dieta - 20142 przepisów (strona:521/1343)

7 koktajli na 7 dni tygodnia – 7 super dodatków do koktajli 160

tygodnia. Wyjątkowych koktajli, ponieważ każdy z nich zawiera sekretny, super składnik. Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a to najlepszy czas, aby wzmocnić wyposzczony ubogą w warzywa i owoce, zimową dietą organizm. W tym celu, warto wprowadzić do swojego menu pożywne roślinne napoje będące bogatym źródłem witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy oraz błonnika. Koktajle warzywno-owocowe kumulują w sobie wszystko co najlepsze

Fitsweet.me
Paluszki twarogowe z siemieniem lnianym 147

Lubicie przegryzać coś przed telewizorem? Często sięgacie po chipsy, paluszki, krakersy i inne tego typu przekąski? A może by tak zamienić te kupne sztuczne zapychacze na

Smaki Armine
Ciasteczka ryżowe z czekoladą 223

Ciasteczka ryżowe z czekoladą to słodka propozycja dla osób, które unikają glutenu lub też starają się unikać w swojej diecie mąki pszennej. Ciastka mają jedną ogromną zaletę – ich przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, ani także dużej ilości czasu. Dodatkowo, jeśli lubicie pieguski to te ciasteczka na pewno także Wam posmakują. Pamiętajcie jednak, aby czytać dokładnie etykiety

365 dni dookoła kuchni
Pasta jajeczna z koperkiem 137

Pasta jajeczna z koperkiem jest bardzo prosta do przygotowania – sztuką jest tu perfekcyjne ugotowanie jajek na twardo – tak by żółtka by ścięte, ale jednocześnie pięknie żółciutkie

Dorota Smakuje
KUCHENNA APTEKA #7 - ANANASY 197

puszki zawsze można zamienić na świeżego ananas w 100 g dostarcza jedynie 50 kcal ananasy wykorzystywane są nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także w farmaceutycznym - są składnikiem suplementów diety oraz kosmetycznym - w produkcji kremów do cery naczyniowej oraz w peelingach enzymatycznych, w balsamach antycellulitowych Pr zepisy z ananasem 1) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 2) SAŁATKA HAWAJSKA 3) ZAPIEKANKA HAWAJSKA

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #8 - ARBUZY 158

pomagają obniżyć temperaturę ciała. Ale to nie wszystko, bo arbuzy mają mnóstwo właściwości zdrowotnych, o których większość z nas nie ma nawet pojęcia. Dlatego warto włączyć je do naszej diety w okresie letnim.    Arbuzy to źródło: przeciwutleniaczy (likopen, beta-karoten, luteina), które niszczą wolne rodniki, opóźniając proces starzenia i hamując rozwój komórek nowotworowych  cytruliny - aminokwasu, który

Kuchnia MagdaLeny
SOKI NATURALNIE TŁOCZONE 159

zdrowiu poszczególne układy naszego ciała, np. układ krążenia, układ moczowy, układ pokarmowy gaszą pragnienie  wspomagają odporność oczyszczają organizm z toksyn regulują pracę jelit pomagają w utrzymaniu zbilansowanej diety i uzupełniają braki witamin oraz minerałów odżywiają, regenerują i wzmacniają skórę pomagają zrzucić zbędne kilogramy i utrzymać wagę Soki naturalnie tłoczone to źródło najlepszych i najbardziej naturalnych witamin. Wystarczy jedna szklanka

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE SOKI I LODY - 5 PRZEPISÓW (TEST WYCISKARKI WOLNOOBROTOWEJ HUROM H100) 156

Osoby ceniące zdrowe odżywianie oraz zdrowy styl życia wiedzą jak ważnym elementem diety są soki owocowo-warzywne. To prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych oraz przeciwutleniaczy. Oprócz tego, że dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych, to także oczyszczają go z toksyn, wzmacniają odporność oraz mogą chronić przed nowotworami i chorobami serca. Jednak, aby taki sok był wartościowym napojem, a nie pustymi

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 158

cenne składniki odżywcze, które wykazują właściwości odkwaszające organizm, pomagają zwalczyć stres i ukoić nerwy, a także wspomagają procesy krwiotwórcze, i zapobiegają anemii. Dlatego warto włączyć ją do swojej diety, choć niestety botwina występuje tylko sezonowo... Kotlety z botwinki i kurczaka są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 144

naukowców zjadając jedno jabłko dziennie można uniknąć zawału serca czy udaru mózgu! Surowe jabłka wraz ze skórką są doskonałym źródłem błonnika rozpuszczalnego oraz jednym z najważniejszych źródeł przeciwutleniaczy w diecie. Jedno średniej wielkości jabłko ze skórką dostarcza około 20% dziennego zapotrzebowania na błonnik.  Co jeszcze warto wiedzieć o jabłkach? Jabłka to źródło: przeciwutleniaczy  - m.in. flawonoidów (procyjanidyny - wykazują działanie

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #17 - FIGI 141

już spotkać figi świeże. Są one na tyle uniwersalnym owocem, że można dodawać je zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Dowiedz się dlaczego warto wprowadzić je do codziennej diety!   Figi to źródło: wapnia potasu magnezu żelaza fosforu witaminy A witamin z grupy B: B1, B2, B5, B6 kwasu foliowego witaminy K witaminy C błonnika (pektyny) przeciwutleniaczy (polifenoli

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA 153

naturalnej. Zawiera liczne witaminy i składniki mineralne, a do tego ma mało kalorii - produkt idealny! Właściwości lecznicze posiada miąższ i nasiona dyni. Dlatego warto wprowadzić ją do swojej codziennej diety! Dynia to źródło: przeciwutleniaczy witaminy A witaminy C witaminy z grupy B: B1, B2, B6, PP witaminy K witaminy E magnezu żelaza potasu wapnia fosforu cynku manganu miedzi karotenoidów błonnika

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 127

surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć z niego sok, zmiksować w koktajlach, krótko smażyć, gotować na parze, blanszować, a także piec. Warto do swojej diety włączyć jarmuż, gdyż należy on do najzdrowszych warzyw - ma właściwości przeciwzapalne i zawiera przeciwutleniacze, które mają silne właściwości antynowotworowe. Lecz mimo niezliczonych zalet posiada także wady i niestety nie każda

Kuchnia MagdaLeny
SZYSZKI W WERSJI FIT 210

Zazwyczaj robiło się je ze stopionych krówek lub cukierków toffi 🍬🍬🍬 Ostatnio naszła mnie wielka ochota na te łakocie z dzieciństwa, ale że staram się ograniczać biały cukier w swojej diecie to zaczęłam szukać innej alternatywy... I tak powstały szyszki w wersji fit - zamiast krówek i masła zrobiłam masę z daktyli i pasty orzechowej, a ryż preparowany wymieszałam z kaszą jaglaną

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #24 - OLIWA Z OLIWEK 144

otwarciu oliwę przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu i musimy ją spożyć w ciągu 3 miesięcy oliwa zjełczała ma metaliczny posmak i pomarańczową barwę oliwa jest ważnym składnikiem w diecie śródziemnomorskiej Przepis na domowy kosmetyk z wykorzystaniem oliwy z oliwek: PIERNIKOWY PEELING CUKROWY

Kuchnia MagdaLeny