Jak upiec dynię?

Jak upiec dynię?

Jak upiec dynię?

Przepis na : obiad

Ano jest to sprawa prosta jak posłodzenie herbaty... W zależności od rodzaju dyni - należy ją obrać lub pozostawić ze skórką. Jeśli skórka jest twarda lepiej ją obrać. Następnie dynię należy pokroić na kawałki - półksiężyce o grubości ok 1 - 1,5 cm. Ułożyć na dużej blasze tak, aby na siebie nie zachodziły. Skropić oliwą z oliwek, posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na 20 minut. Piec z termoobiegiem. Jeśli chcemy mieć wersję bardziej przyrumienioną lepiej piec w 200 stopniach. Dalsza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, bezglutenowe, zupa, dip czosnkowy, dipy, krem, krem z dyni, przetwory, obiad, zupa krem, obiad na szybko, szybki obiad, bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.