drożdżowe - 16813 przepisów (strona:37/1121)

Rogaliki drożdżowe 165

SKŁADNIKI: 1 kg mąki, 100 g drożdży, 4 jajka, 2 kostki masła, 2 garstki cukru, 1/3 szklanki mleka, ok. 350 g powideł śliwkowych, cukier puder. Polecam

Aga w kuchni
Drożdżowe z pieczarkami 189

Bardzo dobra przystawka doskonale pasuje na różne spotkania  jako dodatek do barszczyku. Polecam. SKŁADNIKI Ciasto:  40 g drożdży  500 g mąki  1

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto krucho - drozdzowe z jagodami 172

Kiedys znalazlam bardzo ciekawy przepis na internecie i postanowilam upiec taki oto placek jak powyzej widac. Dlugo chcialam dodac post z tym ciastem ale zgubil mi

Klaudynkowa kuchnia
Drożdżowa baba z ziemniakami 90

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane lukrem(...)łyżkę mąki, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 min. tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczną bąbelkować). Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na jasną masę. Dodać przesianą mąkę, wyrośniętą mieszankę drożdżową (rozczyn), pozostałe składniki, oprócz tłuszczu, wyrobić ciasto, tak długo, aż będzie gładkie, elastyczne, błyszczące i będzie odchodzić od ręki (ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego przez

moj przepis na
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 125

Chyba większość z Was się zgodzi, że nie ma nic lepszego niż ciasto drożdżowe w owocami sezonowymi. Jesienią na podium w rankingu staje z pewnością ciasto drożdżowe ze śliwkami i chrupiącą kruszonką . Lekkie, puszyste i złociste ciasto może poprawić humor, który skutecznie psuje jesienna aura. Jeśli przygotujemy sobie do ciasta drożdżowego kubek gorącego kakao lub aromatyczną kawę, dzień od razu(...)stanie się cieplejszy. Wcale może nie przeszkadzać fakt, że ciasto drożdżowe ze śliwkami zjemy otuleni ciepłym kocem, a nie w promieniach letniego słońca. Udostępnij Ciasto drożdżowe ze śliwkami – składniki 500 g śliwek węgierek Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 3 żółtka 1 jajko 200 g cukru 1 opakowania cukru wanilinowego

niecodziennikpary
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 97

Ciasto drożdżowe z rabarbarem najlepsze ciasto z owocami. Ciasto drożdżowe z rabarbarem jest proste do zrobienia i jeszcze łatwiejsze do zjedzenia. Jeśli nie masz miksera skorzystaj z przepisu na ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane . To fantastyczne połączenie puszystego i wilgotnego ciasta drożdżowego z kwaskowym rabarbarem pasuje na każdą okazję. I bez okazji też. Przepis na placek drożdżowy z rabarbarem(...)pół morele albo skarmelizowane jabłka.Też będzie pysznie. ps. żeby uprzedzić pytania - takie szklaneczki jak na zdjęciach można kupić za kilka złotych tutaj https://www.tureckisklep.pl/czajniki-i-zestawy-do-parzenia-herbaty-po-turecku/617-tulipanek-szklanka-do-tureckiej-herbaty-1szt.html Proste ciasto drożdżowe z rabarbarem. Ciasto drożdżowe z rabarbarem proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Zaczyn na ciasto drożdżowe przygotuj dzień przed pieczeniem 90 g mąki pszennej uniwersalnej, to ta oznaczona jako

Cztery Fajery
Domowe bułeczki pszenne 218

Ostatnio wypiekałem domowe chleby, linki znajdziecie poniżej, to teraz przyszła kolej na domowe bułeczki pszenne. Świeże, pachnące, puszyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Takie bułeczki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowa baba z ziemniakami 136

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane lukrem(...)łyżkę mąki, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 min. tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczną bąbelkować). Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na jasną masę. Dodać przesianą mąkę, wyrośniętą mieszankę drożdżową (rozczyn), pozostałe składniki, oprócz tłuszczu, wyrobić ciasto, tak długo, aż będzie gładkie, elastyczne, błyszczące i będzie odchodzić od ręki (ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego przez

moj przepis na
Racuchy drożdżowe 155

Prawdziwe racuchy drożdżowe z cukrem pudrem . Racuchy z serkiem homogenizowanym. Trochę wyglądają jak drożdżowe pączki, bez wyrastania, to racuchy smażone na patelni, które tak ładnie wyrosły . A przepis na prawdziwe pączki znajdziecie tutaj. Polecam przepisy na racuchy: – na jogurcie i serku kozim – Crumpets, czyli angielskie racuchy – Racuchy na jogurcie z cukrem lawendowym – Racuchy drożdżowe z jabłkami(...)Racuchy drożdżowe na kefirze – Racuchy (z brzoskwiniami) Składniki na ok. 10 drożdżowych racuchów z serkiem homogenizowanym 300 g mąki pszennej 150 g waniliowego serka homogenizowanego 20 g świeżych drożdży 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 50 g rozpuszczonego masła szczypta soli cukier puder do posypania olej do smażenia Przygotowanie racuchów drożdżowych, przepis na racuchy drożdżowe: Rozpuszczone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 190

