dobrą wiadomość - teraz możecie przygotować zdrową wersję w domu :) Kolejna propozycja w ramach Tygodnia Kokosowego <3 Składniki: 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g masła klarowanego/oleju kokosowego/zwykłego masła Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę i podzielić na dwie części
Chocolate Muffin Blogpieprz. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć szparagi, plasterki cebuli i mozzarelli, posypać kaparami i startym żółtym serem. Piec w 180 st. C. przez 15-20 minut. Podawać gorącą. Smacznego! Dzisiaj jest też Dzień Naleśnika; jakby się kto pytał... Tyle dobrego na raz; aż nie wiadomo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczasie z ciasta formujemy dowolny kształt. Bochenek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch starannie smarujemy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy 50 minut. Studzimy na kratce. Chleb ziołowy podajemy z dowolnymi dodatkami, ale równie dobry jest sam. Dominującym ziołem
My Chcemy Jeśćopakowaniu i to był dobry pomysł. Składniki: 500 g mąki 250 g miodu tj.około 3/4 szkl. 140 g cukru 2 jajka 1,5 łyżeczki sody przyprawa do piernika Miód przekładamy do garnka, podgrzewamy go do dokładnego rozpuszczenia a następnie studzimy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę, cukier, przyprawę do piernika, jajka i miód. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 3 cześci
Kubki smakuwłasne dobre samopoczucie! Małymi kroczkami zainteresujcie się co mogę zmienić na lepsze w swojej diecie. Wiem z własnego doświadczenia jak ciężko eliminuje się z diety biały cukier. Kto też nie lubi ciepłej herbaty z jedną, dwoma albo (być nie może!) z trzema łyżkami białej słodyczy? Albo któż z nas nie lubi pysznych ciast, w których aż po brzegi cukru
Tagebuch po polskuTen sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj , zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych biszkoptów i na wierzch dałam
Moje domowe kucharzenietrzeba sobie przypomnieć ;) Podziel ciasto na 9 części (po około 125 gramów). Z każdej części uformuj okrągła bułkę, którą wyłóż na blachę do pieczenia, obsypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia. Bułki oprósz delikatnie mąką, przykryj je folią i odstaw do fermentowania na około 1 godzinę. Polecam zamknięty piekarnik z włączonym światełkiem, bułki mają wtedy dobrą temperaturę do wyrastania. Nagrzej
Grahamka, weka i kajzerkafigi dobra oliwa ewentualnie: mozzarella Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Dodać cukier. Wymieszać. Wierzch posypać niewielką ilością mąki. Odstawić na kilka minut, by ruszyły. Mąkę wymieszać z połową łyżeczki ziół prowansalskich i solą. Do suchych składników dodać aktywne drożdże. Całość wymieszać, a potem wyrabiać ręką, stopniowo dolewając resztę wody. Gdy ciasto zacznie odchodzić od rąk
Weekendy w domu i ogrodzieobjętości. Następnie wyrośnięte ciasto odgazowujemy ,wyrabiamy dosłownie chwileczkę i dzielimy na małe kuleczki .Odstawiamy je ponownie do wyrośnięcia na około 15 minut pod przykryciem. Następnie gotujemy po kilka sztuk na wrzątku w garnku z dziurkami pod przykryciem około 15 minut .Ja sprawdzam wykałaczką czy są gotowe .Jeśli wykałaczka jest sucha to znaczy ,że są dobre. Sos malinowy
Ladylaura.przenosimy do keksówki. Przykrywamy ciasto ściereczką i dajemy mu podrosnąć 40 minut do godziny. Piekarnik nagrzewamy w trybie góra-dół, bez termoobiegu, do 190⁰C. Podrośnięty chlebek wkładamy na środkowy poziom piekarnika i pieczemy go 50 minut. Jeśli zacznie Wam za bardzo brązowieć od góry, przenieście go na półkę niżej lub przykryjcie folią aluminiową. Dobry jest i na ciepło – jako
Karo in the Kitchenmojego Męża “są tak niedobre, że nie mogę dopuścić, żeby inni się męczyli i jedli, więc sam zjem wszystkie”. Do herbatki mniam! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową
