Zblendowaną/zmiksowaną masę przekładamy do miski, dodajemy ser żółty i ostatecznie przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron. Podajemy z dipem warzywnym lub śmietaną lub ketchupem. Smacznego
Gotowanie...to proste !pastę. Jest nieziemsko aromatyczna i przepyszna. Inspiracją był blog Ani ale trochę pozmieniałam pastę na swoją nutę. Pasta jest idealna do kanapek, do zajadania łyżeczką wprost ze słoika, jako dip do warzyw, idealna. Zachęcam do zrobienia. Ja użyłam tutaj dyni hokkaido, miksowałam ją ze skórką i dlatego moja pasta jest taka żółta, użyjcie dyni jaką macie, Waszej ulubionej. Pasta
Moje Małe Czarowanienori (prażone) do sushi. (kupisz tu KLIK ) Gotowy do użycia chrzan wasabi w tubce, znanej japońskiej marki S&B. Wasabi rozpuszcza się w sosie sojowym i stosuje jako dip sushi i sashimi, japońscy mistrzowie sushi wkładają także wasabi między rybę a ryż. Stosuje się go w japońskich marynatach i innych potrawach jako przyprawę. (kupisz tu KLIK ) Wasabi w proszku
mojewypiekiinietylkoChrupiące kąski kurczaka obtoczone w chrupiącej panierce maczane w dipach, czyli idealna przekąska na domówkę. I nie tylko. Ostatnio pieczone kąski kurczaka, nuggestsy podałam z pieczonymi ziołowymi ziemniakami i surówką colesław. Na moim blogu pojawiły się już nuggetsy w nieco innej wersji, polecam Oto przepis na nuggetsy w płatkach kukurydzianych i migdałach Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka
Zasmakuj Kuchniplacuszki😜 Wykonasz je w 10 min tylko z 1 głownego składnika, plus woda i kakao. Ja podałam sobie ten smakołyk z dodatkiem twarogu chudego zmiksowanego z wodą. Taki słodki dip 😆 Oczywiście, jeśli chcecie, z tych składników możecie zrobić normalnej wielkości placki i dodać sobie wedle uznania jakieś smakołyki. Ja tym razem trochę poczarowałam dla oszukania oczu i zaspokojenia pragnienia
Zdrowie i pysznie na talerzukapary w cieście francuskim na ciągnącym się delikatnie serze w ziołowej oliwie z oliwek. Wspaniała aromatyczna przekąska! Może być podana na ciepło lub zimno, sama lub maczana w dipach. Wybierzcie sami, tak jak warzywa, które dowolnie można wrzucić na takie ciasto, w zależności od upodobań. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego kilka plasterków żółtego sera kolorowe pomidorki koktajlowe kapary oliwa
Zasmakuj Kuchniniej ułożyć duszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35-40 minut, aż ziemniaki się lekko zarumienią i będą chrupiące. Podawać z ketchupem jako dip Smacznego! 😋 * ziemniaki muszą być ciut większe niż wielkość foremki do wykrawania
Kraina Miodem Płynącadymny słodko słony smak. Mnie przypomina pastę z trufli. Jest cennym źródłem minerałów głównie potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fosforu, selenu, siarki, cynku. Pastą można smarować kanapki, przyprawiać sosy, dipy i sałatki. Dokonały do mięs i dań wegetariańskich. Sprawdza się także w deserach i w czekoladzie. Jadłam czekoladę z czosnkiem. Podchodziłam bardzo ostrożnie i nieco obawiałam się smaku. Byłam
AZgotuj!Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Skrzydełka układamy na blaszce i pieczemy przez ok 15-20 minut. Pieczemy je, aż skórka będzie zarumieniona. Gotowe skrzydełka możemy podawać z różnymi dipami. Artykuł Pikantne skrzydełka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl
CookMagkoleżanki z byłej już pracy. Razem ze słoiczkiem dostałam też przepis, więc głupio by było w końcu nie skorzystać. Przecier sam w sobie jest super, ale podany jako dip do przekąsek lub do zup- znacznie podnosi walory smakowe. Dodając mniej lub więcej papryki chili, sami dozujemy sobie ostrość. I co najważniejsze- jego przygotowanie wcale nie zajmuje tak dużo czasu
Kuchnia w czekoladzieOpis Humus: Humus to popularna potrawa kuchni arabskiej, która pochodzi z Libanu. Jest to zazwyczaj sos dip lub pasta do smarowania. Przygotujemy go z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Jest szybki i prosty do przygotowania. Składniki: 200 g ciecierzycy 50 g sezamu 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku Sok z cytryny Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy
CookMagswoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także na ciepło, jako przekąska do jogurtowych lub ziołowych dipów. Składniki: 250g mięsa drobiowego z rosołu 2 średnie ugotowane marchewki 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 małe jajko 70g parmezanu 2 łyżki oleju do zwilżania dłoni Sól, pieprz
Kuchnia w czekoladziezdrowy i słodki dodatek do naleśników np. ryżowych bez mleka , naleśników owsianych na słodko , naleśników budyniowych , czekoladowych .. placków, deserów, lodów, płatków, budyniów, pieczywa.. możesz je jeść w formie dipu, lub samo prosto z miseczki :-) Pomyśl chwilę.. być może ten właśnie krem zastąpi Nutellę, którą kupujesz swoim Dzieciom? Ilość kremu
AniaGotuje.plPyszna pasta z pieczonego bakłażana i czosnku. Idealna do kanapek, wrapów, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniały składnik do sałatek oraz pieczonych lub smażonych mięs
AniaGotuje.plŁosoś w formie zupy krem? Czemu nie, zapraszam. - bez bulionu - bez mąki Ps. Schłodzona zupa dobrze smakuje również jako pasta do kanapek, czy dip :-) Czas przygotowywania: około 50 minut Ilość porcji: 6 Składniki: • 400 g filetu z łososia • kawałek pora - około 5 cm • 3 ząbki czosnku • średnia marchewka • 1 szklanka wody • 3 łyżki
AniaGotuje.pl