Przepis na : śniadanie
Jak dla mnie ten omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny różowy kolor jeszcze bardziej zachęca do konsumpcji. Nie ma cukru i glutenu. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 łyżka żurawiny liofilizowanej (Kopipi) 1 jajko 2 łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka/napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...