Cakes By KejtOstatnie zdanie przeczytane setny raz. Sterty notatek rozrzucone po całym pokoju szeleszczą, kiedy wiatr wpada przez jedno okno i ucieka drugim. Tak
W kuchni Karmel-itkismaku według mnie dobry. Moje wykonanie jest takie : Do średniej miski wsypałam: 4/5 szklanki mąki owsianej ( ja zmieliłam płatki owsiane - około 8 łyżek ), 1 i 2/3 przesianej mąki pszennej typ 650, 1/2 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000 ( drobno mielonej ) i 1/3 szklanki otrąb pszennych. Całość zalałam 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody - wymieszałam. Ciasto jest lepiące, niezbyt luźne. Przykryłam
apetytnapieczenietabliczki gorzkiej czekolady dobrego gatunku sok wiśniowy (50 ml) esencja rumowa Przygotowanie: Biszkopt przygotowujemy i pieczemy wg tej receptury . Jedyna modyfikacja to dodanie 4 łyżek ciemnego kakao i 2 łyżek tartej gorzkiej czekolady aby uzyskać biszkopt czekoladowy. Najlepiej upiec go dzień wcześniej by dobrze się kroił. Ja upiekłam biszkopt w małej tortownicy, a resztę ciasta w małej blaszce by zrobić
Kuchnia po mojemumasy, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do foremek muffinkowych lub formy babkowej (uprzednio wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą), piec w temperaturze 180 o C: babeczki około 25 minut, a babkę około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Gorącą babkę posmarować pozostałą masą i posypać migdałami. Babeczek nie polewałam polewą, a i tak były dobre
In my kitchenSmaczny i lekki torcik z białego sera i kolorowych galaretek, na biszkoptach z dodatkiem banana, zasmakuje małym i dużym łasuchom ;) Masy szybciutko tężeją , można dodać
Takie tam pichcenieHej! Kontynuujemy sałatkowy maraton ale tym razem w wersji piękniejszej :). Gdy chcemy zaskoczyć czy też zrobić dobre wrażenie wizualne ta sałatka jest strzałem w 10
Kuchnia PROzdrowotnaNazywam się Tobiasz jestem technikiem żywienia i kucharzem. Pasjonuję się zdrową żywnością dlatego też zdecydowałem się by powstał ten blog. Blog który połączy pasję gotowania z
Kuchnia PROzdrowotnakruche ciasteczka są dobre o każdej porze roku zdecydowałam się na ten właśnie przepis. Do tego dekoracja z kolorowego lukru - e voila! letnie kruche ciasteczka gotowe :)Przepis na kruche ciasteczkaPrzepis na lukier+ barwniki spożywcze, cukrowe koraliki do dekoracjiOprócz foremek poniżej, wykorzystałam także zwykłą szklankę, żeby zrobić ciasteczka w kształcie plastrów arbuzów.Kruche ciasto robimy według przepisu.Gotowe ciastko rozwałkowujemy
CiastkozercyAlbo może i dobre, ale tylko dla ... krów. Ale na szczęści dla tego "konfliktu" między mną a radykałami na anty, w naleśnikach mleka nie jest ani za dużo ani za mało, tylko tak "normalnie". Potrzebujesz: szklankę mleka 1 jajko mąkę (około 1,5 szklanki) ser biały cukier jogurt naturalny banany Co robić? 1. Miksowanie ciasta zacząć od mleka
Matka Żywicielkakorzennymi przyprawami. Czekolada dobra jest przecież na każdą okazje, pasuje też i na te Święta. Kto ma podobne do mnie odczucia tego już teraz zapraszam do przetestowania prostej i szybkiej w wykonaniu rolady czekoladowej. Gwarantuje, że jest przepyszna, w końcu to czekolada więc nie może być inaczej. Rolada czekoladowa z delikatnym musem. Składniki na ciasto: 4 jajka 50 g mąki
Przysmaki Karolkiaromat - najlepiej śmietankowy szczypta soli masło i bułka tarta - do wysmarowania/obsypania formy W dużej misce zmiksować jaja ze szczyptą soli na puszystą masę, dodając stopniowo cukier - ja miksuj,e dobre 10 minut aż będą przypominać w konsystencji gęsty kogel-mogel, od tego zależy sukces babki. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia, krótko zmiksować. Na końcu dołożyć majonez oraz(...)tylko na tyle aby połączyć składniki.Keksówkę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta, bo nie ma tendencji do przypalania się. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem
