dipy - 3102 przepisów (strona:69/207)

Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 198

masa dobrze sie formowała wilgotnymi dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron do zrumienienia podałam z surówką z rzodkiewek (przepis  tutaj ) i dipem jogurtowym z czosnkiem niedźwiedzim (przepis znajdziesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 193

wody i dodajemy do jogurtu. Dodajemy również przeciśnięte ząbki czosnku, Musztardę Kielecką delikatesową stołową, miód i posiekaną miętę lub pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.   Szaszłyki podajemy dipem i/lub Ketchupem Kieleckim łagodnym extra. *Wpis zawiera lokowanie produktu. Nie da się ukryć, że sezon grillowy w tym roku mogliśmy rozpocząć niezwykle wcześnie. Wysokie temperatury już w zasadzie od pierwszych

Pogotujmy.pl
Sałatka a'la Cezar ze szparagami i suszonymi pomidorami 143

musztarda dijon i ocet z białego wina dla podkręcenia smaku.   Moją propozycję kremowego sosu a'la Cezar możecie użyć również jako dodatek do dań z grilla lub  dip do warzywnych przekąsek . Zachęcam do zapoznania się z przepisem i życzę smacznego.   Jeśli szukacie ciekawych inspiracji na wiosenno-letnie sałatki, to zapraszam Was ->  TUTAJ  <- Czas

kulinarnyJa
Przekąska filmowa od Makłowicza i najlepsze filmy o gotowaniu 176

proszku - drożdże odżywcze, które oferują wysokie wartości odżywcze za małą cenę. Składniki: na krakersy: - szklanka płatków owsianych - 2/3 szklanki mąki - 1/3 kostki margaryny - łyżeczka soli - 2 łyżki wody na dip: - 3 ziemniaki - marchewka - łyżeczka czosnku granulowanego - 1/3 szklanki drożdży odżywczych - sól do smaku - 4 łyżki oleju Wykonanie: Pierwsze 4 składniki na krakersy miksujemy razem, na koniec dodajemy wodę i chwilę

Kryzysowa Książka Kucharska
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 168

Wariacja na temat klasycznego hummusu z ciecierzycy z dodatkiem super aromatycznych suszonych pomidorów oraz orzechów. Świetnie sprawdza się na kanapkach a także jak dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki czy chipsów tortilla. Składniki: 350 g ciecierzycy z puszki, odsączonej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka płatków chilli 2 łyżeczki pasty sezamowej tahini 5-6 kawałków suszonych pomidorów około

Pyry na Gaz
Bakłażany zapiekane z pomidorami i ciecierzycą 182

łyżeczka harissy 1 łyżeczka kminu 2 ząbki czosnku parę listków świeżej mięty i bazylii, lub suszone   125 g mozzarelli sól i świeżo zmielony czarny pieprz do podania: dip z jogurtu: jogurt grecki 1 łyżeczka kminu sól oliwa przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Przeciąć każdy  bakłażan wzdłuż na pół, a następnie miąższ ponacinać w kratkę

Stare Gary
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 238

serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Korniszonki
Tosty z awokado 226

spełnić bo jak wiadomo często pyszne śniadanie równa się niezdrowe śniadanie. Nie tym razem Tosty podawać możemy w różnej formie. Często tylko z dżemem, masłem, czy jako dodatek do dipów, jajecznicy a także innych dań. Tym razem tosty złożyły się w tostowaną prawie że kanapkę. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce

mecooks
Zapiekanka ze szparagami i sosem beszamelowym na cieście francuskim 173

końcu gotowanie ma sprawiać nam przyjemność dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień jakie serwuje nam otoczenie. Zapiekankę ze szparagami możecie serwować zaraz po upieczeniu z dodatkiem świeżych ziół lub dipów.  Jako dodatek do zapiekanki możecie przygotować lekką sałatkę na bazie mieszanych sałat z odrobiną oliwy i soku z cytryny. Czas przygotowania: 30 min. Składniki na blaszkę o wymiarach

kulinarnyJa
Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado 192

Białka - mięso, nabiał, jajka, awokado Toppingi - marynowane warzywa, orzechy, nasiona Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione Sos - może to być klasyczny dressing na bazie oleju czy jogurtu, a także gęsty dip lub hummus Dziś mam dla Was przepis na buddha bowl w wersji wegańskiej, oto miska rozmaitości z quinoa i awokado. Pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo! Buddha bowl: miska rozmaitości

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone frytki z selera 314

serek, szafran z wodą, sól, pieprz, pokrojone drobno zioła oraz jogurt. Sos gotowy. Pieczone frytki z selera O czym warto pamiętać przygotowując frytki pieczone. Frytki można podawać z warzywnym dipem, jako dodatek to innych dań bądź same. Mi najbardziej smakowały podane z sosem z serka kremowego, na który załączyłam dla Was przepis. Do pieczenia frytek najlepiej użyć większej blachy

mecooks
Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? 531

Sos czosnkowy znajduje się chyba w każdej kuchni. Można go kupić choć wtedy jesteśmy narażeni na spożycie wielu konserwantów i emulgatorów, które nie są zbyt zdrowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WARSZTAY Z OLEJEM WIELKOPOLSKIM 119

najlepsze, podbije najbardziej wymagające podniebienia, a jego uniwersalne zastosowanie docenią miłośnicy zdrowej, ale także zróżnicowanej kuchni. Jest doskonały zarówno do smażenia jak i sałatek, zup oraz past czy dipów. Na pewno te warsztaty pokazały mi w jaki sposób wykorzystywać kwiaty do potraw. Poznałam nowe przepisy, które pewnie przygotuje w niedługim czasie mężowi. W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować całej ekipie

Kuchnia w oparach
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 170

kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu. "  Składniki: bataty

Kuchnia w oparach
PAŁKI Z KURCZAKA JAK W KFC 177

Każdą przyprawioną pałkę z kurczaka obtaczamy w cieście naleśnikowym, a następnie w panierce z płatków. Smażymy kurczaka całkowicie zanurzonego w oleju i smażymy do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z dipem czosnkowym lub pieczonymi ziemniakami

Kuchnia w oparach