Chałwa ! Uwielbiam ten najstarszy na świecie smakołyk. Możesz zrobić chałwę w domu sama. To banalnie proste. Dwa składniki: nasiona sezamu, odrobina miodu i domowa chałwa gotowa! Sklepowa ma w swoim składzie cukier, syrop glukozowy, sól i wiele innych niechcianych dodatków. Dlatego polecam chałwę domową. Różni się od tej sklepowej brakiem karmelowych igiełek, ale i tak jest super smaczna. Chałwa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sposobami. Mikstura ta jest również idealna na codzienne chłodne wieczory, dodana do herbaty jako napój rozgrzewający. Jedni szczepią się na grypę, inni zażywają różne syropy na odporność, jednak ja jestem zwolenniczką domowych, babcinych sposobów. A Wy jakie macie sposoby na odporność? Składniki: * 2 cytryny * pół korzenia imbiru * około 200 ml miodu płynnego * słoik 300 ml Wykonanie: Cytryny
Zrób to smacznierazu lub przechowujemy w lodówce do dwóch dni. Składniki mleka migdałowego: (1 szklanka mleka) 40 g płatków migdałów 1 szklanka przegotowanej wody szczypta soli waniliowej ksylitol do smaku lub syrop z agawy Przygotowanie mleka migdałowego: Jak zrobić błyskawiczne mleko migdałowe? Płatki migdałów namoczyć w ciepłej wodzie (woda o temperaturze naszego ciała) przez 15 minut . Płatki migdałów wraz z wodą zmiksować(...)ciasteczek lub jako farsz do naleśników – dodajemy ksylitol lub syrop z agawy, ziarenka z laski wanilii i kilka łyżek mleka roślinnego lub jogurt/ricottę, skórkę z cytryny/pomarańczy i odrobinę soku.) Gotowe mleko migdałowe przelać do szklanki, doprawić do smaku wedle uznania ksylitolem lub syropem z agawy i szczyptą domowej soli waniliowej (mleko migdałowe najlepiej doprawić bezpośrednim przed spożyciem) . Czytaj
Moja DelicjaSkładniki /4 porcje: – chleb zwykły lub tostowy – 2 roztrzepane jajka – pól szklanki mleka – masło do smażenia – 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób podania: domowa konfitura, banany i maliny, syrop klonowy. Przygotowanie: Roztrzepane jajko mieszamy z łyżeczką cukru waniliowego. Dolewamy trochę mleka. Chleb kroimy w plastry i moczymy z obu stron w jajku. Następnie placki smażymy
I LOVE LIFEdzień piję bardzo dużo wody mineralnej, koniecznie niegazowanej. Shake bananowy z mango Po soki sięgam rzadziej ale jeśli już to robię są to soki domowej roboty. Unikam kupnych soków, syropów czy napojów. Mają one w sobie bardzo dużo cukru, nawet te light. Ilość owoców zawarta w sporej ilości kupnych soków, mimo napisu 100% często jest dużo niższa
mecookskilka łyżek mleka roślinnego lub jogurt/ricottę, skórkę z cytryny/pomarańczy i odrobinę soku.) Gotowe mleko migdałowe przelać do szklanki, doprawić do smaku wedle uznania ksylitolem lub syropem z agawy i szczyptą domowej soli waniliowej (mleko migdałowe najlepiej doprawić bezpośrednim przed spożyciem). The post Mleko migdałowe błyskawiczne appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjabłonnika pok., 0 ŁG. Zobacz też inne ciekawe wpisy: 14-dniowa kuracja mocno odchudzająca i oczyszczająca organizm z toksyn. Leczniczy syrop z mniszka lekarskiego. Tradycyjny, domowy wyrób. Wyrzuć ze swojej kuchni niebezpieczny GLUTAMINIAN SODU! Jeśli szukasz bezpiecznych, ekologicznych, najwyższej jakości produktów organicznych, tradycyjnie wyrabianych to zapraszam Cię do mojego niszowego
IzaGotujeKolejny syrop leczniczy (po tym z mniszka lekarskiego ), który poratuje nas w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych – przeziębień, zapalenia migdałków, zapalenia krtani lub grypy. W
Domowa Cookierenka Agicukrem i masłem i szczyptą soli do smaku. Następnie połączyć kaszę z gorącym mlekiem, pomieszać , przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Gorącą lub przestudzoną kaszę polać słodkim syropem klonowym lub innym koniecznie domowej roboty
Tradycyjna Kuchniaporcja-tyle ile damy rade zjeść;p): twaróg sernikowy President 4% tłuszczu daktyle suszone orzechy nerkowca, kilka sztuk 2 kostki ciemnej czekolady z tagatozą ekspandowane ziarno orkiszu domowe masło z orzechów nerkowca syrop z agawy Sposób przygotowywania: Ser dosładzamy wg. smaku syropem z agawy w kielonku układamy kolejno ser > ziarno orkiszu > ser > daktyle > ser > masło
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMarzena Dzilińscy - właściciele marki Longinus produkującej doskonałe nalewki, m.in. z derenia, tarniny i białego bzu, tzw. nalewka szeptuchy (klik) Maria Wójcik - właścicielka firmy Krokus specjalizującej się w domowych przetworach, kompotach, konfiturach oraz syropach i doskonałym keczupie (klik) Anna Szpura - właścicielka Pasieki Mała Pszczółka (klik) Henryka i Stanisław Myszka - właściciele agroturystyki Chata pod Dębami (klik) Wojciech Radzikowski - współwłaściciel Piekarni
KUCHARNIAjeszcze sałatkę. Dziecinnie prostą - pokroiłam arbuza, kiwi i mozzarellę w kwadraty, ułożyłam jedne na drugich i gotowe. Do tego słodka glazura balsamiczna (do kupienia w delikatesach) lub domowa z octu balsamicznego i syropu z agawy lub miodu. Mozzarellę możecie zastąpić serem feta, natomiast kiwi - avocado. Taka Kwadratowa Sałatka świetnie nadaje się na przyjęcie - możecie nią zaskoczyć gości, przygotować jako jedną
Słodko-Słony Świat IlonyJedno to około 108kcal w tym 4g białka, 5g tłuszczy, 12g węglowodanów i 1,5g błonnika.SKŁADNIKI:150g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej100g masła orzechowego- najlepiej domowego (PRZEPIS)30g miodu lub syropu z agawy1/2 szklanki napoju sojowego bez cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE:Zmielone płatki owsiane lub mąkę wsypać do miskiDodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszaćCiasto wstawić
peanutbuttermonsterbiałka, 20g tłuszczu, 48g węglowodanów oraz 8g błonnika. SKŁADNIKI:250g płatków owsianych górskich Kupiec40g migdałów30g orzechów włoskich80g orzechów ziemnych30g pestek dyni40g suszonej żurawiny60g miodu- wersji wegańskiej, syropu z agawy2-3 łyżki domowej przyprawy korzennej- PRZEPIS1,5 szklanki wodyPRZYGOTOWANIE:100g płatków zmielić, pozostałe w normalnej postaci wsypać do miskiMigdały, orzechy włoskie i fistaszki rozdrobnić w blenderze i dodać do płatkówDodać
peanutbuttermonster