przygotowanie pełnowymiarowego ciasta, a jest pilna potrzeba spałaszowania małej słodkości, to ten deser jest idealnym wyjściem w tej sytuacji :) Bardzo lubię taką różnorodność w teksturze dania. Rozpływające się owoce i chrupiąca kruszonka. Mniam :) Tę drugą można wzbogacić, dodając orzechy. Tych akurat nie miałam, ale i tak wyszedł świetny deser. Ostatnio przygotowywałam przyjęcie urodzinowe mojej córki. Była to dobra okazja
zadanie-gotowanieędzie dobry sok do picia/, wsypać wszystkie składniki w tym kostki czekolady pałką blendera wszystko zmiksować i zagotować, gotować mieszając z 3 minuty na średnim ogniu do czystych słoików 0,25 l nakładać gorącą nutellę i zakręcić słoiki, postawić na denkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu nutella śliwkowo-owocowa jest przepyszna, smakuje do ciast, naleśników, gofrów, tostów, pieczywa
W Mojej Kuchni Lubięuzyskasz odpowiednie ciasto, rozwałkuj na grubość około pół cm i wycinaj oponki. Użyj do tego szklanki i zakrętki lub kieliszka. Wrzucać na głębszy, rozgrzany olej, smaż ok. 2-3 minut z obu stron na złoty kolor - naprawdę błyskawicznie się smażą. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, ułóż na półmisku i posyp od razu obficie cukrem pudrem. Smacznego! Dobra rada: Najlepiej
Calzonella.comjest równie dobra, co zaraz po upieczeniu :). Składniki 450 g mąki pszennej torebka suchych drożdży (8 g) 1 łyżeczka kurkumy 100 ml ciepłego mleka 100 ml ciepłej wody 1 jajo 2-3 łyżki miodu 2 łyżki roztopionego masła (ew. oliwy) Spora szczypta soli Kruszonka: 4 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki cukru odrobina mleka do smarowania ciasta Przygotowanie Mąkę
Kuchnia w szuwarachdobrą sprawę jak każdy z nas uda się do sklepu i będzie chciał zakupić pyszne tofu, na pewno traficie na produkty tej marki. Do przygotowania wieńca wykorzystałam bio tofu naturalne , charakteryzuje się ono delikatnym smakiem, zwartą i gładką strukturą, możecie połączyć go z wieloma składnikami, ja postawiłam na charakterystyczne smaki takie jak szpinak czy czosnek. Ciasto na wieniec przygotowałam
SMYKWKUCHNIrozumiał. Bądź dobry. Zatrzymają tą magię Świąt na dłużej. Opłaca się :) Składniki: 250g masła w temperaturze pokojowej 100g cukru pudru 120g mąki pszennej 250g mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 100g całych migdałów 75g migdałów w płatkach 50g czekolady deserowej Sposób wykonania: Do miski przesiewamy dwa rodzaje mąki, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i masło. Całość zagniatamy w ciasto. Przekładamy
Kuchnia Pani Wiosnydobre nie może trwać wiecznie, bo by nam spowszedniało, prawda? :) Zatem podaję przepis: 500 g mąki orkiszowej typ 550 275 ml mleka 6 g suszonych drożdży (lub około 20-25 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki wody i 1 łyżeczka cukru - na glazurę Jak to zwykle u mnie bywa: składniki na ciasto wrzucamy do miski
Marder&Marder Manufacturejest dobra dla zdrowia, byle była gorzka i byle dawkować ją sobie z umiarem . Przepis na prościutką czekoladową tartę z kiwi. Porcja na 4 osoby czyli 4 malutkie tarty. Przygotowanie 10 minut. Piecznie 5 minut. Plus odłożenie czekolady na pół godziny do lodówki, by stwardniała. Potrzebne nam będą : 2 kiwi, 5 cl śmietany, 30 g masła, ciasto na tartę
MODA NA BIObyć to niespodzianka dla mojego brata, który przyjechał na przepustkę z jednostki wojskowej, a ja miałam jakieś 13 lat :) Nie ma takiego miejsca, każde jest dobre i znajduje się tam, gdzie moja rodzina . Jest wiele takich rzeczy, ale najbardziej to chyba "boli" mnie to, że nie potrafię obsługiwać komputera w stopniu(...)jestem samoukiem) "Miej serce i patrzaj w serce" A. Mickiewicza Zdziwione miny moich bliskich i znajomych, gdy dowiadują się z czego było przygotowane danie, np: Leśny mech-ciasto ze szpinaku, lub Ciasteczka ze skwarek :D Nigdy się nie poddawać, bo praktyka czyni mistrza. Wszystko to, co udało mi się osiągnąć do tej pory
Ciasteczkowy Potwórinnego dobrego oleju roślinnego 5 jajek 250 ml ajerkoniaku Wykonanie: Przygotować dwa naczynia. W jednym naczyniu połączyć składniki suche, tj. mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre, czyli olej, jaja i ajerkoniak. Do mokrych składników dodać składniki suche - dokładnie zmiksować. Formę do babki natłuścić i wysypać bułką tartą. Przelać do formy ciasto. Babkę
kolorowotorcikowodobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz dodać mąkę i budyń. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części
Szybko Tanio SmacznieWszyscy wiemy jak wygląda nasza współczesna tendencja do narzekania, wymyślamy coraz to więcej przyczyn przez które czujemy się gorzej. Większość z tych przyczyn to powiedzenia typu
Kuchnia PROzdrowotnadobrej książki albo serialu. Teraz czas na obiecany przepis. MAŚLANE CIASTECZKA Z KWIATAMI 250g mąki 100g cukru pudru 170g masła w pokojowej temperaturze 2 łyżki płatków róży w cukrze 3 łyżeczki konfitury fiołkowej Piekarnik nagrzewamy do 160*C. Mąkę mieszamy z cukrem, dorzucamy masło i drobno siekamy je nożem. Następnie dodajemy konfitury i szybko wyrabiamy ciasto do otrzymania zlepionej
les mirabellesdobre nie wyszło. Zawsze mogę jakoś umilić dziecku powrót do domu. Humor poprawi się na 100%. Tak nie wiele pracy a tak dużo miłości i słodkości. 30 minut i dziecko jest znowu szczęśliwe. Po miesiącu będzie już tylko lepiej. Wszak Gabek chodził już do żłobka :) sytuacja się powtarza. Ciastka francuskie wypełnione tym co najlepsze Składniki: Ciasto francuskie
ClauditteMissCooking