Szpinak króluje w naszej kuchni. Najlepiej żeby był świeży bo ten mrożony to czasami przypomina papkę z przedszkola. A tak mogę spokojnie jeść swoje liście. Najważniejsze
Gotowanie z pasjąBłyskawiczne ciasteczka na bazie płatków owsianych to moja dzisiejsza propozycja na fit słodycze. Takie ciasteczka są idealne jako drugie śniadanie, zdrowa przekąska do porannej kawy lub
I LOVE LIFEW ostatnim czasie na rynku polskim pojawiło się dużo produktów bez laktozy. Jednym z producentów jest marka Robico, której produkty poznałam na początku mojego blogowania. Firma
Kulinarne pyszności MolkiJak dla mnie ten omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny
Zdrowie na języku :PZapewne nie słyszeliście jeszcze o połączeniu świeżych owoców z herbatą w koktajlu, ale zapewniam, że ZAKOCHACIE SIĘ W TYM SMAKU, gdy już go posmakujecie! (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuOj weekend majowy minął szybciej niż byśmy się tego spodziewali:) co prawda w pracy go rozpoczęłam i zakończyłam, ale nie ma tego złego. Wypoczywaliśmy w tak
Gotowanie z pasjąOj weekend majowy minął szybciej niż byśmy się tego spodziewali:) co prawda w pracy go rozpoczęłam i zakończyłam, ale nie ma tego złego. Wypoczywaliśmy w tak
Gotowanie z pasjąPrzepis na deser dla diabetyka. Domowa granola z jogurtem i owocami jagodowymi, to moja odchudzona i „odcukrzona” wersja angielskiego deseru, który poznałam kilka lat
DietologBrownie z bakłażanów.🍪🍪🍪 BEZGLUTENOWE BEZ JAJEK Jak niedorzecznie by to brzmiało zestawienie bakłażany i czekolada wypada smakowicie. Powiem szczerze, jeżeli mi się udało, a mam dwie
MODA NA BIOJak tam mija majówka? Mam nadzieję, że w pełni korzystacie ze słońca i wolego czasu. W takie dni świetnie sprawdzają się dania na zimno, dlatego dziś
Zdrowie i pysznie na talerzuZupa z pokrzywy to obowiązkowy punkt programu na wiosnę w naszym domu. Tegoroczny przepis można przygotować w wersji wegańskiej, jednak ja nie potrafiłam odmówić sobie odrobiny
DietologDo tego ciasta podeszłam zupełnie spontanicznie. Wiedziałam, że na pewno musi być na bazie kaszy jaglanej , a reszta wyszła w trakcie się jej gotowania. Dopomogły mi
Zdrowie na języku :PGrill już na pewno był, zatem grillowałeś warzywka, być może nawet jakieś zostały z imprezy i nie wiesz co znimi zrobić. To podpowiadam, najlepsza sałatka z
SMYKWKUCHNIBób na pewno każdy lubi, a czemu nie połączyć go z mięsem kaszą i brokułem? Połączenie tych składników było strzałem w dziesiątkę i bardzo nam posmakowało
Kuchenne WariacjeKto powiedział, że suflety powinny być na słodko?? U mnie suflet jest zielony, ma delikatny posmak muszkatu i nutkę parmezanu. Jego bazą jest brokuł i ubite
Dietolog