dipy - 3102 przepisów (strona:80/207)

Sajgonki z quinoą, pieczarkami i Pasztetem Dworskim z królikiem 158

będą zrumienione i chrupiące, wyciągamy na sitko wyłożone papierowym ręcznikie, abo odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Można je podać z sosem sojowym, albo przygotować do nich swój ulubiony dip.  Smacznego i udanych, aktywnych wakacji

Quinoa Raz!
HUMMUS Z BOBU 168

odmieniając jego formę, smak i tradycyjne zastosowanie. U nas w domu, w sezonie, pasta z bobu pojawia się co najmniej kilkakrotnie, czy to jako dodatek do kanapek, czy jako dip do krojonych warzyw. Składniki na 8 porcji : 800g surowego bobu 2 łyżki podprażonych na suchej patelni i zmielonych w młynku do kawy ziaren sezamu (albo czubata łyżka gotowej pasty tahini

Dietolog
38 przepisów z papryką 173

przpeisy z królową straganów. Polecam i zachęcam do wspólnego gotowania, jak zawsze! Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Noodle z warzywami Dip z serka koziego z papryką, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką

Moja smaczna kuchnia
Placek ziemniaczano-serowy 136

udało mi się to zobrazować na zdjęciach to już pozostawiam Twojej ocenie ;) i ocenie Jury ;) Jeszcze w kwestii podania to świetnie smakuje, jako samodzielna przekąska, ale możesz też przygotować dip (np. czosnkowy), który uzupełni całość. Możesz też podać placek ziemniaczano-serowy jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnych ziemniaków (wtedy szczególnie polecam z sosem (pieczarkowym, z grzybów leśnych lub mięsnym). Placek

Kolorowy Przepisownik
Fit frytki z cukini 245

produkty z których przygotowuję jedzenie - robione przeze mnie frytki z cukinii są robione w wersji fit, ale możemy je robić z np. z parmezanem, a także podając z różnymi dipami.  Składniki (wersja fit): 2 cukinie, 1/2 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki bazylii, odrobina chilli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, (opcjonalnie 2 łyżeczki oliwy z oliwek) 1. Piekarnik rozgrzewamy

Kuchnia Pełna Pasji
58 najlepszych przepisów z pomidorami 202

miejscu. Zapraszam do wspólnego gotowania! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Dip z serka koziego z papryką, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Frittata z pomidorami i ziołami Grzanki z czosnkiem, pomidorem i oregano Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Hummus

Moja smaczna kuchnia
Chłodnik ogórkowy 156

bazie jogurtu naturalnego, z dużą ilością posiekanego koperku. Można go podać z gotowanym ziemniakiem i ugotowanym na twardo jajkiem. Znakomity na upały, w wersji bardziej na gęsto - jako dip do przekąsek z grilla. Tegoroczne lato jest w naszej rodzinie pod znakiem chłodników, zarówno chłodnik ogórkowy jak i chłodnik litewski bardzo nam posmakowały i ciągle je przygotowujemy. 1 kg. ogórków pęczek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pikantna pasta paprykowa do słoików 132

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli

ale Pysznie
Blue Cactus – recenzja restauracji 131

pieczonej tortilli z musem z kurczaka w środku – będę musiała zrobić je w domu. W zestawie są też sosy i warzywo (słupki marchewki i selera do maczania w dipach). Nie mogłam odpuścić sobie czegoś z klasyki Tex Mex. Nie było łatwo wybrać, ale zdecydowałam się na fajitas, czyli smażone paski mięsa i papryki udekorowane marynowanymi krewetkami i podawane

Ugotowane pozamiatane
Faszerowane pory 98

związać szczypiorkiem albo paskami pora i poukładać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Zapiekać przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z grzankami i ewentualnie dowolnym dipem. Artykuł Faszerowane pory pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Placki z kiełbasą i pomidorami 165

omlety, fritaty, naleśniki i podobne smażone czy pieczone placki to moje specjalności. Szybkie przygotowanie, dodatkowy atut, kilka minut w kuchni a cały stos smacznych placków gotowy. Wspaniałe z dipami! Takie ciasta można faszerować dowoli warzywami, mięsem, grzybami, przyprawami, serami. Wersje na słodko także wspaniałe - z owocami, słodkim twarogiem. Placki z kiełbasą i pomidorami to nieduże placuszki

Zasmakuj Kuchni
Szaszłyki z łososiem i brokułem z grilla 102

konieczne. Ja osobiście używam surowego. Na patyczki nabijamy na przemian łososia i brokuła. Szaszłyki grillujemy z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie wysuszyć łososia. Podajemy z kawałkami cytryny i dipami np. raitą miętową . Smacznego Artykuł Szaszłyki z łososiem i brokułem z grilla pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pasta z bobu i kiszonych cytryn 173

razem do zrobienia pasty z bobu użyłam kiszonych, aromatycznych cytryn. Pasta jest aromatyczna, przepyszna, zajadam samą ale można do kanapek albo jako dip do warzyw. Polecam gorąco. Kiszone cytryny do kupienia w sklepie z żywnością orientalną albo zróbcie sami, przepis wkrótce. Pasta z bobu i kiszonych cytryn. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
“Wielka księga słoików” – recenzja 164

pewno warto poszukać tu inspiracji na póżne lato w kuchni i spiżarni. Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! Autorka: Jennifer MacKenzie Wydawnictwo: Laurum Data premiery: 2017 Ilość stron: 380 Okładka: miękka Artykuł “Wielka księga słoików” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
PROJEKT ŚNIADANIE: Tosty francuskie z leśnym akcentem 181

honey 1/2 teaspoon finely chopped fresh rosemary. Method: 1. Beat the eggs with milk in a deep plate. 2. Dissolve the butter with the oil in the pan. 3. Dip slices of challah in egg mixture on both sides and fry on both sides until gold. Bilberry sauce: 1. Place the berries in a saucepan over low heat

Kuchnia w Słońcu Skąpana