Lato to czas owocowych wypieków! A jeśli jeszcze na dodatek jest to połączenie słodkiego, puszystego i delikatnego ciasta drożdżowego z lekko kwaskowym agrestem oraz chrupiącą kruszonką, to ja jestem w siódmym niebie. Dziś przygotowałam dla Was przepyszne drożdżówki z agrestem i kruszonką właśnie. Powiem Wam, że to jest rewelacyjne połączenie. Jestem ogromną wielbicielką ciasta drożdżowego - zresztą nie tylko tego(...)slodko - więc na blogu znajdziecie mnóstwo smacznych drożdżowych inspiracji: Ciasto drożdżowe z owocami lata Drożdżowe ciasto ze śliwkami   Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym   Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką 719

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką Przepis na idealne ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką, które w błyskawicznym tempie będzie znikało z talerzy, szczególnie w wersji na ciepło, czyli zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, w towarzystwie szklanki wiejskiego mleka – takie jest najlepsze. Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką (brytfanka 25x30cm) Składniki: 250ml mleka 3łyżki mąki 1 łyżka cukru Drożdże(...)100g masła 100g cukru 550g mąki 3 jajka Szczypta soli 2 jabłka cynamon Kruszonka 25g masła 25g cukru 50g mąki Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn drożdżowy: Do miski wlewamy szklankę letniego mleka, do którego wkruszamy 50g drożdży, następnie dodajemy łyżkę cukru i trzy łyżki mąki. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10min., aż drożdże zaczną pracować

Księga-Smaku
Krucho drożdżowe roladki karnawałowe 128

blogu, to na przykład: Drożdżówki na słono Oponki z ciasta francuskiego Krokieciki z szynki Róże z ciasta francuskiego i kiełbasy Dziś mam dla Was coś równie pysznego. Krucho drożdżowe roladki karnawałowe to przepyszne, chrupiące przekąski na imprezę. Ciasto krucho drożdżowe ma nieco inną konsystencję niż ciasto drożdżowe, ma w sobie puszystość ciasta drożdżowego i chrupkość ciasta kruchego, czyli ciasto krucho(...)drożdżowe łączy w sobie najlepsze cechy obydwu typów ciast. Nadzienie do roladek składa się z zaledwie 3 składników oraz ketchupu, a ketchup w lodówce ma każdy. ;)  Ciasto krucho drożdżowe: 25 g świeżych drożdży  1/2 szklanki jogurtu greckiego lub śmietany 18% 120 g masła w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Nadzienie

MamaOskarka
Ciasto drożdżowe z budyniem 372

Cześć Ciasto drożdżowe nauczyła mnie robić moja nieżyjąca już babcia. Choć od lat próbuję, nadal nie potrafię dorównać jej kunsztowi. Ciasta drożdżowe nie wychodzą mi tak dobrze jak je. Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną wersją ciasta drożdżowego. Tym razem jest to ciasto drożdżowe z kremem budyniowym. Ciasto drożdżowe z budyniem Przygotuj dużą miskę, garnek, tłuczek do ciasta 1 , szklankę(...)dodaj żółtka i całe jajka. Ponownie całość dokładnie rozmieszaj. Na końcu porcjami dodawaj do ciasta mąkę. 2 Gdy doda się całą mąkę i będzie się już ciężko mieszało, ciasto drożdżowe trzeba ubić. Najlepszy do tego jest drewniany tłuczek do ciasta. Jego zaokrągloną końcówką trzeba tak długo ubijać ciasto, aż na jego powierzchni zaczną pojawiać się pękające pęcherze powietrza. Tak wyrobione

blog.moje-pasje.info
Sprawdzony przepis na bułki drożdżowe!! 219

Chyba odnalazłam idealny przepis na bułki drożdżowe Cieszy mnie to niesamowicie ponieważ do tej pory, oprócz szybkich brioszek, drożdżowe nie za bardzo mi wychodziły. Tymczasem spodobało mi się tak bardzo, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni zrobiłam już 4 wersje: dwie z malinami, z truskawkami i borówkami. Dlatego właśnie ręczę za ten przepis rękami i nogami Co prawda drożdżowe(...)wychodzi spora porcja, która mi i mojemu mężowi starcza na 3 dni. Dokładnie wychodzi 10 bardzo dużych bułek, ale można oczywiście zrobić je odrobinę mniejsze. Polecam serdecznie Bułki drożdżowe z owocami, serkiem i kruszonką Składniki na 10 bardzo dużych bułek: Ciasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 40 g drożdży świeżych – 1 jajko

Relaxtime
Drożdżowa baba z ziemniakami 219

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane lukrem(...)łyżkę mąki, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 min. tak żeby zobaczyć czy drożdże ruszą (zaczną bąbelkować). Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na jasną masę. Dodać przesianą mąkę, wyrośniętą mieszankę drożdżową (rozczyn), pozostałe składniki, oprócz tłuszczu, wyrobić ciasto, tak długo, aż będzie gładkie, elastyczne, błyszczące i będzie odchodzić od ręki (ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego przez

moj przepis na