Przepis na : obiad
Ano jest to sprawa prosta jak posłodzenie herbaty... W zależności od rodzaju dyni - należy ją obrać lub pozostawić ze skórką. Jeśli skórka jest twarda lepiej ją obrać. Następnie dynię należy pokroić na kawałki - półksiężyce o grubości ok 1 - 1,5 cm. Ułożyć na dużej blasze tak, aby na siebie nie zachodziły. Skropić oliwą z oliwek, posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na 20 minut. Piec z termoobiegiem. Jeśli chcemy mieć wersję bardziej przyrumienioną lepiej piec w 200 stopniach. Dalsza... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)