dipy - 3102 przepisów (strona:64/207)

Krokiety ziemniaczane z grzybami 2591

pewno zasmakują Waszym domownikom i gościom. W Wigilię popijcie je barszczem, podczas świątecznego obiadu będą doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu czy pieczeni, a na imprezie podajcie je z dipem czosnkowym lub ziołowym. Zawsze będą pyszne! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Rolmopsy - koreczki śledziowe 218

Zawijane filety śledziowe z cebulką, ogórkiem kiszonym, marchewką, podane z dipem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 3 filetów śledziowych, średniej wielkości ogórek kiszony, kawałek cebuli, ok 6 cm kawałek ugotowanej marchewki, kolorowy pieprz 3 łyżki jogutu naturalnego, łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka), 2 łyżki posiekanego koperku. Przygotowanie : Jeśli filety są zbyt słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Ogórka i marchewkę

Lena Gotuje
Pieczone , chrupiące ziemniaki po węgiersku 1222

czas przewrócić ,żeby bardziej równomiernie się opiekły , ale nie za często bo zaczną się rozpadać . Podajemy na gorąco , od razu po wyjęciu z piekarnika . Polecam jako samodzielne danie z dipem czosnkowo- koperkowo -jogurtowym lub dodatek do innych dań . Smacznego ! Artykuł Pieczone , chrupiące ziemniaki po węgiersku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Najprostsze placki z cukinii 170

pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.   Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek, sos (np. grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup, chrzan, gulasz, pieczarki duszone z cebulką.             Polecam Wam także inne dania : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane

Kulinarne S.O.S.
Masełka smakowe, pachnące i kolorowe 136

posiekanymi 3 ząbkami czosnku i szczyptą soli I już! Praktyczny zestaw do podawania przystawek, złożony z czterech kwadratowych naczyń oraz podstawki. Świetnie sprawdzi się do serwowania zimnych przekąsek, dipów czy past, ale może służyć również do podania ciepłych przystawek. Emalia, którą powlekane są naczynia Staub , to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach sięgających nawet

Latosiowydom
Poutine serowy z kurczakiem 176

dania dodaję krojone oliwki oraz suszone pomidory. Całość wykańczam rukolą. Pychota! 😊 To idealne danie, gdy potrzeba Wam nieco "pocieszenia". Sos serowy możecie wykorzystać także do makaronu czy jako dipu do nachosów lub chipsów. Frytki nie pływają w tłuszczu, więc naprawdę nie musicie się zbytnio martwić ilością kalorii. Czasami po prostu trzeba zjeść coś tak rozpieszczającego podniebienie. Smacznego

Cooking Monster
Pyszne Kofty po polsku 115

wilgotność korzystnie wpłynie na soczystość mięsa Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Pieczemy z termoobiegiem do momentu aż szaszłyki pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco z różnymi sosami , dipami . Na zimno, po zdjęciu z patyków , doskonale sprawdzą się jako składnik kanapek do pracy , czy szkoły Smacznego ! Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Gruzińskie chaczapuri z ciasta francuskiego 117

pieczemy przez aż będą złociście zarumienione. Świetnie nadaje się na pożywny lunch do pracy albo jako ciekawa przekąska na imprezę – wtedy można serwować ją z ulubionym dipem np. guacamoli albo humusem . Smacznego!   Artykuł Gruzińskie chaczapuri z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Empanadas , chrupiące pierożki 169

Sklejamy w zgrabne pierogi . Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju , aż zrobią się złociste i chrupiące . Podajemy na gorąco , po uprzednim odsączeniu na papierowym ręczniku . Doskonałe z salsą pomidorową i dipami . Smacznego ! Artykuł Empanadas , chrupiące pierożki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Papryka Aleppo - co to jest 169

fasoli, sałatek i marynat, może być jednak traktowana jako zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki.  Pieprz Aleppo można stosować do aromatyzowania oleju lub oliwy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju dipów i sosów sałatkowych, a także grillowanych mięs (zwłaszcza steków i filetów drobiowych), warzyw, ryb i kebabów. Paryka Aleppo jest także składnikiem wielu mieszanek przeprawowych m.in. takich jak pasta paprykowa muhammara

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizzerinki z ajvarem i serem 142

mnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar

Zasmakuj Kuchni
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 148

dynia, ogórki, najlepiej takie mniejsze, pikle w różnych zalewach, np. klasycznej lub musztardowej. Koniecznie suszone pomidory w oleju z ziołami, ewentualnie karczochy. PASTY, PESTO ZIELONE I CZERWONE Domowej roboty dipy rządzą, np. u mnie sprawdzają się pomidorowy, czosnkowy, ajwar, ziołowy, tatarski. Pasta z tuńczyka, hummus, guacamole, pesto czerwone, zielone. Wszelakie ciekawe w smaku pasty sprawdzają się z bułeczkami i rozmaitymi

Zasmakuj Kuchni
Sałatka ze smażonym serem 124

nich sos Korma idealnie pasuje do łososia, z Butter Chicken robiłam już pizzę oraz zupę dyniową. Tak zupę, sosy te można wykorzystywać również jako dodatek do innych dań czy dip do warzyw. Sosy przygotujesz w 15-20 minut w zależności od dodatków. W ich składzie znajdziecie ocet, naturalny konserwant, który wygotuje się podczas przygotowania. Moi ulubieńcy czyli pasty przyprawowe

nietylkopasta.pl
PASZTET Z CUKINII 165

spróbowaniu po raz pierwszy tego jarskiego pasztetu wiedziałam, że przepis pozostanie w moim domu na dłużej. Zjadamy na gorąco , z ulubionym dipem będzie świetnym bezmięsnym daniem obiadowym. Na zimno świetnie smakuje na kanapce,niczym pasztet. Składniki: 4 szklanki obranej, starkowanej na tarce o dużych oczkach i odciśniętej cukinii 3 marchewki starkowane na tarce o dużych oczkach 2 cebule- pokrojone

Z Majeczką w kuchni