dipy - 3102 przepisów (strona:73/207)

Puree z batatów 225

sposób na zdrowe, pyszne i piękne danie które pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać takie puree jako dip do nabierania słupkami z marchewki lub selera naciowego. Puree z batatów bardzo dobrze smakuje również na zimno

AniaGotuje.pl
Łódeczki ze szpinakiem 116

pieczemy jeszcze przez około 20 minut, aż się zarumienią. Na 2 minuty przed końcem pieczenia każdą z łódeczek posypujemy mozzarellą. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego Artykuł Łódeczki ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Frytki z batatów 122

Lżejsza wersja frytek znanych na mieście. Moje pieczone frytki z batatów, lekkie, nie chrupiące podaję z domowymi dipami, najczęściej świeżym czosnkowym na jogurcie, sosem tzatziki lub ostrym pomidorowym. Domowa i zdrowa pieczona przekąska gotowa, podaję ją od razu, znika szybko! Składniki: 2 duże bataty sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Bataty obieram, kroję w słupki. Skrapiam olejem i przyprawiam. Wstawiam

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczano-marchewkowe w zdrowej odchudzonej wersji 103

lepsze. Placki ziemniaczane są delikatnie chrupiące z wierzchu, miękkie w środku. Poza ziemniakami dodałam do nich także marchewkę, co fajnie podkręciło smak. Polecam podawać je z lekkim sosem lub dipem. U mnie w tej roli domowy sos pomidorowy z ziołami. Jeśli dalej szukacie pomysłu na weekendowy obiad, to właśnie znaleźliście! :) PRZEPIS ZDROWE PLACKI ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE Czas przygotowania: 15 minut

HealthyCreations
Warzywne kotleciki z brokuła i selera – przepis krok po kroku 171

ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. I to wszystko. Nasze warzywne kotleciki z brokuła i selera są już gotowe Ja najbardziej lubię podawać je z domowej roboty dipem jogurtowym z przyprawami. Lubicie takie zamienniki mięsnych dań? Smacznego!   A może macie ochotę na kotleciki kapuściane? Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku Artykuł Warzywne kotleciki z brokuła i selera

Okiem Blondynki by McBlondi
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 148

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Tosty z pastą czosnkową z awokado, gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie 143

oliwy. Chleb tostowy podpiec. Smarować pastą z awokado, a na wierzchu układać kawałki pomidorów i plastry gruszki. Awokado sprawdza się idealnie na kanapkach. Sprawdź także i te przepisy: Dip z awokado a'la guacamole Sałatka z awokado i tuńczyka Co najchętniej jadacie na śniadania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Hummus – pasta z ciecierzycy 164

tyle płynna możesz dodać wody źródlanej lub przegotowanej. Tak przygotowana pastę możesz schować do lodówki, przechowuj przez około 3 dni. Świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, do naleśników, dip do warzywnych chipsów czy przystawka w pracy gdy czujesz, że musisz coś zjeść między posiłkami. Hummus można wykonać praktycznie ze wszystkiego z gotowanych batatów, marchewki, buraka, szpinaku, pieczonej cebuli, zielonej papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 122

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej 125

patelni rozgrzać odrobinę oleju roślinnego. Smażyć kotleciki na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej ze stron, aż będą pięknie zrumienione i w środku gorące. Serwować z sałatą i/lub dipem. Smacznego! Artykuł Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
GUACAMOLE 162

pozbawione pestki awokado szybko się utlenia i zmienia kolor z zielonego na brązowy. Aby spowolnić ten proces rozgnieciony miąższ jak najszybciej należy zakwasić. Dodatkowo, do miseczki z gotowym dipem można wcisnąć wyjętą wcześniej pestkę.  Kupując awokado wybierajcie miękkie, ale wciąż sprężyste owoce, których skórka po naciśnięciu palcem wraca do poprzedniego kształtu. Zarówno twarde, jak i zbyt miękkie awokado

cool and minty
Kalafior w cieście / Battered cauliflower 175

about 10 minutes, drain and set aside. You can also steam cauliflower for about 15 minutes. In a large bowl, mix milk, eggs, water, flour, sugar and oil. Dip the florets in the batter, then coat in the breadcrumbs and deep fry in oil until golden brown. Serve immediately! Enjoy! Artykuł Kalafior w cieście / Battered cauliflower pochodzi z serwisu Karmelowy

karmelowy
Grissini - włoskie paluszki chlebowe 204

Paluszki grissini to przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem. Świetnie pasują do wędlin czy sera, można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup. Pochodzą z Turynu i okolic i zgodnie z miejscową tradycją zostały wymyślone przez piekarza w Lanzo Torinese w 1679 roku. Grissini można także przygotowywać z różnymi dodatkami smakowymi, np. ziołami i posypywać makiem, sezamem, serem

Przepisy na domowy ser i chleb
Dania z piekarnika 147

grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Skrzydełka KFC-Hot Wings 159

drugim wsadzamy bezpośrednio do rozgrzanego oleju. Nie smażymy 10-20 minut wystarczy kilka minutek gdy zarumienia się na piękny złoty kolor Smacznego To danie polecam z fryteczkami i różnymi dipami. U nas był sos czosnkowy,sos chilli,sos serowy ,i tzw sos czerwony

Viola cooks with passion