delikatne mięso, które dość mocno przyjmuje aromat od dodatków z którymi się go przyrzadza. Nie można więc z nimi przesadzić, żeby nie stłumić go całkowicie i warto dobrać je tak, żeby podkreśliły smak królika. Bardzo dobrze sprawdzi się miód i czosnek. Zwłaszcza, że jestem zwolennikiem (a przynajmniej raz na jakiś czas) mięs, które podczas przygotowywania zyskały słodki posmak
Milion Smakówpomidorowy z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem. Doskonale komponuje się z żółtym serem, parówkami i kanapkami. Sos barbecue Najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek
Di gotujeodcedzamy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do mięs. Wszystko razem mieszany dodając wycisniete zabki czosnku i 2 lyzeczki ostrej papryki. Całość przekladamy na rozgrzana patelnie i smażymy rizdrabniajac nasze mięso na małe kawałki. Mięso powinno być lekko chrupiace. Zawartość patelni przekladamy do naczynia gdzie znajduje sie kasza i razem mieszamy. Dodatki: Śmietana 12%, Słoninka na skwareczki :) Smacznego
ClauditteMissCookingziemniaczany pieczony w piekarniku, z dodatkiem kurczaka, warzyw i sosu czosnkowego. Składniki na placki: -80 dkg ziemniaków -cebula -ząbek czosnku -jajko -2-3 łyżki mąki pszennej -sól, pieprz ziołowy Składniki na kurczaka: -filet z piersi kurczaka -garść orzeszków ziemnych -cebula -kawałek pora -1/2 czerwonej papryki -przyprawa do mięs -olej Składniki sałatki warzywnej
Maminek kulinarnyBardzo fajna sałatka z wielu warzyw a na dodatek z mięsem w środku. Znakomicie prezentuje się na stole a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje. Składniki: -podwójny filet z kurczaka -5-10 liści kapusty pekińskiej -jedna czerwona papryka -jedna cebula -5-6 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy konserwowej -przyprawa kebab-gyros -przyprawa do mięs -olej Dodatkowo na sos: -naturalny gęsty jogurt
Maminek kulinarnyprym pod względem żywieniowym wśród wszystkich rodzajów mięs! Czemu jest ciągle taka niedoceniana? Czemu jest ciągle trudno dostępna? Wiecie, że dziczyzna ma znikomą zawartość cholesterolu? Ma całe mnóstwo witamin i składników mineralnych! A dodatkowo warto wspomnieć o sprawie najważniejszej - w przypadku dziczyzny mamy pewność, że mięso nie było faszerowane paszami z dodatkiem różnych chemikaliów, hormonów czy antybiotyków! Nasz prowadzący wprowadza
Plate of JoyUczciwie przyznam, ze mam ogromną słabość do mięs w sosach, szczególnie tych z dużą ilością warzyw. Przepis, który dzisiaj proponuję spełnia wszystkie te wymagania i na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole, gdyż było przepyszne! Kurczak z pieczoną papryką, marchewką i cebulą w gęstym sosie na bazie pomidorów z dodatkiem cukinii, pieczarek i ziemniaków doskonale sprawdzi się
karmelowyzwiązku z aktualną porą roku postanowiłam do pesto dodać rzeżuchę. Dodała odrobiny ostrości. Pesto można podawać na tostach, z makaronem a także do pieczenia mięs. Wkrótce zrobię kurczaka z pesto :) Składniki na pesto:2 łyżki orzeszków piniowych lub migdałów, albo pestek słonecznika (u mnie wszystkiego po trochu) 2 wiązanki świeżej bazylii(...)starty ser i nadal ucierać. Można doprawić solą i pieprzem.ucieramy składniki w moździerzugotowe pestomakaron z pestoPesto podajemy z ulubionym makaronem, u mnie świeży makaron (nie suszony) dodatkiem chili. Do niego dodałam pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz podsmażoną wcześniej cukinię pokrojona w plasterki
Bon Appetit MałgorzatyJakiś czas temu przepis ten dostałam od znajomej, trochę go zmieniłam i tak powstała wersja którą dzisiaj przedstawiam. Sos można wykorzystywać na wiele sposobów, podobnie
Smaki EwyTo chyba najdziwniejszy sos, jaki w życiu robiłam. Słodko-wytrawny, owocowy na bulionie warzywnym. Totalna improwizacja, która naprawdę się
W kuchni Karmel-itkiPurée to znakomity dodatek obiadowy. Podane z sosem, gładkie, kremowe... I wcale nie musi być z ziemniaków albo nie tylko z nich. Doskonale nadają się wszystkie warzywa korzeniowe, które można wykorzystywać pojedynczo albo łączyć ze sobą uzyskując nowy smak i kolor. Ja purée podaję do duszonych albo pieczonych mięs z gęstym sosem bo takie zestawienie najbardziej nam pasuje. Ale pasuje
Smaczna PyzaTen łatwy sos miętowy jest doskonałym dodatkiem do grillowanego udźca jagnięcego. Możemy go zrobić w ciągu kilku minut ale dla osiągnięcia lepszego smaku powinniśmy go odstawić
naRuszciepieprz. Kaszę ugotować na sypko bez dodatku soli. (Jak to robić pisałam w tym poście klik ) Ugotowaną przestudzić. Cytrynę drobno posiekać. Pomidora pokroić w kostkę, selera w plasterki. Natkę posiekać. Wszystko dodać do kaszy, wymieszać. Polać oliwą, przyprawić do smaku i ponownie wymieszać. Sałatka jest gotowa :) Podajcie ją schłodzoną w lodówce do grillowanych mięs albo samą. Smakuje bardzo lekko, orzeźwiająco
Codzienna kuchnia niecodziennaTaki szybki smaczny obiadek z dodatkiem marchewki z groszkiem powinien każdemu zasmakować. Ja już nie mogę doczekać się tylko młodych ziemniaczków. Składniki 2 ćwiartki z kurczaka opłukatne i oczyszczone 500 g pieczarek pokrojonych w grube plastry 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 1 mała papryczka chilli 1 duży ząbek czosnku 1 kostka do mięs pieczeniowa 1 śmietana 18% 1/4 szklanki
Piekielna Kuchnia Patizrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy od Waszej inwencji. Polecam. Składniki: • 50 dag mięsa wieprzowego mielonego (z łopatki lub szynki) • 10 dag cieniutkich plasterków boczku • 1 cebula • 1 jajko • 1 mała bułeczka pszenna • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, Delikat do mięs Sposób przygotowania: 1. Cebulę posiekać w drobniutką kosteczkę
W mojej kuchniśmietana wraz z pozostałymi dodatkami utworzyłam aromatyczny sos. Mięso podałam z ziemniakami i surówką z kapusty. Pychota :) 4 porcje: Składniki: 4 plastry schabu 3 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% musztarda miodowa Dijon - Maille ( De Care ) sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy, gałka muszkatałowa, przyprawa do mięs Mięso obficie natrzeć pieprzem, słodką papryką
My simple kitchendanie mięsne w sosie z dodatkiem herbaty, stwierdziłam, że spróbuję i nie żałuję najlepszy sos jaki jadłam. Czarna herbata sprawia, że wszystkie przyprawy zyskują na mocy, a sos nabiera wyjątkowego aromatu i smaku. Szczerze polecam! Składniki: schab w plastrach cebula pieczarki torebka czarnej herbaty majeranek, słodka/ostra papryka, pieprz, sól morska, vegeta , marynata do mięs 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone
NA MOIM TALERZU