytniej. Jest wilgotny, w środku mięciutki i pachnący z zewnątrz chrupiący, na drugi dzień też jest bardzo smaczny. Nic a nic nie sprawi Wam kłopotu, przepis zapożyczyłam z książki „Chleb Domowy wypiek” autorstwa Ulrike Skadow . Ps. to moje pierwsze próby z mąką orkiszową, póki(...)się ta mąka podoba :). Składniki na 1 bochenek: 20 gr świeżych drożdży 400 gr mąki orkiszowej pełnoziarnistej* 100-200 gr mąki żytniej pełnoziarnistej** (ja dałam 100 gr) 300 ml letniej wody 2 łyżeczki soli (ja dałam jedną) Maki wsypać do miski zrobić wgłębienie, wlać drożdże rozpuszczone w 3 łyżkach wody, przykryć ściereczką, odczekać 10 min aż drożdże ruszą. W Pozostałej
moj przepis nawszystko, robimy Greckie pomidorowe placki Chociaż lista wydaje się długa, to bardzo proste danie, zresztą tylko takie robię. Po pierwsze otwórz piwo i strzel łyka 😉 Aaa pewnie myślisz, nie ma w składnikach piwa, skąd on je ma, oczywiście, że ze sklepu. Po drugie powtórz po pierwsze. No dobrze koniec z piciem, bierzemy się
RafalCookzrobienia na szybko, bez dodatku cukru, a z racji kaloryczności miodu dodałam jako drugie słodzidło erytrytol, który nie zawiera dodatkowych kalorii (jeśli wolicie ksylitol, możecie użyć go zamiennie). Do zimowej, rozgrzewającej herbatki są jak znalazł, więc upieczcie je koniecznie jeszcze przed świętami Dajcie znać, czy lubicie wykorzystywać miód w wypiekach Herbatniki pełnoziarniste orkiszowe z miodem 200 g mąki
Fitkot