deser - 61894 przepisów (strona:1751/4127)

Czekoladowy krem z awokado i borówkami 203

Bardzo czekoladowy Bardzo prosty Bardzo szybki Bardzo bardzo :) Idealny na niekaloryczny a czekoladowy deser. Nawet mój mąż, który nie przepada za awokado bo jak sam mówi :"mało w nim mięsa" prosił o dokładkę :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 215

makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy wystarczy zebrać 6 naklejek. Każda jest przyznawana klientowi za zakupy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przyprawy 254

kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami i miso albo sezamki z musem z mango i kremem waniliowym na deser. Ewa pochodzi z Algierii, ale wychowała się w Polsce. Jej przepisy łączą to, co najlepsze w kuchni Maghrebu, kuchni śródziemnomorskiej i polskiej. Serio warto je wypróbować! Książka do kupienia tutaj

GRUBY WAŁEK
Kiszonki i fermentacje 233

przygotowywać dania. I tak dostajemy kiszone rzodkiewki w kozim maśle, podpłomyk z wędzoną słoniną i kiszonymi kurkami, krem z dyni kiszonej w maślance, gulasz wołowy z kimchi a na deser kiszone wiśnie z miętą, werbeną cytrynową i twarogiem. Przede wszystkim tłumaczy w jasny i prosty sposób, czym jest proces fermentacji, co dzieje się w nastawionych słoikach, jakie bakterie biorą udział

GRUBY WAŁEK
Strączki 239

grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj

GRUBY WAŁEK
Wykwintny sernik wg Aleex 453

się wyjątkowy, magiczny czas świąt. Święta w mojej kuchni to mieszanina różnorodnych wspaniałych zapachów. Aromat korzennych przypraw, pieczone mięsa z wykwintnymi dodatkami, kawa parzona w ekspresie, podawana z wyjątkowym deserem. Jednak dla mnie najmilszym zapachem, który kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia jest aromat pomarańczy. Urodziłam się w czasach, kiedy cytrusy były synonimem luksusu, czegoś niedostępnego, a jednocześnie niezwykle egzotycznego

W mojej kuchni
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7517

tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu Świąt. Tutaj prezentuje go w odmianie tiramisu, czyli jest to propozycja dla wielbicieli tego deseru lub też po prostu kawy i kakao. Jest to sernik na zimno czyli nie trzeba go piec, ale coś za coś. Piec nie trzeba, ale trzeba użyć żelatyny. Wiem

Relaxtime
Kipi kasza 276

białym i boczkiem albo spaghetti z pulpetami z kaszy orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną polentą. Są też desery – granola gryczana z orzechami i sokiem pomarańczowym, muffiny gryczano-amarantusowe z żurawiną czy lody czekoladowo-wiśniowe z kaszą manną. Szaleństwo! Kupcie sobie tutaj

GRUBY WAŁEK
Gruszki w czekoladzie z lodami waniliowymi 178

Dzisiejszy pomysł na żywioł! Złapałam w sklepie gruszki, czekoladę, lody waniliowe i pomyślałam "będzie z tego niezły deser" ;) Składniki na gruszki w czekoladzie z lodami waniliowymi (3 porcje): 3 twarde gruszki lody waniliowe tabliczka czekolady deserowej aromat waniliowy 0,5 l wody 0,5 l mleka 7 łyżek cukru 6 listków mięty Gruszki umyć, obrać i wyciąć gniazda nasienne. Podgrzać

Karola gotuje
Dżem truskawkowy z białą czekoladą i wanilią 135

wcisnąć klips. P.S. Może słoiczki po ćwikle nie prezentują się oszałamiająco, ale smak jest rewelacyjny! :) P.P.S. Bardzo słodki! Nie jest bardzo gęsty. Ma raczej konsystencję syropu. Super dodatek do deserów

Karola gotuje
Deser na babski wieczór i nie tylko 181

odmiany coś słodkiego na każdą okazję... Składniki na deser (2 porcje): mała śmietana 30% łyżeczka cukru czekolada mleczna pomarańcz skórka pomarańczy biszkopty sok pomarańczowy i opcjonalnie likier pomarańczowy cynamon Zmiksować śmietanę tak, aby powstała bita śmietana i dodać do niej cukier. Rozpuścić czekoladę (z wyjątkiem dwóch kostek). Skórkę pomarańczy po uprzednim wyparzeniu zetrzeć, a następnie obrać resztę. Owoc pokroić

Karola gotuje
Deser owocowo - lodowy w dwóch sosach 137

Kompozycja na upalne dni. Owoce, lody, mięta, czekolada. Składniki na deser owocowo - lodowy w dwóch sosach (4 porcje): arbuz 600 g winogrona zielone 250 g 4 gruszki 3 brzoskwinie "ufo" pomarańcz lody śmietankowo - czekoladowe 1 l garść liści mięty mały jogurt naturalny 2 łyżeczki brązowego cukru mleko 30 - 40 ml 2 łyżeczki masła 9 kostek gorzkiej czekolady Owoce umyć, obrać

Karola gotuje
Banany w czekoladzie na zimno 155

Kolejna propozycja deseru. Owocowy, ale i kaloryczny. Czasami można sobie na taki pozwolić, na przykład po pierwszym udanym dniu w nowej pracy :) Składniki na banany w czekoladzie na zimno (3 porcje):   3 banany tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml mleka zielone winogrona, żurawina i rodzynki Banany obrać i przekroić na połówki, nabić na patyczki. Wsadzić owoce do zamrażalnika

Karola gotuje
Brazylijska uczta, czyli Carioca Resto Bar 207

ustach. Creme de papaya - Lodowy krem z papai z likierem porzeczkowym Cassis. Ciekawy smak lodów. Chyba pierwszy raz próbowałam czegoś takiego. Myślę, że nie zdziwi Was to, że ten deser był... smaczny. Podsumowując, Carioca Resto Bar to kolejne wyjątkowe miejsce, które polecam każdemu. Przepyszne dania, klimat i miła obsługa wpływają na niepowtarzalność tego miejsca. Zajadaliśmy z nieukrywaną ciekawością i uśmiechem

Karola gotuje
Suflet czekoladowy 427

tego cudu. Robi się go szybko z niewielkiej ilości składników. Składniki na suflet czekoladowy (2 porcje): 3 jajka 90 g masła 125 g czekolady deserowej (ja preferuję gorzką, bo deser wychodzi naprawdę bardzo słodki) 70 g cukru pudru 50 g mąki pszennej tortowej Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Rozpuścić połamaną na kostki czekoladę wraz z kawałkami masła

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania