deszczowe dni. Delikatny aromat cebuli daje cudowne doznania naszym kubkom smakowym. I jeszcze te chrupiące grzanki... Mniam! Zupa cebulowa Składniki: 3 duże cebule 2 L bulionu warzywnego lub drobiowego 1 średnia marchewka liść laurowy szczypta słodkiej papryki szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz dodatkowo: grzanki lub inne pieczywo Przygotowanie: Ugotować bulion z liściem laurowym i marchewką. Na patelni zrumienić
Tagebuch po polskuzrobienia koniecznie!:) Uściski przesyłam!:))) Sałatka braterska fot. Izabela Magdalena Składniki : 1 opakowanie makaronu (małe kolanka, miseczki) 2 czerwone papryki (jeśli ktoś ma może dać też konserwową) 300 gram szynki drobiowej kilka główek cebulki dymki zielona pietruszka majonez lub jogurt sałatkowy pieprz, sól Sposób wykonania: Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Paprykę, szynkę, cebulkę kroimy w kosteczkę. Pietruszkę siekamy. Całość
Kuchnia smakówdziś wyjątkowo indyka) 2 szklanki ryżu basmanti 2 czerwone papryki 1 puszka ananasów w kawałkach 3-4 cebule 3- 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu drobiowego sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki i curry, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta kurkumy, curry Filet pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć. Podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek
Kuchnia smakówWyrastają zwykle na drewnie drzew liściastych, żółciaka właściwie nie da się pomylić z żadnym innym grzybem - nic innego nie ma takiego koloru, wyglądu. Smak grzyba przypomina niektórym smak mięsa drobiowego, grzyb jest bardzo treściwy, polecam. Jak tylko uda się Wam znaleźć młode owocniki które przy przyciśnięciu wydzielają sok to zrywajcie i jemy, stare są niesmaczne i łykowate i można
Moje Małe Czarowaniebardziej podobny do makaronu? Do jego wytworzenia używa się pszenicy twardej (makaronowej) o nazwie durum. Składniki: 11/4 szklanki kaszy kuskusu 2 upieczone filety z kurczaka 2 szklanki bulionu drobiowego ¼ szklanki soku z pomarańczy ¼ szklanki octu ¼ szklanki oliwy 2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy sól i pieprz do smaku cukier do smaku szczypiorek Wykonanie: Kuskus zalać wrzącym bulionem, wymieszać, przykryć
Tradycyjna Kuchniajuż się poddałam, tofu pojawiło się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. I dzięki temu przedstawiam to danie. Polecam. Składniki: Ok. 400 gram tofu (2 opakowania) 350 gram mięsa mielonego drobiowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka wina białego wytrawnego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru 1 pęczek
Smaki EwyGotowana roladka drobiowa ze szpinakiem to kolejna propozycja dla mamy karmiącej, choć oczywiście nie tylko. Jak dawniej nie przepadałam za szpinakiem, tak teraz jem go nadzwyczaj często, o czym będziecie się mieć okazję przekonać obserwując kolejne wpisy na bloga. Mam nadzieję, że na zdrowie mi to wyjdzie, a nie bokiem... Składniki: 1 duża pierś z kurczaka garść świeżych
Kuchnia w czekoladzieśrednia 1 łyżeczka koncentratu 1 łyżeczka musztardy miodowej sól , pieprz do smaku bułka tarta do otoczenia sos : 2 kopiaste łyżki musztardy łagodnej ( miodowej ) 1 łyżka masła 1 kostka bulionowa drobiowa 2 łyżki miodu 1/2 pęczka koperku 100 ml słodkiej śmietanki 12 % 1 ząbek czosnku pieprz do smaku Jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy ( jedno zostawiamy surowe ) . Mięso mielone przekładamy
Ogrodnik w podróżylubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie! Zapraszam! Składniki; 30 dag wątróbki drobiowej 2 jajka 3 łyżki mąki 3/4 szkl. bułki tartej mleko do namoczenia wątróbki sól do doprawienia po usmażeniu olej do smażenia Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy
Radość kipiąca uśmiechem.rosołu? Jest na to prosty sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych. Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem. Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii sklepowej i kartkowych zakupów mięsnych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznych placków z maki z ciecierzycy z aromatycznym gulaszem drobiowym i mnóstwem warzyw. Danie proste w przygotowaniu, placki polecam osobom na diecie bezglutenowej. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 200 ml mleka 1 kopiasta szklanka mąki z ciecierzycy ja użyłam Incola 1/2 łyżeczki soli 2 jajka do smażenia olej słonecznikowy 2 piersi z kurczaka 4 duże
Sama słodycz i szczypta chiliwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko. Lubicie fasolkę? Można mieszać różne jej kolory i dodać więcej śmietany. Pycha! mięso drobiowe na wywar 200-300g żółtej fasolki szparagowej 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 6 cm pora 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego świeży koperek
Di gotujejajecznicy, jajka sadzonego czy też gotowanego - stąd też zapraszam was dziś na jajko zapiekane w papryce. Potrzebujemy: 2 średniej wielkości czerwone papryki 4 jajka 2-3 plasterki szynki drobiowej pokrojonej w kostkę pół kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę garść posiekanego szczypiorku garść startego żółtego sera (ja pokroiłam w kostkę 3 plasterki) sól i pieprz Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
Kolejny blog o gotowaniuSposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i gotujemy w osolonym wywarze ze szparagów przez około 20 minut. Jeśli nie mamy wywaru szparagowego możemy użyć wody lub bulionu warzywnego czy drobiowego. Ugotowane piersi wyjmujemy, i kroimy w dużą kostkę. Szparagi myjemy, Odłamujemy końcówki i kroimy na 3-4 części. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki, por kroimy w plasterki, marchew
Pyry na Gazząbek czosnku, drobno posiekany 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 200 g zielonych szparagów, z odciętymi końcami i pokrojonych na 2 cm kawałki 2 łyżki mąki 3/4 szklanki bulionu drobiowego 3/4 szklanki mleka 50 g twarogowego serka śmietankowego 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki startej mozzarelli 1/3 szklanki startego parmezanu Przygotowanie: Dopraw kurczaka solą, pieprzem i pieprzem cayenne i wymieszaj
karmelowy