Składniki: zaczyn: drożdże świeże 5 dag, cukier 1 łyżka, mąka tortowa 1 łyżka, mleko ciepłe 1/2 szklanki ciasto: mąka tortowa 60 dag, cukier 3/4 szklanki
W Mojej Kuchni LubięWikipedia mówi: Pszenica płaskurka - gatunek pszenicy. Pochodzi z rejonu Żyznego Półksiężyca i nadal tam rośnie w stanie dzikim. Przede wszystkim jednak pszenica ta znana jest jako
Moje Małe CzarowanieNie byłabym sobą, gdybym co jakiś czas nie wykombinowała nowego pieczywa. Tym razem bagietki. Zwykłą wodę zamieniłam na gazowaną. Wyszło pysznie. Bardzo Was
Agusiowe smakołykiSkładniki: 1/2 kg mąki 1/3 szklanki oliwy 4-5 suszonych pomidorów w oleju ok. 100 oliwek (1 małe opakowanie foliowe) 7 g suchych drożdży 1 łyżeczka
czarrna od kuchniZa 2 tygodnie Wielkanoc! A nie ma świąt bez babki wielkanocnej! Jaka babka gości najczęściej na Waszym stole? U nas w tym roku jest
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 30 dkg mąki 2 jajka 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 10 dkg margaryny 10 parówek 10 dkg sera
czarrna od kuchniSkładniki: 35 dkg mąki 15 dkg masła 2 dkg drożdży 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru nadzienie: 3 parówki 1 cebula sól, pieprz
czarrna od kuchniSkładniki: 60 dkg mąki 5 dkg drożdży ok. 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju Dodatki: 20 dkg sera żółtego 1
czarrna od kuchniFocaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Piękna jest tegoroczna wiosna! Koniec kwietnia i początek maja obfitowały w iście letnie chwile! Składniki na 9 sztuk 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka
Raj dla PodniebieniaDziś w moim Raju przepis na drożdżowe babeczki z pistacjami. Zapraszam Cię! Niedzielne wczesne popołudnie. Piękna jesień wokół. Pakujemy upieczone dzień wcześniej drożdżowe babeczki pistacjowe i
Raj dla Podniebienia