dieta - 20142 przepisów (strona:519/1343)

Kokosowo-jagodowe smoothie z mango 106

Kolorowe smoothie są ważnym elementem naszej diety. Przeważnie każde drugie śniadanie wygląda w ten sposób, że do blendera wrzucam owoce, które aktualnie mam pod ręką i pyszny koktajl wypijam, pracując przy komputerze. Jednym z moich ulubionych jest napój jagodowy. Owoce miksuję z mlekiem roślinnym. Tym razem było to gęste kokosowe mleczko, więc smoothie było bardzo sycące. Dodatkowo dodałam do niego

Mienta blog
Podpłomyki z solą i kuminem 216

Podpłomyki to bardzo proste do przygotowania placki z kilku składników. Dawniej wypiekane były na kamieniu czy blasze jako próba dla sprawdzenia temperatury w piecu chlebowym. Ja

Dorota Smakuje
Placki bananowo- jabłkowe (bez cukru) 198

Dzień dobry Kochani Jak rozpoczęliście nowy tydzień? Ja mam znowu fazę na placki, dlatego dziś podzielę się przepisem na pyszne placki bez cukru na bazie banana

Smaki Armine
Pęczotto z soczewicą i brązowymi pieczarkami 213

Lubicie kasze pęczak? Do jakich potraw najczęściej podajecie jedną z najzdrowszych kasz dostępnych na rynku? Kasza pęczak to najstarsza ze znanych odmian kaszy jęczmiennej. Jest ona

Smaki Armine
Placek twarogowy z serem i pomidorem 175

Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki, te na słodko i te na słono. Dziś podzielę się przepisem na proste i pyszne śniadanie, które bardzo często gości na moim

Smaki Armine
Placki o smaku rafaello 172

Bardzo lubię cukierki Rafaello, a Wy? Moja faza na placki nadal trwa i ma się dobrze, a że ostatnio w sklepie widziałam duże opakowanie Rafaello, to

Smaki Armine
Wtorek: Sałatka fattoush 156

lepsza niż panzanella. Sałatka fattoush – danie stworzone z oszczędności Sałatka fattoush pochodzi z Libanu i (podobnie jak włoski odpowiednik) wzięła się ze zwykłej oszczędności i poszanowania jedzenia. Podstawą diety miejscowego chłopstwa, jak chyba na całym świecie, było pieczywo – w tym przypadku chlebki pitta. Kiedy stawały się czerstwe, zaradne gospodynie łamały je na kawałki i przesmażały na oliwie, a potem mieszały

Niedzielny kucharz
Bezglutenowa szarlotka jaglana 142

tylko jako deser, ale też na przykład na zdrowe śniadanie. Od tygodnia staję na głowię, starając się urozmaicić posiłki mojej córce, która musi przez miesiąc trzymać się restrykcyjnej diety: bez glutenu, bez laktozy i bez cukru. Jest ciężko, nie ukrywam. Na […] Artykuł Bezglutenowa szarlotka jaglana pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 164

drugim kierunku. Trzeba znaleźć swój złoty środek tak, by z jednej strony umieć zadbać o siebie, swoje ciało i zdrowie, a z drugiej zadbać również o swoją psychikę. Utrzymując dietę przez cały tydzień, odmawiając sobie „przyjemności”, trzeba pozwolić sobie chociaż na jeden dzień lub jeden posiłek małego luzu. Nie mówię tutaj o objadaniu się za cały tydzień

Be Fit Be Strong
Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej - co wiesz o mące kokosowej? 145

jest osobom z problemami trawiennymi. Należy pamiętać, że błonnik z organizmu "wymiata" toksyny i zapobiega zaparciom. Pęczniejąc w układzie pokarmowym daje uczucie sytości, co jest bardzo pożądane w trakcie diet odchudzających. Nie zawiera glutenu , obecnego w mąkach zbożowych, na który coraz więcej ludzi jest uczulonych. Ma niski indeks glikemiczny i bardzo niedużą ilość łatwo przyswajalnych węglowodanów , co czyni ją idealnym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka brokułowo- kalafiorowa z indykiem 217

Kiedy starszy Syn lubi kalafior, młodszy – lubi i kalafior i brokuły a najstarszy Mężczyzna w domu lubi ser i indyka, wtedy powstaje taka oto zapiekanka

Smaki Armine
Placki bananowo-borówkowe na kefirze (bez cukru) 261

Chyba zdążyliście już zauważyć, że ja uwielbiam wszelkiego rodzaju placki Wczoraj na śniadanie były placki na słono, to dziś proponuję przyrządzić pyszne placki na słodko. Na

Smaki Armine
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 186

marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 kwasu foliowego (B9) witaminy E niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) potasu wapnia żelaza magnezu fosforu cynku

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 187

marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków. Dla zdrowia i urody warto wprowadzić je do codziennej diety! Migdały to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoidy, karotenoidy witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 kwasu foliowego (B9) witaminy E niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) potasu wapnia żelaza magnezu fosforu cynku

Kuchnia MagdaLeny
pudding chia z truskawką 223

Od dawna za mną chodził pudding chia. Próbowałam już kilka razy uwiecznić na fotografii, ale nie wychodziło ;) Tym razem uwzięłam się i powiedziałam, że musi się

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania