WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWO-CHRZANOWYM

WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWO-CHRZANOWYM

WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWO-CHRZANOWYM

Przepis na : obiad

Składniki: ok. 500g wątróbki drobiowej 1 cebula czerwona 1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM  2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka oleju pieprz sól majeranek Sposób przygotowania: Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz.  Smażyć ok. 10 min. obracając. Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki. Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą i pieprzem.  Podlewamy wodą i dodajemy chrzan. Mieszamy. Następnie śmietanę hartujemy z 1-2 łyżek powstałego już sosu. Wlewa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.