filety z kurczaka marynata: 2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 łyżka sosu teryiaki 1/2 cukinii … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z orientalnym akcentem
czarrna od kuchniPrzepis na Dietetyczną Wędlinę - Pasztet Drobiowy mam nadzieję że ta nowa seria przypadnie Wam do gustu. Jeśli tak to regularnie będzie się pojawiać na kanale. Zapraszam do oglądania :) KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -DIETETYCZNA WĘDLINA- ✔ 500 g PIERŚ Z KURCZAKA ✔ 100 g PORU ✔ 3 JAJKO L ✔ ŁYŻKA MUSZTARDY ✔ NATKA PIETRUSZKI ✔ SÓL ✔ PIEPRZ ZDJĘCIA Z PLANU
Sylwetka Od KuchniSzaszłyki drobiowe to zawsze dobry pomysł na grilla. Mięso przechodzi aromatem warzyw i dymu i szybko się przygotowuje. A warzywa są miękkie i aromatyczne. Składniki: podwójna pierś z kurczaka oliwa pomidorowa spod suszonych pomidorów sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 2 małe cukinie 1 ½ strąka czerwonej papryki 2-3 szalotki Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
Pyry na Gazbyć wykonana od podstaw, a jeśli tylko po niedzielnym obiedzie został Wam bulion i pieczony kurczak, to tym bardziej nie ma lepszej opcji na ich wykorzystanie. Składniki: 1l bulionu drobiowego lub warzywnego 200 ml śmietany kremówki 0,5l wody ok. 450 g pieczonego kurczaka bez skóry (piersi, udka) 3 łodygi selera naciowego 2 marchwie 2 ząbki czosnku 1 cebula
Pociąg Do Kuchnipopularny francuski sposób na kiszoną kapustę. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 600g kiszonej kapusty 1 średnia cebula (150g) 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 500ml bulionu drobiowego 200ml wytrawnego białego wina (najlepiej Rieslinga) 2-3 liście laurowe 8 ziaren jałowca 4 goździki ok. 10 ziaren czarnego pieprzu mielony czarny pieprz sól kilka łyżek smalcu – wieprzowego, kaczego
Kulinarna Pokusacebule 4-5 ząbków czosnku 100 ml białego wina deserowego(pół słodkiego) sól , pieprz olej łyżka masła liść laurowy 2 ziela angielskie mąka do obtoczenia mięsa bulion warzywny lub drobiowy maggi Przygotowanie: mięso kroimy na plastry, solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju z dodatkiem masła z obu stron podsmażone mięso odkładamy
Swojskie jedzonkoosób Czas przygotowania ok. 50 minut Składniki: 5 łyżek orkiszu średni pęczek świeżej trybuli kilkanaście ziaren zielonego pieprzu 50g-75g masła sok z cytryny ponad litr bulionu drobiowego Chipsy z jarmużu (dekoracja) Przygotowanie: 1/ Gotujemy orkisz w osolonej wodzie ok. 45 minut 2/ Zagotowujemy bulion i dodajemy świeżą trybulę, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min, następnie
Kuchnia PROzdrowotnaskwierczy i nie pryska przy smażeniu i nie ma opcji by się nie udała. Gdy tylko panierka się zrumieni wątróbka jest gotowa i pyszna. Składniki: 350-400 g wątróbki drobiowej 1 jajko mąka do oprószenia bułka tarta sól, pieprz 1 szklanka mleka - opcjonalnie olej lub smalec do smażenia Wykonanie: wątróbkę obrać z błonek i naczyń krwionośnych, opłukać.Namoczyć w mleku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przed nami sezon grillowy, u nas na razie z piekarnika - drobiowe szaszłyki z ryżem sosem jogurtowym, nadającym daniu pysznego słodko-kwaśnego charakteru :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - po 2 szaszłyki na osobę - 370kcal) 2-3 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego 600 g piersi z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion kolendry 1/2 łyżeczki
Moje Kuchenne Rewelacjetradycyjny przepis na pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!! SKŁADNIKI 1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka, Przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny bułka tarta WYKONANIE Z kury, wątróbki
słodki bratekJeśli lubicie drobiowe, soczyste kawałki kurczaka smażone w chrupiącej, aromatycznej panierce, to ten przepis jest dla Was! Ja podałam kąski z sosem czosnkowym i mówię Wam, pycha!!! Bardzo polecam! Składniki na chrupiące kąski kurczaka: podwójny filet z kurczaka 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka musztardy szczypta kardamonu szczypta chilli 2-3 garści płatków kukurydzianych sól pieprz
Rozpustne gotowaniecebule 1 łyżeczka płatków chili 1 bułeczka pszenna lub 4 łyżki bułki tartej 250 ml mleka 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu sos do gotowania: 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 400 ml mleczka kokosowego około 7 cm korzenia świeżego imbiru 2 - 3 ziarna kardamonu (rozgnieść) 2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy starta skórka z cytryny (u mnie
Kuchcik gotujenastępnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na złoty kolor. Podajemy z barszczem czerwonym, najlepiej na domowym zakwasie. Notatki * u mnie mięso mieszane z przewagą drobiowego - w pierwszej kolejności przygotujcie farsz, a następnie naleśniki. Zawijajcie farsz w jeszcze ciepłe naleśniki, wtedy nie powinny popękać by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnimusi dojrzeć do tych decyzji, a na razie niech odpoczywa. Aby na nowo przywołać swobodny, letni nastrój po tych poważnych rozmowach, robię mu szybki, letni obiad: placuszki drobiowe z pieczarkami (które już znacie) i złociste talarki z młodych ziemniaków z czosnkiem, które dziś wymyśliłam. Sądząc po tempie, w jakim wszystko znikało z talerza, jestem pewna, że było pyszne. Spróbujcie. Składniki
W mojej kuchnijest zapiekanka makaronowa z kabanosami, którą zrobiłam dziś na obiad. Smakowite połączenie wędliny, makaronu, pomidorów i sera zadowoli nawet najbardziej wybrednych łasuchów. Polecam. Składniki: • 150 g kabanosów wieprzowych lub drobiowych • 100 g chudego boczku • 400 g makaronu np.: świderki, kolanka • ½ puszki pomidorów bez skórki • ser żółty • przyprawy: oregano, pieprz, sól, zioła, np. dalmatyńskie • duża cebula • ząbek czosnku • olej Sposób przygotowania
W mojej kuchni