Grunt to przepis!proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu greckiego light bez laktozy Łowicz 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego robionego w domu 3 łyżki ciemnego, dobrego naturalnego kakao Skworcu Na masę serową 1300 g twarogu tłustego bez laktozy 150 g masła extra bez laktozy 5 jajek pełna szklanka cukru 2 łyżki pasty waniliowej(...)sera http://www.skworcu.com.pl/1318,pl_wanilia-laski-waniliowe-burbon-sklep-internetowy-skworcu.html 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej luksusowej Młynomag Ponadto papier do pieczenia do pokrycia dna tortownicy oraz do podwyższenia jej brzegów. Robimy ciasto. Z przesianej mąki, masła i pozostalych składników wyrobić ciasto , i pokrojone w kawałki i zawinięte w folie spożywczą, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby się kompletnie zamroziło. Zamrożone ciasto
Z Kuchni Do Kuchnikluskami śląskimi i modrą kapustą . Całość doprawiono szczyptą świeżo zmielonego pieprzu jak i świeżymi ziołami. Danie wyglądało apetycznie. Smak całości wyśmienity, pieczeń bez zastrzeżeń, wyrazistość, delikatność - idealna. Kluski bardzo dobre, jedynie w kapuście brak wyrazistości. Jednak warto pamiętać, że dla każdego z nas wyrazistość w smaku ma inną tonację. Szpileczka wybrała jako danie główne p ieczeń białą(...)domową szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym. Szarlotka była podana w towarzystwie kuleczki lodów i kawałka truskawki. Całość prezentowała się dość skromnie na wielkim talerzu ale zapewniamy, że kawałek ciasta był dość pokaźny. Ta kompozycja smaków była idealna - przysłowiowe "niebo w gębie" odnajdzie tu swoje odzwierciedlenie ... cóż, aby się przekonać co mam dosłownie na myśli musicie odwiedzić restaurację
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSzukając pomysłów na nowe ciasta potrafię spędzić naprawdę godziny na Instagramie, Pintreście czy moich ulubionych blogach kulinarnych. Często inspiracją jest po prostu zdjęcie, bo wiem, że przepis i tak zrobię po swojemu. Od jakiegoś czasu chodzi za mną tort Kinder, ciężko dociec, kto jest jego autorem, bo zdjęcia w różnych wariantach są niemal wszędzie, ważniejsze tutaj jest jednak coś innego(...)patrząc na nie ma się pewność, że taki tort nie może być niedobry :) Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem: 400 g śmietany kremówki 200-250 g mlecznej
CiastkozercyObiecałam Wam na Facebooku , że zamieszczę jeszcze jeden przepis na doskonały dodatek do herbaty i drinków. Pomarańcze i cytryny zalane słodkim karmelowym syropem z aromatem goździków
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKochani, a może Kochane bo raczej taka ananasówka przypadnie do gustu zdecydowanie dla większości Pań. Tak prosta w przygotowaniu i taka pyszna. Wręcz idealna ba babskie
Niezły MłynekSezon truskawkowy jest za nami ile? Ho, ho, ho i jeszcze więcej. Pomimo tego, ja dziś o truskawkach. W okresie obfitowania truskawkowych krzaczków, wpadłam na pomysł
W kuchni Karmel-itkismakiem. Podaje proporcje na zwykłą prostokątną blachę. W ciągu trzech dni zrobiłam takich 4 sztuki, za każdym razem na innym rozmiarze , więc nie wiem jaki rozmiar blachy. Każda będzie dobra, placek będzie różnił się tylko tym ,że będzie niższy lub po prostu wyższy. Ilość jabłek? Im więcej tym lepiej. Składniki ok. 20 jabłek cynamon,kardamon lub przyprawa do jabłek(...)ćwiartki i poszatkujcie na plastry.Wymieszajcie z cynamonem, kardamonem. Zmiksujcie cukier z jajami na puch. Dodajcie mąki z proszkiem do pieczenia miksujcie. Następnie wlejcie olej i połączcie wszystko. Raz ciasto wyjdzie rzadkie, raz może wyjść kremowe. To bez znaczenia, ważne by dało się rozprowadzić na jabłkach i już. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, na dnie rozłóżcie pierniki lub herbatniki
