Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE „ Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego” (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['rtb_hit', 'gde-default', 'dwCa0c8doxzskw5cR3R6m3Xo3_NNQHrE_tyPAD548iv.M7', 'vbqfpllfax', 'cyifqymhizrelegqvthcpvotltmz', '.A6VhjAWUXemRQ93clQpnbbvHeK8KS8_xxEjQg8HDRf.87', 'dataxu'], ['viewable', 'gde-default', 'dwCa0c8doxzskw5cR3R6m3Xo3_NNQHrE_tyPAD548iv.M7', 'schmcjfkgs', '_gde_isndwl_schmcjfkgs
Ala piecze i gotujewielkości pomidory (lub pomidory z puszki) 1-2 nieduże marchewki 1 duża czerwona cebula (w Indiach czerwona cebula jest znacznie tańsza niż biała) 700 - 800 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2-3 ząbki czosnku, posiekane 2-3 łyżki oleju lub oliwy 1-2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz i szczypta cynamonu do smaku Przygotowanie Buraki, pomidory
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataspotkania towarzyskie,a nawet jako obiad,kolację czy śniadanie w pracy. Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem 2-3 pomidory 20-30 dag szynki lub dobrej kiełbasy szynkowej(drobiowa) 1 cebula 1 pęczek szczypiorku Sos: kubek śmietany 18% 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu (u mnie jabłkowy) 6 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól,pieprz
Niespełnione zdolności kulinarneCóż to był za gulasz!!! Absolutny mój faworyt w temacie gulaszy. Żołądki, a do tego ostry posmak pora i słodka śmietanka wspaniale się uzupełniły. 300 g żołądków drobiowych kawałek pora białej części (ja miałam około 10 cm bardzo grubego pora) 1/3 szklanki śmietanki 30% mała marchewka 1/2 pietruszki 1 łyża masła 2 listki laurowe 1 kopiasta łyżka mąki ziele angielskie
Jadło i czytadłojako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami
czarrna od kuchnimasala trawa cytrynowa przecier pomidorowy Łowicz mała puszka ananasa w kawałkach (200 g) zielona fasolka szparagowa pojedynczy filet z piersi kurczaka kilka świeżych pomidorków cherry wywar warzywny lub bulion drobiowy (opcjonalnie) łyżeczka cukru Przygotowanie: Na dno garna wsypuję przyprawy, które mam sproszkowane i dorzucam liście limonki. Daję im chwilę na podgrzanie się na suchym dnie. Pozwala to w pełni uwolnić
Karczma Honoriettytego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 2 udka drobiowe 2 - 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek kolendry 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka masła
Domowa cukiernia Ewyprosty przepis z Książki Kucharskiej Maryi Ochorowicz – Monatowej, z 1910 roku. 4 nogi kurczaka, papryka w proszku (ja użyłam ostrą), 1 cebula, 1 łyżka masła, 400 ml bulionu drobiowego, 250 ml kwaśnej śmietany* Nogi kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć papryką. Cebulę posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić
królestwo garówSkładniki: ok. 500g wątróbki drobiowej 1 cebula czerwona 1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka oleju pieprz sól majeranek Sposób przygotowania: Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć ok. 10 min. obracając. Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki. Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą
Prosto i Smacznie z Anetącieszyć bo znaczy, że była dobra. Składniki: buraczki 1 kg czosnek 4 ząbki sól i pieprz do smaku jabłko 1 duże marchew 4 szt ziemniaki 3 szt skrzydełka drobiowe 4 sz śmietana 30% 150 ml sok z cytryny Krok 1 Buraczki dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w ćwiartki i zawinęłam w folię aluminiową. Zapiekałam
Różowa kuchniaKolejna smaczna i soczysta wędlina....tym razem w całości drobiowa. Składniki: ok 70 dag piersi z kurczaka ok 15 dag pieczarek 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz 1 czubata łyżeczka przyprawy John 1 czubata łyżeczka przyprawy Kebabczeta 1,5 łyżeczki żelatyny Umytą i osuszoną pierś z kurczaka dzielimy na dwie części. 50 dag kroimy w kostkę,pozostałe
Niespełnione zdolności kulinarnemasła 300 g zielonych szparagów 1 mała biała cebula 100 ml białego wytrawnego wina 2 szklanki ryżu do risotto (u mnie Uncle Ben's) 750 ml gorącego bulionu drobiowego sól,pieprz 1 łyżeczka tymianku 80 g parmezanu PRZYGOTOWANIE Szparagi oczyszczamy, odrywamy zdrewniałe końcówki i kroimy wszystkie na 4 części. Podsmażamy na 1 łyżce masła przez 5 minut. Odstawiamy. Cebulę
Moje Kuchenne Rewelacjejest też spora. Jak będziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych grzybów ( najlepiej
Smaki EwyŁączy ona w sobie świeże pomidory i pyszną, sycącą sakiewkę, która prócz pieczarek zawiera w sobie ser, szynkę raz prażoną cebulkę. Składniki dla 6 osób Zupa: 2l bulionu warzywno drobiowego 7 pomidorów 2 ząbki czosnku 100ml przecieru pomidorowego Łowicz 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Pierożki: 300g mąki 1 szklanka gorącej wody 1 płaska łyżeczka
Kuchnia w czekoladziemarchewki kawałek selera 4 szalotki 4 ząbki czosnku 3-4 cm korzenia imbiru 2 puszki pomidorów z bazylią ( 420 x 2) olej kokosowy KLIK 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego sól biały pieprz pieprz cytrynowy papryka słodka curry lubczyk szałwia Mieszanka syczuańska Deluxe kupicie w KLIK dodatkowo śmietanka 30 % grzanki lub groszek ptysiowy Warzywa ( kalarepa, seler, marchewka
Takie tam pichcenie