cukru i jestem w niebie :D Składniki (porcja)/około 280 kcal/: 40 g zmielonej na mąkę kaszy jaglanej łyżka syropu z agawy szklanka mleka 0,5 łyżeczki mielonej wanilii Skworcu 2 łyżki domowych powideł śliwkowych bez cukru Sposób przygotowania: Mleko zagotowujemy najlepiej w teflonowym rondelku (żeby nam się nie przypaliło) dodajemy zmieloną kaszę, wanilię i syrop
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprostych przepisów na przyprawy i przetwory bez których nie powstaną nasze tradycyjne świąteczne dania. Syrop piernikowy Syrop korzenny Piernik dojrzewający- przygotowanie ciasta Skórka pomarańczowa w syropie Esencja pomarańczowa Przyprawa do piernika II Domowa przyprawa do piernika Domowa esencja waniliowa Domowy cukier waniliowy Mielona skórka pomarańczowa Kandyzowane skórki pomarańczowe Kandyzowane plasterki pomarańczy Zakwas na czerwony barszcz Domowa kiszona kapusta
Kulinarne przygody Gatitynasion chia: 400 ml mleka migdałowego (lub odtłuszczonego mleka kokosowego) 1/3 szklanki nasion chia 1 łyżka masła migdałowego 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki syropu klonowego 1 płaska łyżeczka cynamonu dżem malinowy lub domowa konfitura listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mleko migdałowe miksujemy/blendujemy z masłem migdałowym. Dodajemy wiórki kokosowe, syrop klonowy, nasiona chia i cynamon. Mieszamy
Poezja smakutrzymanie w ręce takiej słodkości. Ahhh, wyobrażasz to sobie? Jak wygląda nasze blogowanie zza kulis? Mam nadzieję, że skusisz się na taki deser. Przepis na domowe szyszki czekoladowe Składniki olej kokosowy kakao syrop klonowy lub daktylowy gryka ekspandowana Wykonanie Do rondelka wlewamy olej kokosowy, syrop i kakao - mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników. Potem wsypujemy grykę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPyszne, dwukolorowe ciasteczka z nutką lawendy - są kruche (te grubsze w kształcie jajka są miękkie w środku, a kruche na zewnątrz - moje ulubione) , nie za słodkie
Domowa Cookierenka Agizrobiłam! Dla wielbicieli wiśni, czyli kwaśnych smaków jest wprost idealny. Polecam też przepis na Fit deser. Sernik na zimno. Skyrnik lub Jak zrobić kisiel? Domowy kisiel . Jeżeli lubisz słodkie desery dodaj łyżeczkę miodu lub syropu klonowego albo wykorzystaj bardzo słodkie owoce. Składniki na 1 dużą porcję lub 2 mniejsze: 200 g domowego serka jogurtowego (labneh ) naturalnego lub homogenizowanego ze sklepu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMATCHA /przepis własny/ 60 g płatków owsianych podgrzane mleko kokosowe (około 150 ml) 150 g ricotty szczypta soli łyżeczka herbaty matcha bio 2 łyżki dowolnego syropu (u mnie z kwiatu kokosa) garść malin łyżka domowej konfitury malinowej plastry kokosa Płatki zalać mlekiem kokosowych do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z syropem i solą. Połączyć
Poranek na słodkodużo zdrowsza, ale i o niebo smaczniejsza. Do mojej dodaje różnorakie suszone owoce: śliwki, morele, daktyle, rodzynki. Pomijam kandyzowaną skórkę pomarańczy, ponieważ sklepowa zawsze zawiera syrop glukozowy lub tonę białego cukru. Przy wykonaniu domowej trzeba się dużo napracować przy szorowaniu skórki w celu usunięcia oprysków, a później dodać dużo słodzika, by zniwelować gorycz. Dla mnie suszone owoce i orzechy
Jeść, by żyć w zdrowiuskładniki: ok. 750 g gruszek 250 g cukru 600 ml wody 1 laska cynamonu 4 – 5 goździków sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy
Domowy Smak JedzeniaLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników, syropu glukozowego i innych E-dodatków, których jest pełno w lodach kupnych. Takie domowe lody, wbrew pozorom, wcale nie są trudne do wykonania. A gdy mamy maszynę do lodów
Kuchnia MagdaLenyLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników, syropu glukozowego i innych E-dodatków, których jest pełno w lodach kupnych. Takie domowe lody, wbrew pozorom, wcale nie są trudne do wykonania. A gdy mamy maszynę do lodów
Kuchnia MagdaLenysoku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie w przygotowaniu. Domowe żelki można zrobić z dowolnego soku, syropu, ulubionego napoju gazowanego lub owoców są dobrą alternatywą dla słodyczy ze sklepu. składniki na około 30 sztuk 1,5 szklanki soku pomarańczowego 100% 2 łyżki(...)jednolitego płynu. Sok przelewamy do silikonowych foremek ( opcjonalnie mogą być foremki na kostki lodu), pozostawiamy do ostygnięcia a następnie formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Domowe żelki + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapiernikowym syropem - wiedziałam, że go zrobię. Nie czekałam nawet zbyt długo. Za radą Ani dokonałam jednej zmiany - zamiast cynamonu i imbiru dodałam trzy łyżeczki domowej przyprawy do piernika. Efekt zwalił mnie z nóg - syrop jest oczywiście okrutnie wręcz słodki, ale przy tym niesamowicie aromatyczny. Jedna czy dwie łyżeczki sprawią, że kawa czy herbata staną się zupełnie wyjątkowe. Wychodzi
Pożeraczka, czyli raz adobrzelata robiłam skórkę pomarańczową z dodatkiem białego cukru ( (przepis tutaj) , ponieważ już jakiś czas temu porzuciłam biały cukier, zmieniły się również składniki skórki pomarańczowej w syropie. Ksylitol, który zastępuje mi biały cukier w domowych wypiekach i w tym przepisie sprawdził się doskonale. Zapraszam do przepisu na zdrowszą wersję skórki pomarańczowej - bez dodatku cukru i chemii. Przygotowanie skórki jest bardzo proste(...)wodę. Skórki zagotować i pierwszą wodę z gotowania odlać, następnie zalać świeżą wodą i gotować do miękkości, około 1 godziny skórki odcedzić, przestudzić i pokroić w drobną kostkę ugotować syrop z wody i ksylitolu, wsypać pokrojone skórki pomarańczowe i gotować, aż staną się szkliste. Na koniec dodać 2 łyżki wódki. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. Gotowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składniki: 2000 g malin 500 g cukru wykonanie: Maliny mieszamy z cukrem, rozgniatamy lub miksujemy na średnich obrotach przy pomocy robota kuchennego np. Thermomixa. Następnie podgrzewamy
Domowy Smak Jedzenia