Z Kuchni Do Kuchniurośnie. Blachę wstawiamy na środkowy poziom do mocno rozgrzanego piekarnika i pieczemy tak długo, aż ptysie będą widocznie złote, wyrośnięte i sztywne (suche). Przy średnich ptysiach (na zdjęciach wyciśnięte ciasto ma wielkość okrągłego kosmetycznego wacika) pieczemy ptysie ok. 30-35 minut. Piekarnika przez pierwsze 20 minut pieczenia BEZWZGLĘDNIE NIE WOLNO OTWIERAĆ! Wypuścicie całe powietrze które zgromadziło się pod ptysiowymi skorupkami(...)minut. Ptysie po upieczeniu wyjmujemy i studzimy na kratce. Całkowicie ostudzone kroimy na pół i nadziewamy – bitą śmietaną, bezą włoską , kremem budyniowym (przepis na krem TUTAJ ). Równie dobre są w wersji wytrawnej – nadziane przesmażonymi wcześniej pieczarkami i żółtym serem albo z chili con carne, zapieczone i podane na ciepło. Można przechowywać je bez nadzienia w szczelnym pojemniku
Karo in the Kitchengorzką czekoladę 70%, dobrej jakości. Wystarczy kostka, góra dwie i po sprawie. Czasami ulegam jednak pokusie, przeważnie gdy zapowiada się dłuższy weekend, jak teraz, i przygotowuję coś słodkiego dla całej rodziny. Tym razem padło na szarlotkę. To dlatego, że akurat mam pod dostatkiem jabłek z ogrodu rodziców, a po drugie uwielbiam szarlotki. Jak sprawić aby ciasto odpowiadało zdrowym wytycznym
Przysmaki Karolkimiękkie ciasto. Gotowe podsypać mąką , żeby się nie kleiło, rozwałkować na grubość 1,5 – 2 cm. Za pomocą szklanki wycinać kółko, a w ich środku otworki np. nakrętką plastykową od napoi. Smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju ( smalcu ), Gotowe oponki osączyć z tłuszczu, kładąc je na papierowy ręcznik . Posypać cukrem pudrem . Bardzo dobre też na ciepło ! Smacznego
Pysznosci Babci Basipieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy kurczaka, rozkładamy gruszkę, posypujemy serem oraz orzechami, a następnie polewamy jajkiem z jogurtem. Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajko zetnie. Moim zdaniem to jest świetne rozwiązanie na wieczór z przyjaciółmi lub jako przekąska do pracy. Myślę, że idealnym dopełnieniem tego dania byłaby lampka dobrego, białego wina
Emskie Smakilodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, udekorować karmelem lub polewą czekoladową. Pistacje (i nie tylko) dobrej jakości i w ekonomicznych
Di gotujeGroszek ptysiowy to dobry dodatek do wielu zup , szczególnie takich kremowych. Można nim posypać zupę serwując albo podać na stół w większym naczyniu żeby każdy wsypał go sobie tyle ile ma ochotę. Jest chrupiący, ale bardzo delikatny więc nie zmienia smaku zupy a jedynie ją wzbogaca i urozmaica. Groszek ptysiowy robi się z takiego samego ciasta parzonego jak ptysie
Smaczna Pyzatortami ( torte ), a ciastami ( birthday cake , wedding cake ). Tort z musem czekoladowym. Składniki na biszkopt genueński : (na kwadratową blaszkę 24cm) - 8 dużych jaj - 180g drobnego cukru do wypieków - 160g mąki tortowej - 67g mocnego kakao - 53g masła - 2 łyżeczki esencji rumowej Składniki na mus czekoladowy: - 500ml słodkiej śmietanki 30% - 500ml double cream (lub śmietanki 36%) - 700g dobrej czekolady deserowej - 3 łyżki
mojewypiekiinietylkoDzień dobry, dzisiaj pora na przepis na puszyste bajgle . Idealne na śniadanie czy na kanapki do pracy, szkoły lub do parku na piknik w słoneczny dzień. Pewnie myślisz, co odróżnia bajgle od innych wypieków... To już tłumaczymy - mają dziurkę, nie mylcie z obwarzankami, które są zakręcone i splecione przy produkcji z dwóch kawałków ciasta, a bajgle z jednego, chrupkie
Gotowanie, czyli hobby dla każdegobył bardzo dobry pomysł, aby do pierogów zrobić słodkie nadzienie z kaszy manny i mandarynek. A jeszcze lepszym pomysłem jest polanie ich orange curd. Poezja :) Słodki środek z aromatyczną wanilią i lekko kwaśny sos pomarańczowy, to bardzo harmonijne połączenie. Jeśli lubicie pierogi, a do tego w wersji deserowej, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej
