dipy - 3102 przepisów (strona:57/207)

Majonez Paleo 160

gęsty, aksamitny majonez nie przestrzegawszy powyższych reguł, proszę koniecznie dać znać! Majonez Paleo Gęsty i aksamitny majonez z oleju z awokado i/lub oliwy. Idealny do sałatek oraz jako baza dipów. Dania Dodatek Kuchnia Europejska Keyword majonez Czas przygotowania 2 minuty Czas oczekiwania 15 minut Składniki 1 jajo 0,5 łyżeczki soli najlepiej himalajskiej 0,5 łyżeczki cukru najlepiej kokosowego/ ksylitolu

Modern Cave Girl
Papryka faszerowana 140

były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie na obiad lub ciepłą kolację

Gotujemy i jemy
Kotlety z cukinii z serem żółtym 130

masa miała zwartą konsystencję. Porcje wykładać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron. Kotleciki z cukinii świetnie smakują na ciepło np. z dipem ziołowym i młodymi ziemniaczkami. Mogą być także podawane na zimno jako lekka przekąska.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 200

serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Gotujemy i jemy
Tarta kurkowa z pietruszką i serem bursztyn 167

zacnego grona wpada tarta krucha ziołowa z bardzo wybornym wnętrzem. Połączenie ricotty, kurek i sera bursztyn smakuje rewelacyjnie.  I na ciepło, i na zimno. Świetnie smakuje serwowana z dipem czosnkowym lub chrzanowym.   Tarty są o tyle fajne, że chyba nigdy nam się nie znudzą, ponieważ farsz można dowolnie modyfikować. Wedle upodobań albo nawet zawartości lodówki.  Dzisiejszy przepis

Życie zaczyna się w kuchni
Pasta z oliwkami i twarogiem 115

Szybką, pyszną i aromatyczną pastę zrobiłam dziś na śniadanie i Wam polecam. Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi. Oliwkowa pasta serowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PIKANTNE CHIPSY Z TORTILLI 267

stron oliwą chili i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 10-12 min. Studzimy. Podajemy same lub z ulubionymi dipami

Kuchnia MagdaLeny
PIKANTNE CHIPSY Z TORTILLI 267

stron oliwą chili i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 10-12 min. Studzimy. Podajemy same lub z ulubionymi dipami

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA W STYLU GRECKIM 239

feta i opcjonalnie oliwkami, podana z sosem tzatziki.  Smakuje znakomicie!  Świetnie się sprawdzi jako propozycja obiadowa lub kolacyjna, a także jako przekąska imprezowa. Sos tzatziki to grecki dip na bazie jogurtu z ogórkiem oraz czosnkiem, który świetnie komponuje się z mięsem oraz warzywami.  Taka tortilla jest bardzo prosta w przygotowaniu i gotowa w kilka chwil, gdy mamy

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA W STYLU GRECKIM 239

feta i opcjonalnie oliwkami, podana z sosem tzatziki.  Smakuje znakomicie!  Świetnie się sprawdzi jako propozycja obiadowa lub kolacyjna, a także jako przekąska imprezowa. Sos tzatziki to grecki dip na bazie jogurtu z ogórkiem oraz czosnkiem, który świetnie komponuje się z mięsem oraz warzywami.  Taka tortilla jest bardzo prosta w przygotowaniu i gotowa w kilka chwil, gdy mamy

Kuchnia MagdaLeny
Panierowane krążki kabaczka i domowy ketchup z pieczonych pomidorów 139

miałam w ogródku sporo mocno dojrzałych pomidorów, z którymi nie wiedziałam co zrobić. Właściwie to nie wiem czy ten sos nazwać ketchupem. Może to prędzej zwyczajny sos pomidorowy albo dip? Zresztą...czy to ważne jak go nazwać? Ważne, ze jest smaczny i idealnie do kabaczka w takiej formie pasuje. Do połowy bułki tartej, w której obtaczałam kabaczka, dodałam startego parmezanu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę 204

minut . Wyławiamy z kąpieli , ustawiamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia . Pasta jest świetna do wszystkiego , do mięsa , jako marynata , na kanapki do twarożku , a nawet jako dip do chipsów, czy sos do grillowanych kiełbasek … Wystarczy otworzyć słoiczek , doprawić ziołami lub nie i zajadać Smacznego ! Artykuł Pasta z pieczonych warzyw do słoików na zimę pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 150

tortille, 1/2 czerwonej papryki, 1 /2 żółtej papryki, g arść mixu sałat, 1  pierś z kurczaka, 2  łyżki przyprawy do gyrosa, 2  łyżki oleju rzepakowego, różowy dip  majonezowy  z tego przepisu . Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie przyprawą, u smażyć na patelni do zrumienienia mięsa. Z  majonezu i ketchupu przygotować gładki

Moja kraina smaków
Sos pomidorowy ze śliwkami 155

pracy. W tym roku przygotowałam po raz pierwszy bardzo aromatyczny sos na bazie pomidorów i śliwek. Doskonały do pizzy, makaronu, grillowanego mięsa czy ryb. Sprawdzi się świetnie jako dip na grillowe spotkania z przyjaciółmi. Jest tak dobry, że wyjadam go prosto ze słoiczka. Smak sosu to nie tylko dojrzałe w słońcu śliwki i soczyste pomidory. Bogactwo sosu to wędzona słodka

Moja smaczna kuchnia
Sos czosnkowy – najlepszy przepis 106

Sos czosnkowy to jeden z najbardziej lubianych sosów. Idealnie pasuje zarówno do dań mięsnych, do pizzy oraz jako dodatek do imprezowych przekąsek. Bardzo często dodawany jest

Kulinarne Przeboje