zadanie-gotowanietrzy kęsy. SKŁADNIKI CIASTA 500g mąki pszennej typ 500 lub 550 + mąka do wałkowania 200g masła 82%, zimnego 200g śmietany 18%, prosto z lodówki 2 jajka M 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1 jajko do posmarowania roztrzepane z łyżką zimnej wody lub mleka czarnuszka, sezam lub kminek do posypania SKŁADNIKI NADZIENIA 550g dobrej kapusty kiszonej 350g pieczarek
Karo in the Kitchencieście, starając się zrobić to jak najsprawniej - polewa bardzo szybko tężeje. Wzdłuż brzegów wysypujemy kryształki soli morskiej, dla złagodzenia wyrazistości smaku można zmieszać je z kryształkami cukru. Zespół, który pojawił się znikąd i od razu trafił do mojego top10 ostatnich miesięcy. Ma w sobie to, czego szukam w muzyce - świeżość, ciekawą formę, dobre teksty. Już
sama złodyczsposoby. Mniejsze są dobrym dodatkiem do zup, większe można podać z sosem czy tylko z okrasą a nawet zapiekać tak jak ja to właśnie zrobiłam. Pożywne danie dla całej rodziny, ale pamiętajcie, że dietetyczne na pewno nie jest. Moje danie pachniało pięknie wędzonym, owczym serem i tymiankiem. Było przepyszne i jeszcze nieraz je zrobię. Do ciasta na kluseczki można
Smaczna Pyzababeczki dobre do dekoracji dla fanów babeczek dla fanów szybkich i łatwych wypieków Składniki: 125g miękkiego masła 125g cukru 125g mąki "samorosnącej"* 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło i cukier utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodać jajka, mąkę samorosnącą, ekstrakt waniliowy i mleko. Wymieszać na gładką masę. Gdyby ciasto było zbyt gęste można
Mania Wypiekaniakubkami smakowymi na dobre J Z polewą truskawkową są wyśmienite! Przepis Nigelli nieco zmodyfikowałam, ale nie żałuję;) Składniki 3 jajka 1 łyżka cukru 200 g serka waniliowego 4 łyżki mąki Przygotowanie Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy serek waniliowy i mąkę – wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Na patelnię kładziemy
Kulinarne Inspiracjenieskomplikowane ... a jakie dobre. Najlepsze są w dniu upieczenia, bo chrupiące, potem nabierają wilgoci z jabłek i są mięciutkie, wilgotne, też pyszne. Z podanych proporcji wychodzi ok 100 ciasteczek 250 g. twarogu półtłustego 250 g margaryny 250 g mąki ok 7 jabłek Jabłka pokroić w półksiężyce o grubości ok. 2 cm Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować
Jadło i czytadłowieprzowego mięsa dobrej jakości sól, pieprz, majeranek 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 H + studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso mielimy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Należy uważać, żeby nie przesadzić z solą, bo po gotowaniu mięso jest bardziej słone niż surowe. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę wyrabiamy jak ciasto. 2. Małe słoiki
My Culinary Artbłyszcząca polewą do ciast i tortów. W temperaturze pokojowej może być pastą do smarowania a schłodzony można lekko ubić i stanie się puszystym kremem. W naszym przepisie znajdziecie informacje jak w prosty sposób dodać smak dymu do czekolady. Ganache idealnie pasuje do grillowanych owoców, lodów i praktycznie każdego deseru. Składniki: 360 ml śmietanki kremówki ¾ szklanki dobrej jakości czekolady (70% kakao
naRuszciewymieszaj na jednolitą masę. Ciasto rozłóż i posmaruj dokładnie sosem. Ułóż na nim plasterki szynki. Jako kolejną warstwę daj pieczarki i ser żółty. Całość zwiń w duży rulon i ostrym nożem pokrój na plastry.Na dużej formie rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim pojedyncze ślimaki. Piecz w 200stopniach 12-15 minut.Do ślimaków bardzo dobry będzie sos czosnkowy lub dressing
Lawendowe Niebodobre nie wyszło:) To taka ogólna rada - jeżeli nie macie jakiegoś składnika, kombinujcie i gotujcie dalej. Bułeczki mają dość twardą skórkę, ale miękki środek. Są bardzo aromatyczne - pachną ziołami i koprem włoskim. Kształt i wielkość bułeczek zależy od naszej wyobraźni - możemy je wyciąć miseczką jeżeli wolimy większe, lub też użyć foremki do ciasta i uzyskać serduszka czy gwiazdki
Chilli Czosnek i Oliwa